Grinch Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Mam taki wkurzający problem. Zazwyczaj podczas lowowania w windows wyskakuje mi niebieski ekran z napisem: "Wyjątek 0E wystąpił przy 0028:C00069F8 w VxD VMM(01) = 000059F8. Wywołanie nastąpiło z 0028:C004bD98 w VxD VFAT(01) = 0000A024. Instnieje możliwość kontynuacji." A poniżej to co zawsze " Naciśni dowolny kalwisz.... Naciśni Ctrl+Alt+Del" itp . Czasami po kontynuacji odrazu restaruje się komp a czasami po np.: 3 min samoczynnie robi restet. Innymi dzwnymi objawami jest to że gdy uruchamiam windowsa to czasem komp się zawieza i tylko pomaga restet. Zupełnie niewiem co mam zrobić. Były już 4 formaty al nic nie dało, virusa też nie mam bo jest NAV2002. Przypuszczam że to jest od jakiegoś programu. Ponieważ przed jego instalacją nie występują tego typu przypadki, znaczy się nie przywiązywałem do tego uwagi. Ale gdy go zaisnatlowałem to dopiero na drugi dzień takie coś występowało (24h) . A moiże jes to wina sprztu? Coś się może rozwaliło. Niewiem nie znam się na tym VxD i VFAT. Więc się pytam czy tego ypu awaria jest spowodowana oprogramowaniem czy też sprzętem. Kiedyś takiego czegoś nie było ale też nie instalowałem tego pogramu o którym mówiłem, a jest nim program do rysowania rys. technicznego MechCAD czy jakoś tak. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to prosze o opinie albo porade,albo wogule nich coś powie. PS. To wszystko dzieje się zazwyczaj przy logowaniu do windowsa (przypominam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Możliwe, że to wina wysokiej temp. procesora. Może coś się z wiatrakiem. Sprawdz temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 u mnie bylo podobnie ale tylko wtedy jak procek byl mocno podkrecony i wtedy tylko pomagalo danie mu troche wytchnienia.Powiedzmy magistralka o 1-2mhz w dol.I tak az do momentu uzyskania stabilnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 czasami jest to też problem zamałego napięcia na CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Sprawdż też ram u mnie takie problemy robiła jedna rozj... kość ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...