paulusus Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 witam, do zeczy , mam zielony obraz na moim LG , niewiem dlaczego , jakie moga byc tego powody i jak sobie z tym poradzic ?? z tego co wiem jest taka mozliwosc ze wylamal mi sie pin lub jest cos z kablem ale niewydaje mi sie , kabel od samego poczatku siedzi spokojniutko w miejscu ....... 2 sprawa , jak mocno przywale z nerwow w monitor z gory to pojawia sie na chwile kolor <_< ale za moment znow green , dzieki za info i papa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) padł ci poprostu jeden kolor (działko elektronowe odpowiedzialne za kolor czerwony - chyba) moze to byc wina jakiegoś zimnego lutu, albo poprostu monitor ci umarł moze to jenak kabel - jesli monitor byl blisko sciany i babel byl mocno zagiety to kabel mógł się 'złanać' i trafiło akuraty na żyły koloru (czerwonego) <edit> pisze sie kabel a nie balel :mur: (autocenzura) Edytowane 14 Maja 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusus Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 thx za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Załamany kabel lub zimne luty na płytce PK(płytka kineskopu -wzmacniacz wizji) wewnątrz monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ja powiem ci tak. u mojego brata było identycznie znikł czerwony kolor a jak się walneło w niego to pojawiał się na moment i zaraz znikał. musisz oddać go do naprawy. mi też wydaje się że padło działko elektronowe odpowiedzialne za kolor czerwony. albo coś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 u mojego kumpla wszystko było żółte... oddał na gwarancje... i czeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 To mocne walenie potwierdza teorie o zimnych lutach przy lampie kineskopowej. Myślę że obędzie się bez wymiany kineskopu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 to zależy od tego jak silenie sie walnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Na bank zimne luty; jeśli na gwarancji jest to zareklamuj. Rozmagnesuj. Jak kupiłem monitor to nie rozmagnesowałem i był b.brzydki obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...