Skocz do zawartości
..::SKIPER::..

Podkrecianie Bartona 2500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Chce podkrecic mojego bartka 2500, bo jeszcze go nie podkrecalem :/ Mam domyslne ustawienia tj. mnożnik x11, FSB 166, napięcie 1.650V. Mój bartek byl wyprodukowany po 39 tyg. 2003 wiec mnoznik jest zablokowany. Mam teraz pytanko: Chcialbym go podkrecic na 2800+, bo wiecej plyta nie wydoi. Mnoznik jest zablokowany, wiec na ile musze ustawic FSB zeby miec antka 2800+? Czy musze tez podnosic napiecie? Moja plyta pozwala na przestawianie FSB co 1. Prosze o pomoc!!! Z gory dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie http://benchmark.pl/ po lewej jest Kalkulator mocy CPU AMD

Ustawiasz sobie parametry jakie dotyczą Twojego cpu i już masz.

A co do 2800+ to nie wiem jakie fsb dać żeby tyle wyszło bo w tym kalkulatorze jak daje fsb 179 to jest 2700+, a jak dam 180 to jest już 2900+. :-| Więc może 179,5 :)

A tak wogóle to było ty chyba n razy już na forum. Szukajka nie boli. Więc szybko Ci ten temat zamkną. Oni nie znają litości. :-P

Edytowane przez Tolokan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam bartona 2500+  i po podkr mam 3200+ wypas:) proponuje fsb na 200Mhz

1444762[/snapback]

to zależy od płyty no i od ramów

u mnie na kt400a nie da się na 200 bo mi grafika i dyski nie wytrzymuja i sie komp nie włącza (pci i agp nie maja blokady i zwiększają się proporcjonalnie do fsb)

a skoro piszesz że "płytka nie wydoi" 2800+ to raczej ci nie pójdzie na 200

ale jak masz nforce'a to co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi