maciej Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Co powiecie na takie "przegięcie" ? :D :D :D Nie sprawdzałem co to daje przy podkręcaniu ale wyglada fajnie :))) Coolerek od P4 ledwo sie wmiescił :) Ludzi korzystających z modemów proszę o wybaczenie (sam siedze na modemie) :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Fajne bardzo :) Ja kiedys na CLAPie mialem tez cooler z proca- nie ma szans na przegrzanie :) Skad masz takie cool radiatory na pamieciach???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Bez sensu. Karta graficzna az tyle ciepla nie oddaje by cos takiego bylo uzasadenione. Wydziela ona ledwie kolo 10W. Na to wystarcza slabszy cooler. Zauwaz ze z odwrotnej strony chip i tak jest cieply... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Full wypas Ale przy takim coolerze to musiałbym zrezygnować co najmniej z 2 PCI a to niestety odpada (już z jednym było mi się ciężko pożegnać :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Przy okazji radiatorkami z RAMow zaklocasz przeplyw powietrza z coolera na GPU (przynajmniej jedna strona :P ) BTW , naklejanie radiatorw ma sens, ale z obydwu stron. Jak zauwazyl Lancer, z drugiej strony i RAMy i GPU rowniez sie grzeja i to niewiele mniej niz od strony kosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ale gadacie panowla... Po pierwsze, to ja doskonale wiem że zakłócam przepływ itd... TYLKO ŻE JA W OBUDOWIE MAM NIEZŁY PRZECIAG I NIE MARTWI MNIE TO. Po drugie, wiem ze płytka jest gorąca z drugiej strony tylko pokażcie mi który GF2 Ultra miał radiatory na drugiej stronie, co? Po trzecie, to raczej sie grzeje ten GF bo wiem jak był goracy.. Po czwarte, TO BYŁA PRZERÓBKA DLA JAJ. Naczystsza chec zbajerowania niekoniecznie uzasadniona :)) Radiatorki na pamiatki to pocięty radiator COOLERMASTER'a :) Co do zajetych PCI, to rzeczywiście nieźle musiałem poprzekładać :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 no wlasnie z 2 strony tez takie chlodzonko bylo by mile widziane ja mialem takie cos(tylko ze od celiny wiatrak z radiatorem) na Creativie gf2 mx DDR - no to co sie okazalo - ze jak pare dni temu wyciagalem tego MX i wsadzalem na jego miejsce nowa grafe to ta stara sie wygiela - bo chlodzenie bylo za ciezkie - chy chy dobrze ze sciezkie nie poszly a w podkrecaniu na pewno wycisniesz dodatkowe 10MHz na core i troche na ramach..... ale ja na to wszystko bym zalozyl wentyl 80x80 z 2 stron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ale gadacie panowla... Po drugie, wiem ze płytka jest gorąca z drugiej strony tylko pokażcie mi który GF2 Ultra miał radiatory na drugiej stronie, co? :))) Moge ci pokazac (grafe ofkozz) swoja :) ma radia obustronne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Z ciekawości jesli mozesz to pstryknij fotkę tej grafy, reed. Nie miałem pojęcia, zwracam honor :) Problem w radiatorkach z drugiej strony to to że tam są obwody. Jak to przykleić klejem termoprzewodzacym żeby działało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 kiedyś miałem tnt2 pro z gigabyte i "firmowo" maiała radiator z drugiej strony gpu - nazywało to się dual cooling system, szkoda, że w moim prolinku nie było czegoś takiego. rozwiązaniem problemu okazał się wentyl z boxowego celka ( ma fajne podstawki do mocowania w radiatorze, które w moim przypadku pozwalają na swobodny przepływ powietrza ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 a jakie wyniki w o/c ? dalo to cos wiecej czy tylko czas zmarnowales :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Zaje--- o przepraszam, xtra to wyglada, a jak chlodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 No pozatym ze wyglada naprawde zajebiscie, to chyba cos tez dalo. W koncy to "tylko" opluwany PROLINK, ale kreci sie na 280/470 bez artefaktoow :) Jak widac w podpisie, dalo mi to 5503 3DsMarki :D Foty moge zapodac na maila, ale moze sie jeszcze wstrzymam i zrobie pozadne, mam tylko 2 robione w trakcie oklejania, i nie sa najwyzszych lotow :( (aparat to tylko 1,3 megapixloow :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Podeslij na maila, ale bez przesady z rozmiwarami :) Jestem modemowcem :))) Ile to dało przy o/c to sie okaże :) Moze zmarnowałem czas ale optycznie jest zajebista :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Moge powiedziec ze wygladem to potrafic powalic na kolana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Moj chlodzony z 2 stron woda radeon 8500 wciga to nosem z swoimi blokami z wieczkami z plexii i zagrywajacymi ok. 70% powierzchni karty (sa 2 bloki, 1 chlodzi rdzen, memy a 2 chlodzi pcb pod mosfetami, pamieci i caly tyl karty pod rdzeniem), wyciskam tera z radka bez vmod'a 325/640 Dzisiaj skonczylem w zasadzie testy na szczlenosc i zamierzam to juz na stale na radka zalozyc, tylko ze tym razem z vmodem ]:-> swoja droga to coto za radiator z p4, wogole go nie moge poznac, od kiedy intel takie uzywa??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 berkut -> pokaż jakieś zdjęcia! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Uważam że do grafiki to wystarczy (do przecietnego krecenia) jakis cooler z c433 lub podobny i radiatory na pamiatkach a do extremalnego krecenia to WC lub FC lub azot 8) To jest chyba cooler (jeśli dobrze widze) z c1000 box bo ja takiego mam :) może się myle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Pod taki kulerek można by dać jakiś mały poltier chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ale gadacie panowla... pokażcie mi który GF2 Ultra miał radiatory na drugiej stronie, co? Moja TNT2 miała, a co dopiero GF2. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Proszę o zamieszczenie zdjećz radiami na drugiej stronie i możlieir blikie ujęcia. Moze podpatrze i przykleję coś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Z tego co widze to to jest chyba Boxowy radiator z P4 1,8GHz, był on w testach w wakacje bodajrze w "Komputer Świecie". Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 A moja tnt2 pro nie ma zadnych radiatoroof :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Z tego co widze to to jest chyba Boxowy radiator z P4 1,8GHz, był on w testach w wakacje bodajrze w "Komputer Świecie". Pozdrawiam! Loodzie to nie jest zaden radiator od P4! To wszak radiator na socket370. Zobaczcie ze na srodku jest kanal bez zeberek przez ktory przechodzi zapinka na socket. radiatory na P4 wygladaja zupelnie inaczej. Mam identyczny radiator ktory dawno temu chcialem na blok wodny przerobic :D Radiatory Intela na P4 maja zupelnie inne zapiecie na wentylator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Z ust mi to Lancer wyjąłeś :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A czy ta karta się nie złamie pod ciężarem tego coolera??? :? Ja na swojego obecnego GF2GTS zrobiłem 8 radiatorków (na każdą pamieć) 30x20mm powierzchnia i 30mm wysokość z aluminium. Niestety już ich nie wykorzystam bo zmieniam 17 listopada grafe na Leadteka GF3 Ti500, a ta standardowo ma dobre chłodzenie i pamięci tylko po jednej stornie. Jednak planuje również Vmode`a na tym GF3. Na początek założe wiatrak 80x80 zamiast standardowego i jakiś radiator po drugiej stronie GPU. http://www.xbitlabs.com/video/geforce2-ove...cking/v7700.jpg A tak wygląda GF2 taki jak ja mam, po żałożeniu dodatkowego chłodzenia przez redaktorów X-Bit Labs :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A czy ta karta się nie złamie pod ciężarem tego coolera??? :? Coolery aluminiowe są bardzo lekkie. Gdybyś wziął do ręki mojego Radeon'a to byś zwątpił. Miedziany cooler to dopiero waży. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Hehe. To ja bym porobił jakieś podpórki ;-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Z tego co widze to to jest chyba Boxowy radiator z P4 1,8GHz, był on w testach w wakacje bodajrze w "Komputer Świecie". Pozdrawiam! Loodzie to nie jest zaden radiator od P4! To wszak radiator na socket370. Zobaczcie ze na srodku jest kanal bez zeberek przez ktory przechodzi zapinka na socket. radiatory na P4 wygladaja zupelnie inaczej. Mam identyczny radiator ktory dawno temu chcialem na blok wodny przerobic :D Radiatory Intela na P4 maja zupelnie inne zapiecie na wentylator. Dokładnie Ten cooler był montowany na celku 900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 z bajerami to se idz na wystawe expo 2010 i gwarancja pierwsze miejsce , no dobra a co ci to dało z tej starej rury dużo nie wyciągniesz nawet jak to wykręcisz na 100000000000Ghz sam tego gf mam i wiem ze to szit. A i proponuje następnym razem chłodzenie cieklym azotem i bedzie git :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...