Kupos Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Witam. Chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o kartach: Winfast GF 6600GT Extreme 128 MB DDR III 128 Bit PCI-E TV MicroStar NX6600GT-VTD128E VIVO PCI-E Ktora wedlug Was z nich jest lepsza i ktora ewentualnie wybrac, a moze wiecie jakie maja osiagi ? Pytam poniewaz niedlugo prawdopodobnie bede musial zmienic grafe i mysle nad czyms wlasnie z rodziny 6600GT. Moze znacie tez inna karte z 6600GT, ktora jest lepsza od wyzej wymienionych ? Prosze o opinie i sugestie :) EDIT: Oczywiscie chodzi o wersje pod PCI-E tak do 850zl :) Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2005 przez Kupos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Wg mnie winfast, dobrze sie kreci, dodatkowo on chyba kosztuje 770zł, ma podwyzszone taktowania i pamieci chyba 1.6ns, ale w msi masz znowu w 3dupy płyt z grami/softem/itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 eh no mi raczej nie zalezy na bonusowych grach i tego typu bajerach tylko o mozliwosci karty :) tzn jakie ma osiagi i jak mozna ja wykrecic :) PS. fakt, winfast kosztuje ~770zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Pewnej osobie z tego forum na 575/1200 około. poszedł ten winfast, wiec jest to dosc dobrze. a do neigo tez dostajesz gry prince of presia i spliner cela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Pewnej osobie z tego forum na 575/1200 około. poszedł ten winfast, wiec jest to dosc dobrze.Czy ja wiem czy tak dobrze? Ta karta ma standardowe taktowania 550/1120 wiec GPU o 25mhz podniesc to chyba nie jest wielka sztuka, mam nadzieje ze grafa potrafi wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Moj winfast chociaz to nie jest extreme kreci sie spoko ale zobacz ostatnie strony tematu o 6600gt to zobaczysz jak jeden koles kosmicznie wykrecil MSI - normalnie rekord swiata na standardowym chlodzeniu... (az sie wierzyc nie chce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 pamieci kuszą, ale teraz to jest loteria z tymi kartami ... moze trafisz na jakąś dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Eh no w zasadzie to bedzie moja piewsza karta NVidii od czasow GF2mx wiec za bardzo w temacie nie jestem. Wiem tylko ze 6600GT lepiej wypada w benchach w porownaniu z X700 (karty mniej wiecej w tej samej cenie). Coraz bardziej w sumie sklaniam sie ku Winfastowi Edytowane 14 Maja 2005 przez Kupos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 tez sie zdecydowałem na tego winfasta, niedługo moze bede go miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 <Jankes>: To gdy juz bedziesz mial go u siebie to zdaj relacje :) Co daja do niego i jak przede wszystkim sie kreci i jakie wyniki w benchach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Mam pytanie o temp tego winfasta, czy 76 c na GPU w steresie prz taktowaniach 550/ 1100 to zbezpieczna temp. czy tez może jest zaduza i bez lepszego chłodzenia (jest zalozone narazie standardowe) niema co meczyc tej karty !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 temp nie masz rewelacyjnej, ale narazie jest ok Kupos--> niz ja bede miał ta karta, w tym tygodniu mykam po venice i dfi, a jak dostane wynagrodzenie to wtedy tego extreme sobie kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ja mam Leadteka - tyle ze agp i z mem 2.0 ns .Idzie tak jak w podpisie , tyle ze buda otwarta. Chlodzenie stock cooler + ceramiq :) Kumplom zakupilem MSI -agp i Gigabyta-PCIe i obie sie slabiej krecily( wynikow nie pamietam ) - mimo tego tez ze obie przesmarowalem moją pastą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Leadtek 6600GT Ext - bez artów 580/1260 na standardowym chłodzniu. Mam juz radiatory na pamięć tylko trzeba je jesczez przylkeić. Mój się grzeje też tochę - tak przy 82-83 stopniach robi zwiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Hym no to wyglada na to ze wystarczy zmienic chlodzenie na cos lepszego i mozna niezle wykrecic :) Hm orientuje sie ktos moze czy sa na ta grafe jakies vmody na GPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Hym no to wyglada na to ze wystarczy zmienic chlodzenie na cos lepszego i mozna niezle wykrecic :) Hm orientuje sie ktos moze czy sa na ta grafe jakies vmody na GPU ? 1451262[/snapback] Pewnie są tylko trzeba poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...