sesq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no ale jak wyjdzie jakis nowy tytul, jak pop, doom, hl, s.cell to tam sobie w nie nie zagracie, tylko bedziecie mogli grac w tylko gry pod wii. bardziej sie oplaca zrobic dobra gre i wydac ja na pc, x, ps niz zrobic gre ktora bedzie tylko pod wii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no ale jak wyjdzie jakis nowy tytul, jak pop, doom, hl, s.cell to tam sobie w nie nie zagracie, tylko bedziecie mogli grac w tylko gry pod wii. bardziej sie oplaca zrobic dobra gre i wydac ja na pc, x, ps niz zrobic gre ktora bedzie tylko pod wii. Cos Ty palil, bo tez bym sprobowal? Widziales w ogole ten pad? Albo jestes slepy i nie dostrzegles krzyzaka i grzybka analogowego, albo po prostu masz zbyt ograniczona wyobraznie. Wybierz sobie jedno z dwoch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no ale jak wyjdzie jakis nowy tytul, jak pop, doom, hl, s.cell to tam sobie w nie nie zagracie, tylko bedziecie mogli grac w tylko gry pod wii. bardziej sie oplaca zrobic dobra gre i wydac ja na pc, x, ps niz zrobic gre ktora bedzie tylko pod wii.Głupiś, oj głupiś. Najbardziej się opłaca to, gdzie można zarobić. Jeżeli ktoś ma przypuśćmy 2-3 konsole i pieca, to chyba nie kupi 3 kupi tej samej gry ;) , niewspominając, że gra pod każdą platwormę i tak musi być modyfikowana. Pozatym dochodzą exklusivy (przepraszam za pisownie), wtedy i tak nie wydadzą jednej gry na kilku platformach. Do tego dochodzi większa frajda z gier (prawdopodobnie), dzięki wykorzystaniu inności platwormy, co się przekłada na wyższą ocenę, co zaś na wyższą liczbę klijentów. BTW, skoro lepiej jest wydawać gry na bardziej "uniwersalne" platwormy, to czemu na DS-a i PSP jest tyle gier? Przecież do grania pozadomem wystarczy komórka, a jaka przenośność gier na inne platformy (przypuszczam, że wystarczy użycie innego kompilatora i włala) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Głupiś, oj głupiś. Najbardziej się opłaca to, gdzie można zarobić. Jeżeli ktoś ma przypuśćmy 2-3 konsole i pieca, to chyba nie kupi 3 kupi tej samej gry ;) , niewspominając, że gra pod każdą platwormę i tak musi być modyfikowana. Pozatym dochodzą exklusivy (przepraszam za pisownie), wtedy i tak nie wydadzą jednej gry na kilku platformach. Do tego dochodzi większa frajda z gier (prawdopodobnie), dzięki wykorzystaniu inności platwormy, co się przekłada na wyższą ocenę, co zaś na wyższą liczbę klijentów. BTW, skoro lepiej jest wydawać gry na bardziej "uniwersalne" platwormy, to czemu na DS-a i PSP jest tyle gier? Przecież do grania pozadomem wystarczy komórka, a jaka przenośność gier na inne platformy (przypuszczam, że wystarczy użycie innego kompilatora i włala) ;)no dobra, ale jakos te gry ktore pokazali mnie nie zachecily ;/ mario i inne nintendowskie gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) no ale jak wyjdzie jakis nowy tytul, jak pop, doom, hl, s.cell to tam sobie w nie nie zagracie, tylko bedziecie mogli grac w tylko gry pod wii. bardziej sie oplaca zrobic dobra gre i wydac ja na pc, x, ps niz zrobic gre ktora bedzie tylko pod wii.No i co z tego ze sobie w "takie gry" niepogramy na Wii? Od zwyklego badziewia bede mial nadal kompa, moze nawet xboxa, natomiast tak genialnych gier jak na Wii raczej na tych platformach nie uswiadcze. I skad Ty mozesz wiedziec co sie bardziej oplaca, wydac gniota na wszystkie platformy który przejdzie bez echa czy moze hit na jedną konsolke który to tylko skłoni innych do jej kupna? :) Połowie moich kumpli na samą myśl na temat Wii i gwiezdnych wojen oczy sie swiecą , wiec mysle ze o gry nie mam sie co martwic 8] Edytowane 16 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No i co z tego ze sobie w "takie gry" niepogramy na Wii? Od zwyklego badziewia bede mial nadal kompa, moze nawet xboxa, natomiast tak genialnych gier jak na Wii raczej na tych platformach nie uswiadcze. I skad Ty mozesz wiedziec co sie bardziej oplaca, wydac gniota na wszystkie platformy który przejdzie bez echa czy moze hit na jedną konsolke który to tylko skłoni innych do jej kupna? :) Połowie moich kumpli na samą myśl na temat Wii i gwiezdnych wojen oczy sie swiecą , wiec mysle ze o gry nie mam sie co martwic 8]rozumiem, a jaki sprzecior oferuje wii ? podobny do xboxa360 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 rozumiem, a jaki sprzecior oferuje wii ? podobny do xboxa360 ? google moj drogi google... Controls: Intuitive control for anyone using the physical motion of the main Wii Remote, which resembles a television remote control. Up to four Wii Remotes can be connected at once using wireless Bluetooth technology. The wireless signal can be detected within 10 meters of the console. Both the Wii Remote and Nunchuk controllers include a three-axis motion sensor. The Wii Remote also includes a speaker, rumble feature and expansion port, and can be used as a pointer within 5 meters of the screen. The Wii Remote has a power switch, plus pad, A, B, Minus, Home, 1 and 2 buttons. The Nunchuk controller includes an analog control stick and C and Z buttons. The Look: Wii features a compact design that will make it a natural addition to any television setup. It can be displayed either vertically or horizontally. Media: A single self-loading media bay will play single- or double-layered 12-centimeter optical discs for Wii, as well as 8-centimeter Nintendo GameCube discs. Communication: Wii can communicate with the Internet even when the power is turned off. This WiiConnect24 service delivers a new surprise or game update, even if users do not play with Wii. Users can connect wirelessly using IEEE 802.11b/g, or with a USB 2.0 LAN adaptor. Wii also can communicate wirelessly with Nintendo DS. Virtual Console: Wii will have downloadable access to 20 years of fan-favorite titles originally released for Nintendo 64, the Super Nintendo Entertainment System (SNES) and even the Nintendo Entertainment System (NES). The Virtual Console also will feature a "best of" selection from Sega Genesis titles and games from the TurboGrafx console (a system jointly developed by NEC and Hudson). It also will be home to new games conceived by indie developers whose creativity is larger than their budgets. The Specs: Wii boasts 512 megabytes of internal flash memory, two USB 2.0 ports and built-in Wi-Fi capability. A bay for an SD memory card will let players expand the internal flash memory. Design was optimized with state-of-the-art processing technologies that minimize power consumption, keep the console compact and enable the "sleepless" WiiConnect24 mode. CPU: PowerPC CPU (code-named "Broadway"). Made with a 90 nm SOI CMOS process, jointly developed with and manufactured by IBM. Graphics Processing Unit: Being developed with ATI. Other Features: Four ports for classic Nintendo GameCube controllers. Two slots for Nintendo GameCube Memory Cards. An AV Multi-output port for component, composite or S-video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) rozumiem, a jaki sprzecior oferuje wii ? podobny do xboxa360 ? Wiec po co sie odzwyasz ze Wii jest glupie etc. jak wogole nie wiesz co soba reprezentuje... ;x Konsola bez problemu pociagnie 'pop, doom, hl, s.cell' tylko trzeba zadaac sobie pytanie czy developerom tych gierek bedzie sie chcialo konwertowac to na Wii. Dla mnie moze ich nawet nie byc...chce zeby bylo mnostwo gier wykorzystujacych padziora [; !!! I prosze cie najpierw poczytaj i pozniej sie wypowiadaj. == BTW. Lato 2007 > Zlot Tweak.pl > Cioranie z cholota w Wiii ! ;D Edytowane 16 Maja 2006 przez iwo_kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) To jest sprawa dyskusyjna, nikt tak naprawdę nie wie jeszcze co w Wii będzie się znajdować. Znalazłem na necie info, że Wii będzie prawdopodobnie emulować jakieś konsole Segi! Czyżby Dreamcast "ressurection"!? Edytowane 16 Maja 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 To jest sprawa dyskusyjna, nikt tak naprawdę nie wie jeszcze co w Wii będzie się znajdować.Tylko w przypadku Wii bebechy nie sa takie wazne. Wiadomo, ze pojecie next gen w przypadku tej konsoli nie odnosi sie do grafiki tylko innego wymiaru rozgrywki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A tak na dobra sprawe, czy to wazne? W koncu mamy na tym grac, a nie onanizowac sie megahercami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 czy wiadomo coś o obsłudze HDTV przez Wii??? W jakiej rozdzielczości będzie to w ogóle pracować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 czy wiadomo coś o obsłudze HDTV przez Wii??? W jakiej rozdzielczości będzie to w ogóle pracować?Cos tam wiadomo. Podobno nie bedzie wsparcia dla HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no właśnie przejrzałem kilka stron... Wszystkie piszą, że wsparcia dla HDTV NIE będzie! Czy to nie jest takie małe "samobójstwo" ze strony Nintendo!? Rozumiem, że stawiają rozrywkę na pierwszym miejscu, ale brak obsługi przynajmniej 720p, jest moim zdaniem bardzo nie na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no właśnie przejrzałem kilka stron... Wszystkie piszą, że wsparcia dla HDTV NIE będzie! Czy to nie jest takie małe "samobójstwo" ze strony Nintendo!? Rozumiem, że stawiają rozrywkę na pierwszym miejscu, ale brak obsługi przynajmniej 720p, jest moim zdaniem bardzo nie na miejscu.W Polsce jak najbardziej na miejscu ;). U nas malo kogo stac na HDTV. W przypadku posiadania Wii nie bedziemy musieli kupowac nowego TV by podziwiac grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozon Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No teraz nie ale za 2, 3 lata o wiele wiecej osob bedzie stac na tv z hd. wiec tu N nie popisało sie no chyba ze planują za niedlugo wydac jakas nowsza konsole... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) O ile się nie mylę, to x360 bez problemu działa w 480p. Czyli na zwykłych TV. Poza tym, Polska to dla Nintendo pewnie 0,001% rynku zbytu, więc kto by się nią przejmował ;). Tu jest mowa o US, UK, JAP, GER. Czyli o tych krajach gdzie sprzedaje się najwięcej konsol. Krajach bogatych, gdzie ludzi stać na HDTV. Ktoś wie jak wygląda obraz w 640x480 na ekranie 1920x1080?! Nie? Ja wiem jak wygląda, KOSZMARNIE! Brak obsługi HD to ukryta pięta achillesowa Nintendo... Takie jest moje zdanie. Edytowane 16 Maja 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 O ile się nie mylę, to x360 bez problemu działa w 480p. Czyli na zwykłych TV. Poza tym, Polska to dla Nintendo pewnie 0,001% rynku zbytu, więc kto by się nią przejmował ;). Tu jest mowa o US, UK, JAP, GER. Czyli o tych krajach gdzie sprzedaje się najwięcej konsol. Krajach bogatych, gdzie ludzi stać na HDTV. Ktoś wie jak wygląda obraz w 640x480 na ekranie 1920x1080?! Nie? Ja wiem jak wygląda, KOSZMARNIE! Brak obsługi HD to ukryta pięta achillesowa Nintendo... Takie jest moje zdanie. Koszmarnie, nie koszmarnie - grajac w Resident Evil 4 po 5 minutach tej koszmarnosci juz nie widac, podobnie grajac w takie Katamari czy inne ICO. Najbardziej przeszkadza w Gran Turismo i Tekkenie, co nie oznacza, ze w mej opinii i tak jest lepiej niz z obrazem z DVD. Choc brak wsparcia dla HD jednak nieco smuci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jednak pozostaje zal,bo nawet jesli kosnola Wii nie walczy za pomoca powera ktorym moze dorownac x360 czy ps3 jesli chodzi o technologie,to mimo pewnej "revolucji" w harakterze gier i obslugi ,powinna chociaz utrzymac poziom hd-tv ,poniewaz jest to juz pewien rodzaju wymog obecnych czasow gdzie nastepuje rozwoj zwiekszenia mozliwosci tv.Dlatego osobiscie mam pewien zal do Niny i uwazam to za blad z ich strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 no dobra, ale jakos te gry ktore pokazali mnie nie zachecily ;/ mario i inne nintendowskie gryWiększość od Niny? Tak. Wszystkie od Niny? Nie. Była przynajmniej jedna fajna gra (zależy od gustu) pokazana? Tak. Czy to koniec fajnych gier od NIE NIntendo na tą konsolę? Nie. Na temat gustu mozna się kłócić nie godzinami a wiekami ;) rozumiem, a jaki sprzecior oferuje wii ? podobny do xboxa360 ?Teoretycznie dużo słabszy, ale zacytuję Costi'ego "a czy to ważne?". Osobiście mam takie samo zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 może bliżej mu do Xboxa 1 a nie do 360 jednak taki Red Steel wyglądał wyśmienicie, może bez wodotrysków, ale przecież nie o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) w Wii dużą rolę gra brak obsługi HDTV. Więc zakładając, że będzie słabszy od x360 2,5-3 razy to będzie w stanie wygenerować taką samą grafikę jak xbox360, ponieważ X w niskich rozdzielczościach nie może rozwinąć skrzydeł bo musi mieć zapas nawet na 1920x1080. Moim zdaniem nie ma się co martwić, grafa będzie lux ;) Edytowane 18 Maja 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Moim zdaniem nie ma się co martwić, grafa będzie lux ;)Grafika będzie taka, jaką najbardziej w grach lubie: nieodstraszająca (chociaż jak ostatnio zacząłem grac w dungeon keeper 1 to się zacząłem zastanawiać co to dla mnie oznacza ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Wiadomo coś o systemie gier online? Czy w ogóle będzie? W xboxie jest płatny, w ps3 bedzie darmowy, a w Wii? Chciałbym was wszystkich zniszczyć mieczem świetlnym, najlepiej za darmo. Będzie okazja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Chciałbym was wszystkich zniszczyć mieczem świetlnym, najlepiej za darmo. :lol: :lol: :lol: podobno jakiś tam ma być, darmowy prawdopodobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Chciałbym was wszystkich zniszczyć mieczem świetlnymNO to musisz się przygotować do naprawdę trudnych i z góry przegranych bitew :lol: :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Nintendo Confirms GameCube Housing for Wii at E3 http://forums.nintendo.com/nintendo/board/...sage.id=1159528 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Nintendo Confirms GameCube Housing for Wii at E3 http://forums.nintendo.com/nintendo/board/...sage.id=1159528 Czyli zwyczajnie wycisnęli troche więcej z GC i takie efekty!? Kurcze pieczone, no niewiem czy dobrze zrozumiałem, albo czy dobrze koleś napisał, ale mnie zatyka. Chociaż szczerze mówiąc, to mam wrażenie, że nie było to odpalane na GC, tak jak on pisze, a na devkitach, ale to tak imo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 haha to tylko jeszcze bardziej potwierdza fakt jak wspaniala konsola jest GC. Po/w czasie E3 czytalem duzo roznych wywiadow videorelacji z tych najwiekszych konsolowych magazynow m.in IGN i wszyscy jednogloscie stwiedzali ze to Nintendo wygralo E3. A teraz sie okazuje ze te gry byly odpalane na GC i mimo tego bardziej sie podobaly niz to co Sony pokazalo na PS3!~Wprost niewiarygodne. Duzo osob wciaz uwaza te fotki za fake wiec wszyscy czekamy na odpowiedz Nintendo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 W sklepie ultima.pl pojawił się Pre-order na Wii, cena 999zł (ani tanio, ani drogo IMO). http://ultima.pl/itemnfo.php?id=3897 Ktoś się pisze? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...