luks__pl Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Witam :-P Poniżej przedstawię, krótki opis nowych pamiątek Corsair oraz ich osiągi. :) Pamięci są zapakowane w dość solidne opakowanie: Tak się prezentują po wyjęciu z opakowania: Pamięci zostały wyposażone w wyświetlacze, które prezentują: temperaturę, taktowanie, napięcie i wszystko inne :wink: Pamięci są na układach Samsunga, słynnych TCCD (niestety płyta na której testowaliśmy nie daje sobie rady :( z FSB powyżej 285 więc tylko tyle możemy pokazać). I teraz to co pewnie każdego ciekawi czyli cena tych modułów, jest to 1250zł. Pamięci te jak każde inne Corsair zostały objęte dożywotnią :D gwarancją. Edytowane 26 Czerwca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A te kartki na 5 zdjeciu to notatki na temat tych pamiatek ? :> A co do pamiatek to niezly pokaz ich mozliwosci, mam nadzieje ze niedlugo uda sie je wyzej podkrecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A te kartki na 5 zdjeciu to notatki na temat tych pamiatek ? :> A co do pamiatek to niezly pokaz ich mozliwosci, mam nadzieje ze niedlugo uda sie je wyzej podkrecic :) 1445473[/snapback] Tak, to notatki co mam o nich pisać :wink: :-P Juto ciąg dalszy opisu, a w nim - bliższe spojrzenie na wyświetlacze oraz ich zastosowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Jeżeli ktoś w Poznaniu ma DFI albo inną płytkę na której VITESTY hulają ponad 300 MHz chętnie potestujemy na niej Xperty :) Tutaj nie do końca jest to problem napięcia - Xperty robią spokojnie 285 na 2,65 V - podnoszenie napięcia już nic nie daje - tak samo luzowanie timingów - ale z VITESTAMI mam to samo mimo że u innych hulają ponad 300 - więc nie sądzę żeby to był kres ich możliwości. A w ogóle co sądzicie o tych corsairach??? Jak przejżycie topic to napiszcie parę zdań :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 E tam dla mnie lepiej Vitesty :)... A nie jakies bajery :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Corsy XL nie nalezaly do najlepiej krecacych sie TCCD na rynku. Ta wersja nie wnosi chyba nic nowego do OC, a tylko dodaje kilka bajerow (fakt ze to dodatki sa sympatyczne) podnoszacych cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Super pamiątki, niestety dla mnie o jakies 800zl za drogie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 no wlasnie 3200 i takie drogie :) Czekam na dalsze testy bo nie wydeje mi sie ze sa lepsze od Vitestow 600 :) No moze sie myle, ale to musze zobaczyc czy ponad 300 udzwignal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Marudziliście :wink: na cenę więc dorwaliśmy tańsze :-P Experty. Teraz prezentuje się cenowo tak: 2*512MB Twinx EXPERT DDR400 2-2-2-5 !!TCCD!! 3L GW - 1250zł 2*512MB Twinx EXPERT DDR400 CL2 3L GW - 880zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Dziś pobawiłem się Expertami na s478. Oto wyniki :) FSB220 2-2-2-5 2,8V FSB250 2,5-3-3-7 2,8V FSB275 3-4-4-8 2,8V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Fajne pamieci, choc WG. mnie temperaturki na tych wyswietlazcach to troche zbedny bajer. No i ta cena... Ale to moje zdanie... A tak BTW - fajne stanowisto testowe... Najlepsze sa te wentyle na HDD ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Fajne pamieci, choc WG. mnie temperaturki na tych wyswietlazcach to troche zbedny bajer. No i ta cena... Ale to moje zdanie... A tak BTW - fajne stanowisto testowe... Najlepsze sa te wentyle na HDD ;] 1515699[/snapback] Mi się to bardzo podoba :D Przydatne jest np. odczyt napiecia, można sobie na żywo regulować i odczytywać jak ma się v-moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 To ja chyba czegos nie zrozumialem. można sobie na żywo regulować i odczytywać To oferuje zmiane VMEM bez koniecznosci wbijania sie do BIOSU i od razu zmienia te wartosci na wyswietlaczu? Czy tylko programowo mozna jakim 3rd programem i ten licznik po prostu to pokazuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Calkiem fajne te pamieci. Bardzo podobaja mi sie od strony estetycznej. Wyniki juz troche slabsze. Niemniej nadrabiaja wygladem i bajerami. Ciagle w relacji cena/max fsb najlepiej wypadaja vitesty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Przydatne jest np. odczyt napiecia, można sobie na żywo regulować i odczytywać jak ma się v-moda. 1515702[/snapback] Tylko po co vmem mod do TCCD???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Tylko po co vmem mod do TCCD???? 1515774[/snapback] Hehe dokładnie. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 To ja chyba czegos nie zrozumialem. To oferuje zmiane VMEM bez koniecznosci wbijania sie do BIOSU i od razu zmienia te wartosci na wyswietlaczu? Czy tylko programowo mozna jakim 3rd programem i ten licznik po prostu to pokazuje ? 1515748[/snapback] Nie o to mi chodziło. Jak sobie zrobiłeś v-moda na płycie to tylko potencjometrem kręcisz, a na wyświetlaczy masz na bieżąco :) Tylko po co vmem mod do TCCD???? 1515774[/snapback] TCCD nie są równe TCCD. Miałem ich w rękach pełno i się o tym przekonałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nie o to mi chodziło. Jak sobie zrobiłeś v-moda na płycie to tylko potencjometrem kręcisz, a na wyświetlaczy masz na bieżąco :) 1515918[/snapback] Hmm czyli chcesz powiedzieć, że można w locie regulować vdimm? Załóżmy na DFI ustawiam w BIOS maks. 2.9v a "potencjometr" pozwoli mi na dynamiczną zmianę vDimm via jakiś regulator na pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Hmm czyli chcesz powiedzieć, że można w locie regulować vdimm? Załóżmy na DFI ustawiam w BIOS maks. 2.9v a "potencjometr" pozwoli mi na dynamiczną zmianę vDimm via jakiś regulator na pamięciach? 1515946[/snapback] chodzi o to ze masz vmoda, napiecie regulujesz i tak jakims potencjometrem wlutowanym w plyte, wlaczas kompa, i sobie regulujesz tym potencjometrem, ktorym sam sobie wlutowales w plyte napiecie pamieci i te ramkii pozwola ci zobaczyc jakie napiecie im dales bez wchodzenia do biosu albo bez koniecznosci podpinania miernika, chyba o to chodzilo autorowi tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 chodzi o to ze masz vmoda, napiecie regulujesz i tak jakims potencjometrem wlutowanym w plyte, wlaczas kompa, i sobie regulujesz tym potencjometrem, ktorym sam sobie wlutowales w plyte napiecie pamieci i te ramkii pozwola ci zobaczyc jakie napiecie im dales bez wchodzenia do biosu albo bez koniecznosci podpinania miernika, chyba o to chodzilo autorowi tematu 1515970[/snapback] Dokładnie o to mi chodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 TCCD nie są równe TCCD. Miałem ich w rękach pełno i się o tym przekonałem. 1515918[/snapback] Dalej pytam po co ten vmod?? tccd robią zazwyczaj maxa przy ~2,9v No chyba ze masz plytke co daje max 2,8v i koniecznie chcesz wycisnac te parenascie Mhz wiecej. Mam jedna prosbe. Powiedz kiedy sprzedasz 1 komplet. IMHO te pamieci sa zbyt drobie jak na polskie warunki. Ja raczej nie naleze do fanow wygladu i wole swoje badziewnie wygladajace BH6 ktorych osiagi sa nieadekwatne do wygladu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Dalej pytam po co ten vmod?? tccd robią zazwyczaj maxa przy ~2,9v No chyba ze masz plytke co daje max 2,8v i koniecznie chcesz wycisnac te parenascie Mhz wiecej. Mam jedna prosbe. Powiedz kiedy sprzedasz 1 komplet. IMHO te pamieci sa zbyt drobie jak na polskie warunki. Ja raczej nie naleze do fanow wygladu i wole swoje badziewnie wygladajace BH6 ktorych osiagi sa nieadekwatne do wygladu :wink: 1516243[/snapback] Kazdy znajdzie cos dla siebie, jeden oleje wyglad i wezmie kostki z max fsb, drugi oleje mhz bo mu 250 starczy i wezmie migajaco-swiecace pamieci :) Klient nasz pan. W ofercie trzeba miec wszystko, a ze sie sprzedaje rzadko to juz inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 ... No chyba ze masz plytke co daje max 2,8v 1516243[/snapback] Zgadłeś :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...