bartearab Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ja osobiscie zostalem kilka razy oszukany na allegro. Albo wygralem aukcje a przedmiotu nie otrzymalem albo przelalem pieniadzed na konto i urwal sie kontakt z sprzedajacym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 mnie typ owalil na 350pln. dostal 10 mcy bez zawiasow. kasy nie odzyskalem mimo sadowaego nakazy komornika :/ ale [ciach!] siedzial. teraz sprzedawalem duzo monet 2zl GN i jedna osoba mi nie wplacila, ale nie logowala sie od ponad 2tyg i jej darowalem, bo sa rozne przypadki. Romek ganiaj czlonka i tyle. jak chcesz pomocy prawno-policyjnej to numery znasz zwlaszcza ze w stolecznej..... a reszta na gygy;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Pozwole sobie przykleic link z in4.pl w sprawie aukcji mikan3 http://www.in4.pl/nb_forum.htm?forum_id=9&...855&strona_no=1 generalnie, nieciekawa sytuacja. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez glo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jakis burak skopiował opis z jednej z moich aukcji. Co mogę zrobić? Napisałem narazie do niego maila, ze jesli w ciagu 24h nie zmieni opisu, to podejme działania mające na celu wykluczenie go z grona sprzedających na Allegro (zawieszenie konta ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Moim skromnym zdaniem nic nie wskurasz... to chyba normalne ze na allegro kradną opisy :P, czasem i ja pomagam sobie spisując albo kopiując pojedyńcze zdania. Sam jestem ciekaw jak zareaguje allegro :) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez kubajew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 wystarczy napisac do allegro i kolo bedzie mial te ichsze smieszne ptk karne. kiedys typ skopiowal moje fotki, to zawiesili mu konto [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80507107 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79749299 Tak to wygląda. Ja rozumiem - skopiować dane techniczne, czy jakieś zdanie. Tylko ze to praktycznie cały opis, nawet formatowanie identyczne, jeszcze ktos pomysli, ze to ja ukradłem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 pisz do allegro i niech to zalatwiaja. nawet jak bralem opis od ZenFista do aukcji zasilacza to pytalem o zgode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ja tez zawsze o zgode pytam tyczy sie to przewaznie zdjec ;) napisz do allegro powinni cos z tym zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80507107 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79749299 Tak to wygląda. Ja rozumiem - skopiować dane techniczne, czy jakieś zdanie. Tylko ze to praktycznie cały opis, nawet formatowanie identyczne, jeszcze ktos pomysli, ze to ja ukradłem.. Szczyt bezczelności, chamstwa i lenistwa :blink: Tępić takich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 http://allegro.pl/show_user.php?uid=2669260 << własnie na niej "wpadłe" (btw... wałek na kilka tysiecy... wiec chyba za granice sie wybierał chlop i skorzystał z okazji) Jaka jest szansa ze allegro mi zwroci kase (tz. czy robie a tym wielkie problemy, czy poprostu podanie.. szybkie rozpatrzenie sparwy - bo tutaj chyba sytuacja jest jasna - i kaske spowrotem daja) Kolejne pytanie - jak policja reaguje na tego typu zgloszenia ?? Wiedza wszytsko o co chodzi i elegantsko rozpatruja.. czy olewaja, i trzeba sie dlugo nagadac zeby mozna bylo osoagnosc zadany efekt ?? Ewentualnie jakies porady ?? Wystarczy ze sie wybiore z dowodem wpłaty na konto ?? Czy potzrebuje jescze cos ze soba zabrać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja napiszę tyle co doświadczyłem an własnej skórze :D Szansa na to że allegro zwróci Ci kasę jest prawie 100% no ale i tak musisz zgłosić sprawę na policję! Więc zeznania trwaja koło 1 - 1,5 h , ty odpowiadasz na pytania :) to ułatwia sprawę. Pytają Cię tylko o to co ważne w sprawie :D. Do Twoich zeznań(oskarżeń) musisz dołączyć dowód wpłaty + najlepiej korespondencję (ale nie jest to wymagane) + wydrukowaną aukcję na której brałeś udział. Sprawa... na policji o odzyskanie $ trwa w zależności od 3-6 miesięcy. Ale i tak warto iść upieprzyc gnoja, a po drugie :D Twoje zeznania pisze pani Policjantka :P. Nie wiem jak Ciebie ale mnie to troszkę rozpraszało (lubię mundurowe kobitki), są po prostu niezłe widoki. Aha dodam tyle że sprawa trwa tyle, nie przez policję... to nie ich wina, po prostu zanim zdobędą odpowiednie świstki z prokuratury, potem dane z allegro dotyczące ip logowań, do kogo należy konto bankowe. No i w głównej mierze od cfaniaka (oszusta), bo jeżeli loguje się z kawiarenek itp. to sprawa się wydłuża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 http://allegro.pl/show_user.php?uid=2669260Ciekawe czy ktoś coś od niej kupi :wink: Ja bym nie ryzykował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Heh- standard- natrzepała kilka pozytywów zdrapkami heyah i wystawiła "wirtualny" sprzęt. burro -> przed kupnem trzeba było zapodać linkiem- sprowadził bym Cię na ziemię i oszczędził kasy oraz nerw 8-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Jak to mowia nigdy nie mow nigdy... dzisiaj sie dowiedzialem ze tez zostalem oszukany, choc wydawalo mi sie ze nigdy do tego nie dojdzie! http://www.allegro.pl/search.php?closed=1&...21CHIEFTEC+MIDI Wszyscy sie nabralismy, skusilem sie bo w razie jakis problemow do Katowic mam rzut beretem. W poniedzialek ide na komisariat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) ja mam bardziej skomplikowaną sprawę bo od oszustwa minęło około pul roku, aukcje już usunęli, zostałem oszukany na 170 zł tak wyszło jakoś że najpierw sprzedawca wodził mnie przez 1-1,5 miesiąca że poczta zgubiła paczkę i czeka na zwrot kasy, później gdy już domyślałem się że mnie oszukał musiałem wyjechać na chyba 2 miesiące a jak wróciłem to tak jakoś wyszło że nie poszedłem na policje bo jest pewnie problem nie mam 18 lat a żeby mieć konto na allegro trzeba :D (nie przeszkadzało mi to w zdobyciu 180 pozytywów ) i bałem się że mnie policja oleje a dzisiaj coś mnie naszło żeby odzyskać kasę :wink: i teraz się zastanawiam czy warto jeszcze iść na policje czy może są jacyś chętni z Bydgoszczy aby załatwić tą sprawę … (przewidziana nagroda 50 zł dla tego kto się podejmie) aha dodatkowo ten oszust przeprowadził się i trzeba by iść do dawnego miejsca zamieszkania i dowiedzieć się gdzie teraz mieszka.... Edytowane 14 Stycznia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja mam bardziej skomplikowaną sprawę bo od oszustwa minęło około pul roku, aukcje już usunęli, zostałem oszukany na 170 zł tak wyszło jakoś że najpierw sprzedawca wodził mnie przez 1-1,5 miesiąca że poczta zgubiła paczkę i czeka na zwrot kasy, później gdy już domyślałem się że mnie oszukał musiałem wyjechać na chyba 2 miesiące a jak wróciłem to tak jakoś wyszło że nie poszedłem na policje bo jest pewnie problem nie mam 18 lat a żeby mieć konto na allegro trzeba :D (nie przeszkadzało mi to w zdobyciu 180 pozytywów ) i bałem się że mnie policja oleje a dzisiaj coś mnie naszło żeby odzyskać kasę :wink: i teraz się zastanawiam czy warto jeszcze iść na policje czy może są jacyś chętni z Bydgoszczy aby załatwić tą sprawę … (przewidziana nagroda 50 zł dla tego kto się podejmie) aha dodatkowo ten oszust przeprowadził się i trzeba by iść do dawnego miejsca zamieszkania i dowiedzieć się gdzie teraz mieszka.... nie jestem pewien i mogę się mylić ale wydaje mi się, że Policji nie bedzie przeszkadzało to, że nie ukończyłeś jeszcze 18-stki. Powinno to zostać potraktowane jako oszustko i jeśli amsz jakieś dowody poprzeć Twój sąd nimi i gotowe. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 niestety aukcje już usuneli :mad: mogę jedynie mieć wydruk z przelewu (jesli jeszcze bank go nie wykasował) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 niestety aukcje już usuneli :mad: mogę jedynie mieć wydruk z przelewu (jesli jeszcze bank go nie wykasował)Allegro nie usuwa aukcji z bazy, są tylko niewidoczne dla uzytkowników. jak policja zdobędzie nakaz prokuratora to aukcja się "znajdzie" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Akucja zostanie wyszukana :P z tym nie ma problemu... tylko jeżeli nie masz ukończonych 18 lat, to na komisariat musisz przyjść z opiekunem Prawnym / rodzicem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ja mialem inny problem.Bylem zlozyc zeznania na policji,wypelnilem wniosek ubezpieczeniowy w allegro,zostalo tylko wydrukowac wszystko,pewnego dnia wchodze zeby to podrukowac i wyslac a tu... konto zawieszone niby za nabijanie sztucznych komentarzy.I jak teraz odzyskac kase?I w jakim termienie trzeba przeslac te dokumenty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81976494 Hmm... Odbiór osobisty, w opisie R9800PRO 256bit na DDR-ach, na zdjęciu 128bit na TSOP-ach. No i ta cena :blink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffx Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81976494 GENERALNIE MIALEM ZOSTAWIC TE KARTY,JEDNAK ZMIENIAM SPRZET W FIRMIE NA 64BIT I GRAFIKI BEDA JUZ PCI a po co firmie 64bity ? no i przede wszystkim - PO CO W FIRMIE R9800 ?? :mur: :lol2: :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Wygrałem aukcję na allegro i 5 minut później otrzymałem maila od jakiegoś łebka, próbującego wyłudzić pieniądze. Adres mailowy się nie zgadza, numer konta też nie, nawet bank jest inny :lol: Mail wysłany niestety z neostrady. Dla przestrogi: Allegro_Master@poczta.fm Numer konta (Intelligo): 50 1020 5558 1111 1335 6270 0007 Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Wygrałem aukcję na allegro i 5 minut później otrzymałem maila od jakiegoś łebka, próbującego wyłudzić pieniądze. Adres mailowy się nie zgadza, numer konta też nie, nawet bank jest inny :lol: Mail wysłany niestety z neostrady. Dla przestrogi: Allegro_Master@poczta.fm Numer konta (Intelligo): 50 1020 5558 1111 1335 6270 0007 No a ciekawe ilu sie na to nabrało :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3688444 kupiłem od kolesia obudowe do N6600, 15.12 wpłaciłem mu kase, a obudowy jak nie było tak nie ma, kilka razy dzwoniłem zapewniał mnie że już niedługo wyśle, potem było, że mu transport na granicy zatrzymali. Ostatnio miał wysłać w zeszły czwartek, dziś dzwoniłem i powiedział że w piątek powinien mieć obudowy, więc się zdenerwowałem i zażądałem zwrotu pieniędzy, zobaczymy co będzie... do tego jeszcze nie odbierał, rozłączał się jak dzowniłem, albo wyłączał telefon... a żal się robi takich ludzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo6 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam ! A ja mam problem tego typu, kupiłem od gościa kartę http://allegro.pl/show_item.php?item=81197397 z tej aukcji, tyle że dogadaliśmy się na 360 zł. Oczywiście był bardzo miły szybko wysłał mi kartę ale jak przyszło okazało się że jest walnięta i na obrazię są artefakty od samego początku jak się włączy komputer, najpierw na logu w biosie, potem jak wchodzi do windowsa aż do momentu jak się odpali jakąś grę. Napisąłem do niego że karta jest niesprawna powiedziła że zwróci kasę ale za jakiś czas odezwał się i powiedział że nie zwróci bo kartę sam uszkodziłem, widać na niej ingerencję czyjejś lutownicy. Czy da radę coś z tym zrobić czy poprostu jestem w plecy na 360 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRBi Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Może być to problem zasilania... koniecznie sprawdź u kogoś innego tą kartę ... jednak jeśli wszystko będzie wskazywało na oszustwo... ...Możesz skorzystać z programu Ochrony Kupujących Allegro.. ale dopiero po 30 dniach od zakupu ale nie później niź 90... Postaraj się zebrać wszelkie niezbędne dowody i po pierwsze primo... musisz zgłosić sprawę na Policję... jak dostaniesz listownie nt. rozpoczęcia sprawy i otrzymasz tzw. nr RSD to będziesz mógł wypełnić formularz na allegro.. przez 30 dni będą Ci to rozpatrywać... jak w końcu rozpatrzą mam nadzieję pozytywnie to karzą Ci przesłać pisemnie wypełniony formularz i dokumenty sprawy. Ja też zostałem oszukany na 360 zł za telefon komórkowy. Maksymalnie zwracają 300zł i tyle też dostałem :) Niestety kasa jest chwilowo uziemiona, ale masz szansę ją odzyskać (większość). Tutaj wszystkim gorąco polecam szczegóły !!!! http://www.allegro.pl/help_item.php?item=126 Edytowane 20 Stycznia 2006 przez MeRBi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82807953 wałek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82807953 oferowanie przerobki chyba nie jest zbyt legalne? pozatym cena xboxa na ebayu jest wieksza niz 300zl wiec osoba z 5 pozytywami pewnie cos kombinuje Edytowane 22 Stycznia 2006 przez mastapl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...