tomo6 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Może być to problem zasilania... koniecznie sprawdź u kogoś innego tą kartę ... jednak jeśli wszystko będzie wskazywało na oszustwo... ...Możesz skorzystać z programu Ochrony Kupujących Allegro.. ale dopiero po 30 dniach od zakupu ale nie później niź 90... Postaraj się zebrać wszelkie niezbędne dowody i po pierwsze primo... musisz zgłosić sprawę na Policję... jak dostaniesz listownie nt. rozpoczęcia sprawy i otrzymasz tzw. nr RSD to będziesz mógł wypełnić formularz na allegro.. przez 30 dni będą Ci to rozpatrywać... jak w końcu rozpatrzą mam nadzieję pozytywnie to karzą Ci przesłać pisemnie wypełniony formularz i dokumenty sprawy. Ja też zostałem oszukany na 360 zł za telefon komórkowy. Maksymalnie zwracają 300zł i tyle też dostałem :) Niestety kasa jest chwilowo uziemiona, ale masz szansę ją odzyskać (większość). Tutaj wszystkim gorąco polecam szczegóły !!!! http://www.allegro.pl/help_item.php?item=126 Ale w regulaminie jest dość dziwny zapis: Program Ochrony Kupujących nie obejmuje następujących sytuacji:Dokonano płatności gotówką lub przy odbiorze przesyłki (za pobraniem). A karta właśnie była wysłana za pobraniem, czyli nie obejmuje mnie te pestępowanie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRBi Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Rzeczywiście... ja płaciłem przelewem i nie otrzymałem towaru... Czyli właściwie w przypadku takiej formy zakupu.. trzeba koniecznie.. jak najszybciej sprawdzić towar i jeśli są jakieś nieścisłości na miejscu.. trzeba zadźwonić pod odpowiedni numer , poprosić dostarczającego (kuriera lub listonosza) i powiadomić, by wstrzymali przekaz pieniężny. To na przyszłość dla nieuświadomionych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jeszcze jedno pytanie.Skorzystalem miedzy 30 a 90 dniem z programu ochrony kupujacych w Allegro,wniosek rozpatrzono pozytywnie i zawieszono mi konto za...nabijanie komentarzy? Przez co nie moglem wydrukowac dokumentow ktore trzeba dostarczy allegro przy odbiorze pieniedzy.Jak ta sprawa wyglada dalej? Czy kupowal ktos u tego oszusta MACKENZIE22? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Czy kupowal ktos u tego oszusta MACKENZIE22? O kur... ale wałek, koleś zrobił ludzi na kilkadzisiąt tysięcy :blink: (tak można wyczytać z negatywnych komentarzy). Jestem ciekawy na ile poszedł siedzieć za takie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Podobno...sprawe umorzyli,bo korzystal z pozyczonego konta sasiada!!:[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jak dla mnie wal jak nic, skad koles ma 20 tych kart! 0 komentarzy! 6200 128bit!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a po co firmie 64bity ? no i przede wszystkim - PO CO W FIRMIE R9800 ?? :mur: :lol2: :huh: Cos trzeba w pracy robic :lol: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jezeli chodzi o usera MACKENZIE22, to w jaki sposob sprawa moze byc umorzona ? :lol: przeciez wal na taka kwote nie moze byc umorzony, jak by mnie spotkala taka sytuacja to skontaktowalbym sie z osobami ktore mu cos sprzedaly po adres i bym pojechal kolesie uszkodzic , kimkolwiek by byl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digiter98 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) jak by mnie spotkala taka sytuacja to skontaktowalbym sie z osobami ktore mu cos sprzedaly po adres i bym pojechal kolesie uszkodzic , kimkolwiek by byl :D . Jest tylko jeden problem. Oszust nie czeka w domu na przyjazd policji. Najczęściej jest tak że ma nagraną pracę gdzieś w europie i po przyjeździe do domu zastajesz tylko matkę i ojca którzy nawet nic nie wiedzieli o działalności synka. Policja oczywiście szuka na zasadzie "jak ktoś z poszkodowanych zauważy oszusta to niech da znać". A złodziej jest w Niemczech i śmieje się z allegro. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez digiter98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jeszcze jedno pytanie.Skorzystalem miedzy 30 a 90 dniem z programu ochrony kupujacych w Allegro,wniosek rozpatrzono pozytywnie i zawieszono mi konto za...nabijanie komentarzy? jestem w podobnej sytułacji , tylko mi konto zawiesili za to że zapomniałem zapłacić na czas kasy :P i nie chcą teraz odwiesić , czy są jakieś szanse aby odzyskać jeszcze choć troche kasy ?? bo 250zl drogą nie chodzi , a akórat sie zaczoł okres 30-90dni... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Może to nie do końca oszustwo, ale sprzedający pożyczył sobie artykuł z Tweak'a. Ciekawe czy miał zgodę autora <_< http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83023519 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Może to nie do końca oszustwo, ale sprzedający pożyczył sobie artykuł z Tweak'a. Ciekawe czy miał zgodę autora <_< http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83023519 Ta osoba nie pytała o zgode. Przynajmniej napisała skąd jest ten text, bo są i tacy co skopiują i nawet nie napiszą skąd, albo podpiszą, że to ich dzieło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 ARD-SOFT http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=28...pe=fb_recvd_neg To jest SS, a kontakt tragiczny. Kupilem kierownice, dostalem uszkodzona - niedzialajaca. Napisalem maila, kazali mi kontaktowac sie z serwisem firmowym (sprzetu). W nastepnym mailu zarzadalem zwrotu kasy - od tej pory kontakt sie "dziwnie" urwal. Podobne praktyki stosowali czesciej. Zlapalem kontakt z intmi wykiwanymi ludzmi i piszemy skarge do allegro. ARD-SOFT nie zasluguje na miano SS. Intertesue ich tylko kasa i pozbycie sie towaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 W sobote sprzedalem na allegro plyte glowna MSI K7N2 Delta-l kupil ja uzytkownik o nicku "blade007" do dzis dzien nie odezwal sie pisalem do niego chyba z 4 razy i nic zero reakcji. Co mam zrobic doradzcie mi plizz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 cierpliwosci, poczekaj do konca tygodnia i wyslij mu przypomnienie prze allegro (jest taka specjalna opcja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 hmmmm ten gosc ma juz 3 negatywy za to ze nei odzywal sie po licytacji i olewal sprawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ale 294 pozytywy! Moze chwilowo nie ma dostepu do netu. Zreszta zauwazylem, ze niektorzy nie pisza nic tylko wplacaja od razu kase na konto (o ile podajesz gdzies) i juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav1er Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 na allegro trzeba uwazac przelewy z gory tylko do super sprzedawcow :) taka mam zasade i jak na razie nikt mnie nie wystrychnal na dutka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) na allegro trzeba uwazac przelewy z gory tylko do super sprzedawcow :) taka mam zasade i jak na razie nikt mnie nie wystrychnal na dutka Odkryles druga Ameryke, czy jak? Oo Na dudka. To taki ptak, nie myl z J. Dudkiem. ;) BTW, usuń te linki z sig'a. Nie są regulaminowe. Edytowane 2 Lutego 2006 przez Rocca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Dzisiaj w radiu coś podawali, że złapali dwoje oszustów. http://wiadomosci.onet.pl/1253235,11,1,0,120,686,item.html Edytowane 2 Lutego 2006 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Chcialem wszystkich poinformowac , ze podobno od dzisiaj Poczta Polska wprowadzila nowa usuluge :wink: Placac dodatkowo 5zl , mamy mozliwosc otwarcia paczki przez odbiorem . Odbior taki odbywa sie tylko i wylacznie na poczcie tak wiec nie ma bata , zeby listonosz przyniosl nam taka paczke do domu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 5zł... Po już po#$# ich... Niech wprowadza jeszcze opłate za to że przynoszą paczki do domu a nie każa na poczte latać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Kiedys były opłaty za dostarczanie paczek :) A Ty co wolisz dołożyc 5 PLN i isc na poczta czy pozniej kilkakrotnie odwiedzac komende policji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Może to nie do końca oszustwo, ale sprzedający pożyczył sobie artykuł z Tweak'a. Ciekawe czy miał zgodę autora <_< 1918096[/snapback] Ta osoba nie pytała o zgode. Przynajmniej napisała skąd jest ten text, bo są i tacy co skopiują i nawet nie napiszą skąd, albo podpiszą, że to ich dzieło. szkoda, że nie wpadliście na wspaniały pomysł podmiany zdjęć które podlinkował sprzedawca :lol: teraz to juz po sprawie, a mogło być wesoło :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Chcialem wszystkich poinformowac , ze podobno od dzisiaj Poczta Polska wprowadzila nowa usuluge :wink: Placac dodatkowo 5zl , mamy mozliwosc otwarcia paczki przez odbiorem . Odbior taki odbywa sie tylko i wylacznie na poczcie tak wiec nie ma bata , zeby listonosz przyniosl nam taka paczke do domu :P Nie od dzisiaj tylko od poczatku roku i nie kazdej, ale tylko przesylki pobraniowej. Odbior taki odbywa sie na poczcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jedna sprawa : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3989805 Qwa, jaki ja głupi byłem, ze nie przeczytałem komentarzy :mur: W każdym pisze że przesyłka doszla albo nie ta albo dłuuuugooo po czasie... Ja czekam juz miesiąc i [gluteus maximus] ! Kontakt ZEROWY ! Pełny profesjonalizm w olewaniu klienta... Jak chcecie kupić tanio jakiś sprzęt to nie od tego gościa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Nie od dzisiaj tylko od poczatku roku i nie kazdej, ale tylko przesylki pobraniowej. Odbior taki odbywa sie na poczcie. No widzisz to mamy odmienne informacje , bo ja dzisiaj sluchalem audycji i wlasnie z niej dowiedzialem sie , ze od dzisiaj . Co do reszty to przepisales to samo co ja napisalem i wtraciles swoja mysl dotyczaca tylko i wylacznie przesylki pobraniowej -> to chyba logiczne , ze tylko takiej ? :lol: Edytowane 2 Lutego 2006 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Odsylam na strony poczty polskiej, na Allegro tez o tym wspominaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jedna sprawa : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3989805 Qwa, jaki ja głupi byłem, ze nie przeczytałem komentarzy :mur: W każdym pisze że przesyłka doszla albo nie ta albo dłuuuugooo po czasie... Ja czekam juz miesiąc i [gluteus maximus] ! Kontakt ZEROWY ! Pełny profesjonalizm w olewaniu klienta... Jak chcecie kupić tanio jakiś sprzęt to nie od tego gościa! Wiem coś o tym. kupywałem u niego jako jeden z pierwszych. Wiedziałem że przesyłka będzie długo szła nie zalezało mi za bardzo na szybkiej dostawie, nie miałem jeszcze wszystkich cześci do kompa. Szczerze odradzam kupno u niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Jedna sprawa : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3989805 Qwa, jaki ja głupi byłem, ze nie przeczytałem komentarzy :mur: W każdym pisze że przesyłka doszla albo nie ta albo dłuuuugooo po czasie... Ja czekam juz miesiąc i [gluteus maximus] ! Kontakt ZEROWY ! Pełny profesjonalizm w olewaniu klienta... Jak chcecie kupić tanio jakiś sprzęt to nie od tego gościa! interesuje sie troche aukcjami tego kolesia i nie rozumie go... czy on po jednej sztuce zamawia na tajwanie i mu przysylaja?? czy skado n je bierze... wydaje mi sie ze on jednak wysyla te karty tylko ze po miesiacu ponad... nie moglby zainwestowac kupic i sprzedawac je na bierzaco... no chyba ze wysyla co drugiej osobie tej co najbardziej grozi policja... hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...