kitana3 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam Ten post na tym forum powstał, by wszyscy poszkodowani przez Pana "protasewicz1979" mogli coś wspólnie zaradzić , i odzyskać pieniądze, które stracili. Jednocześnie informuję że sprawa jest poważna, osoby postronne proszone są o niewypowiadanie się na forum. Czekam na wypowiedzi, i porady, niech kazdy się wypowie, może razem coś zdziałamy, ja straciłam 499 zł, na procesorze, dobrze że nie kupiłam więcej, sama prowadze komi komputerowy, a oferta była atrakcyjna. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 http://www.in4.pl/nb_forum.htm?forum_id=9&...855&strona_no=7 jak widac nie mylilem sie, swego czasu...protasiewicz powiązany jest z mikan3 (i z kilkoma kontami na ebay) dokladne info na forum in4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ja kupilem na allegro tę karteGF Karta miała być 128 bit, warta kupna. Nic z tego. Blaszka panelu była zagięta :mur: , wentylatorek nie działał i będe musiał kupić nowy :mur: , a karta była 64 bit :mur: . Wysłałem facetowi maila na co on stwierdził że wentylator był sprawny a karta faktycznie może być 64 bit bo on parametry spisywał z karty gwarancyjnej :mur: :mur: . Co teraz zrobić. Najchetniej wstawiłbym mu negatywa ale wtedy on też mi go wtedy wstawi. Czy na allegro jest coś co zapobiegnie takiej sytuacji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 tez mozesz chyba wystapic o odszkodowanie od allegro, bylo cos tam o niedostarczeniu towaru i jego razacej niezgodnosci z opisem. musisz am poczytac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biegi Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja kupilem na allegro tę karteGF Karta miała być 128 bit, warta kupna. Nic z tego. Blaszka panelu była zagięta :mur: , wentylatorek nie działał i będe musiał kupić nowy :mur: , a karta była 64 bit :mur: . Wysłałem facetowi maila na co on stwierdził że wentylator był sprawny a karta faktycznie może być 64 bit bo on parametry spisywał z karty gwarancyjnej :mur: :mur: . Co teraz zrobić. Najchetniej wstawiłbym mu negatywa ale wtedy on też mi go wtedy wstawi. Czy na allegro jest coś co zapobiegnie takiej sytuacji?? Właśnie przez takie podejście i niewystawianie negatywów jest na allegro jak jest ty mu nie wystawisz bo sam nie chcesz dostac a on znowu sprzeda komus bubel tak było z panem protasiewiczem ludzie czekali po dwa miesiące i liczyli na cud ja juz po tygodniu bym walił nega . . . spróbuj sie dogadac z gościem napisz mu ze towar niezgodny z opisem i chcesz mu oddac ( wedle naszego prawa możesz oddac towar zakupiony przez internet w ciągu 10 dni bez podania przyczyny ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dogadałem się z kolesiem, ponieważ karta którą mi sprzedał to nie był GF 4 MX 440 tylko GF 4 MX 440 SE, zwraca mi 20 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Mam pytanie czemu u tego fokoyamy nie ma negatywnego komentarza - on tam juz powinien byc .sprawa sie dalej ciagnie, podobno wyslal pieniadze przekazem pocztowym ... Chce miec jeszcze jakiegos asa w rekawie, moze choc ten ewentualny neg go zmobilizuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 pare dni temu zamówiłem telefon na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item91588487_nokia_5510_sprzedam_.html Telefon otrzymałem, jak i ładowarke dzień po tym jak wpłaciłem pieniądze. Ale jest jeden mały problem. W telefonie nie ma baterii. Na aukcji nic nie jest napisane że nie posiada baterii, a pisze że telefon działa, ale jak może działać, jak nie ma baterii? Rozumiem że można podłączyć pod sieć, ale kto normalny trzyma telefon pod prądem by dzownić? Wysłałem sprzedawczyni maila z zapytaniem gdzie jest bateria. Czekam na odpowiedź. I mam pytanie: Czy mam racje że powinna być bateria? Raczej chyba tak. Co mogę jeszcze zrobić w takiej sytuacji? Odesłać telefon czy jak jak odpowie że nie ma baterii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Teoretycznie zestaw powinien się składać minimum z telefonu, ładowarki i baterii, w praktyce bywa inaczej a tam gdzie kupiłeś opis był niejednoznaczny tzn. "Do telefonu ładowarka, nie posiadam kabli do nagrywania mp3" Bateria to kosz poniżej 10zł także dużo do tyłu nie jesteś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 no nie wiem, ostatnio kupowałem baterie do nokii za 40 zł więc wiesz... ale mogę sie rozejrzeć, albo jeszcze raz na allegro... xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 http://www.allegro.pl/show_user.php?search=mjkoza użytkownik mjkoza kupiłem u niego telefon komórkowy za 450 zł, dostałem o wartości 50 zł. po 2 latach walki w sądzie odzyskałem pieniądze + odsetki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 A jeśli można wiedzieć, to ile wyniosły takie odsetki i w jaki sposób są one naliczane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 koles musial zapłacić 100zł za komornika (wcześniej ja musialem zapłacić żeby komornik zaczął swoją pracę :] ) + 80 zł odsetek. w pozwie zaznaczasz że chcesz odestki, komornik je nalicza. nie wiem jak są one naliczane :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 jasne, że dawaj myślac takimi kategoriami daleko nie zajedziemy na tym śliskim wózku jakim jest allegro jeżeli wystawi Ci negatywa to poprostu opiszesz go odpowiednio i nikt nie będzie zwracał na niego uwagi Kolesiowi sie na pewno nalezy. Ale popatrz kucyk ze kazdy sie tego obawia. Oberwie mu sie tez negatyw a wielu ludzi jak zobaczy u kogos negatywa to juz zaczyna miec obawy co do kupna. Sam tak z poczatku odbieralem negatywy ale juz wiem jak ta machina sie kreci. A ludzi ktorzy mysla tak jak ja z poczatku nie brakuje na allegro. Dlatego wielu ludzi ma opory z wystawianiem negatywow. Mysle ze staff allegro powinien wprowadzic jakis patent w system komentarzy zeby wyeliminowac takie zjawisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 ... spróbuj sie dogadac z gościem napisz mu ze towar niezgodny z opisem i chcesz mu oddac ( wedle naszego prawa możesz oddac towar zakupiony przez internet w ciągu 10 dni bez podania przyczyny ;) ) Nie tyczy sie aukcji internetowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Koles jest z okolic Poznania-Bydgoszczy. Miedzy innymi takie miasta się pojawiaja jak Stobno, Piła.." To dosyć rozległe - z Poznania do Bydgoszczy jest prawie 200km, do Piły 100km. A to Stobno to z tego co pamiętam jakaś wioska w okolicach Piły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 No i stało się - mam pierwszego negatywa na allegro - najlepsze jest to, że to sprzedawca mnie oszukał - a jeszcze lepsze, że tego negatywa dostałem w zamian za komentarz neutralny!!! Uwaga na użytkownika hifiaudio - to człowiek strasznie pazerny na pieniądze - zrobi wszystko byle tylko zarobić - będzie kłamał, oszukiwał ile się da - ciekawe że to jego drugie konto (pierwsze pewnie zawiesili z powodu oszustw). Do rzeczy. Aukcja ta: Aukcja A użytkownik: hifiaudio Kupiłem sobie fajny wzmacniacz - w opisie pisało, że drobne ryski, wytargowałem niższą cenę - spox. Wzmacniacz okazał się być w znacznie gorszym stanie niż opisany, a zdjęcia jakoś nie do końca to pokazywały. Poza tym ciężko zauważyć i się domyślić, że jedno z pokręteł jest nieoryginalne. No cóż wzmacniacz najwyraźniej komuś upadł i na skutek tego jedno pokrętło było połamane w środku, a drugie wymienione na inne. Do tego w przednim panelu jest wgłębienie (które na zdjęciu wygląda jak ryska). Obudowa była strasznie porysowana, więc przejechałem papierem ściernym i pomalowałem. Stwierdziłem, że co będę sobie problemy robił jakoś przeżyję. Potem okazało się, że gniazdo słuchawkowe jest uszkodzone - to już była przesada - chciałem zwrócić towar - i co - okazało się, że "ingerowałem" w sprzęt (bo zdjąłem obudowę do malowania) i reklamacji nie może uznać. Koleś tak się zapierał, że pomyślałem: "skończy się na sądzie jak będę chciał oddać" no więc po raz kolejny machnąłem ręką, naprawiłem gniazdo i wystawiłem neutralny komentarz - i nawet całkiem delikatny. A w zamian - dostaję ostrego negatywa, koleś w odpowiedzi na mój neutral pisze, że przed aukcją gadał ze mną przez telefon i dosysyłał zdjęcia (co jest oczywiście bzdurą), i że zaingerowałem (czyt uszkodziłem) wzmacniacz a potem chcę go oddać. Po prostu bez komentarza - napisałem do allegro, żeby mi poradzili co dalej robić, bo ja zgłupiałem. EDIT - właśnie oglądnąłem jedno ze zdjęć z bliska - nie wiem, czy mnie oczy mylą o tak późnej porze, ale wyglada jakby było retuszowane - zresztą chyba na pewno, bo to co do mnie doszło było komarnie porysowane, a na zdjęciu jest to dość delikatne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Varrolku, powiem Ci szczerze, ze gdybym wiedzial, ze chcesz cos od niego kupić, to przedstawilbym Ci tyle argumentów popartych dowodami, ze na 100% bys zrezygnowal. To poprostu OSZUST na potęge. Jako zachęta wypowiedz jednego z userów forum Audiostereo.pl http://www.allegro.pl/item91585645_marantz..._hifiaudio.html na 99% jestem przekonany ze kupil go ode mnie (oczywiscie kupil pod innym nickiem), sprzedalem za 160pln, pozniej bezczelnie napisal ze tuner jest uszkodzony i wymaga naprawy, a ja glupi zaproponowalem rekompensate 30 pln(w sumie dlatego ze nie chcialo mi sie dalej bujac z tym apli)oczywiscie przyjal bez zadnego...ehh szkoda gadac, ale chyba o nim byla juz mowa na forum pozdr... Skoro juz jestesmy w temacie, to sprzetów audio-stereo nie powinno się kupować od: hifiaudio, audax, eliza47, renata8, macrob (tego ostatniego nicka nie jestem w 100% pewnien, czy dobrze napisalem - razem z renata8 podbijaja sobie aukcje, sa z jednego miasta, prawdopodobnie znajomi - kombunuja jak moga) Jak mi sie przypomną (a jest jeszcze kilku takich, którzy albo oszukują wprost, albo np. mają chorendalnie wysokie ceny, gdyż licza na naiwniaków i czysty zysk) to dodam ich tu. Jest oczywiscie tez kilku godnych polecenia, nie wolno sie zniechecać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Varrolku, powiem Ci szczerze, ze gdybym wiedzial, ze chcesz cos od niego kupić, to przedstawilbym Ci tyle argumentów popartych dowodami, ze na 100% bys zrezygnowal. To poprostu OSZUST na potęge. Jako zachęta wypowiedz jednego z userów forum Audiostereo.pl Skoro juz jestesmy w temacie, to sprzetów audio-stereo nie powinno się kupować od: hifiaudio, audax, eliza47, renata8, macrob (tego ostatniego nicka nie jestem w 100% pewnien, czy dobrze napisalem - razem z renata8 podbijaja sobie aukcje, sa z jednego miasta, prawdopodobnie znajomi - kombunuja jak moga) Jak mi sie przypomną (a jest jeszcze kilku takich, którzy albo oszukują wprost, albo np. mają chorendalnie wysokie ceny, gdyż licza na naiwniaków i czysty zysk) to dodam ich tu. Jest oczywiscie tez kilku godnych polecenia, nie wolno sie zniechecać ;) Rety wpisałem w wyszukiwarce na forum audiostereo "hifiaudio" - włos się na głowie jeży... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) kojmarek <- zerknijcie na ta aukcje :) Koles "dorobil sie" na zdrapkach i nagle wystawia okazyjnie R9550 :) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez CruX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 kojmarek <- zerknijcie na ta aukcje :) Koles "dorobil sie" na zdrapkach i nagle wystawia okazyjnie R9550 :) :lol: ten gosciu ma troche wystawionego sprzętu i ludzie to kupują :lol: Czemu ekipa allegro nie widzi takich rzeczy, przecież na 98% widać, że to oszust!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Nawet nic mi o nim nie mowcie :/ Allegro juz zablokowalo konto temu userowi... Mam nadzieje, ze malo ludzi wplaca kase zaraz po wylicytowaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item97176182_leadtek...dh_okazja_.html jakos bardzo tanio ma te karty a komentsy sa za 1pln :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beastieboy Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Cieszę się, że powstał ten temat, kupuję sporo na Allegro i mam całą listę naciągaczy. Opiszę tylko tych najbardziej perfidnych. Mnie ten @$&*@% hifiaudio wyciął na ~750 zł przysyłając zdezolowany wzmak. Zrobił to pod innym nickiem: supernowa. Jedyną możliwością wtedy było zrobienie mu sprawy sądowej, nie miałem wtedy czasu żeby ciągać się z tym panem po sądach i machnąłem ręką. Ktoś później zgłosił kolejne jego oszustwo na policję i zawiesili mu konto (supernowa). Oszust, złodziej, bezczelny cham (kazał odświeżyć wszystkie trzeszczące styki i potencjometry płynem kontaktowym i nie zawracać mu głowy). Drugi gagatek, na pierwszy rzut oka niepozorny, to nikt inny jak pan haszyd. Dobrodziej handlujący po okazyjnych cenach zasilaczami Fortrona. Wystawiał je wczasach kiedy nikt inny nawet nie marzył o posiadaniu zasilaczy tej klasy. Nigdy nie pisał w swoich oszukańczych aukcjach o tym, ze skupuje padnięte zasilacze i sam je naprawia. Wszystkie kilka sztuk jakie od niego kupiłem zepsuło się, oczywiście dziwnym trafem po gwarancji. Po otwarciu okazywało się, że są przelutowywane, naprawiane, grzebane. Zanim padały, robiły niezły mentlik z kompem, nie było do końca wiadomo, ze komp wiesza i restartuje się przez zasiłkę. Jakim cudem ten gość ma jeszcze funkcjonujące konto i (o zgrozo!) tylko 2 negi i 8 neutrali, to nie wiem. Na pewno jeszcze coś opiszę jak sobie przypomnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sime Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 co myślicie o tej firmie ?? http://www.allegro.pl/item95168857_super_z...r_gwar_f_v.html możliwe że jest dobra tylko coś ma dużą liczbe negatywów a poza tym wystawia towar na dośc dużą kwote 69tys. zł. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Przy takiej ilosci wykonanych transakcji nic dziwnego ze maja tyle negatywow. Na allegro az sie roi od nieodpowidzialnych kupujacych ktorzy potem szastaja negatywami na lewo i prawo. Konczy sie to zazwyczaj zawieszeniem konta. Ja bym u takiego sprzedawcy kupil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) co myślicie o tej firmie ?? http://www.allegro.pl/item95168857_super_z...r_gwar_f_v.html możliwe że jest dobra tylko coś ma dużą liczbe negatywów a poza tym wystawia towar na dośc dużą kwote 69tys. zł. :-| Ja osobiscie zawsze unikam sprzedajacych, ktorzy maja duze ilosci komentarzy szczegolnie powyzej 5 tys. Oni maja takie obroty, ze o pomylke pewnie nie trudno. Wole zwykle zaplacic kilka zl wiecej i kupic u kogos kto ma np 500 komentarzy. Wyjatkiem jest sprzedawca ktory pomimo np 8tys komentow ma tylko np 5 negatywow. Przyklad 1. -> Duszyk Przyklad 2. -> Eurofoto U takich to sie az milo kupuje :) Zreszta zawsze jak wygrywam aukcje (w sumie glownie "kup teraz") przelew robie najwyzej 5 minut pozniej. Nastepnie meil potwierdzajacy i czekam na paczke. Jeszcze nigdy mi sie nie zdazyl problem przy takim postepowaniu:) Jak widze sprzedajacego i jego negatywy, ktore dostal od jakis idiotow z (-1) albo (1) komentarzami to tak jak by ich nie bylo. Idioci zdarzaja sie wszedzie :) Pozdrawiam! Edit: Przyklady podalem z dziedziny fotografii bo tam jest mniej oszolomow. W kompach albo telefonach znalesc takich sprzedawcow to jak ze swieca :) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez CruX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) niedawno kupilem u nich zasilacz ;) bylo male zamieszanie z paczkami (wyslali dwie :D) ale wszystko sie odkrecilo ot, firma handlujaca elektronika na allegro - zaden przekret edit: mowa oczywiscie o MIX-RTV Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 tez jakis czas temu od nich kupilem niby nowy, ale tak na oko pochodzil z tydzien w kompie jakims bo na wentylatorku byl kurz ;P najwazniejsze ze wszystko z nim ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Wiec nie myslalem ze bede musial pisac w tym temacie ale coz ... Kupilem hynixy d43 niby dzialajace na 500mhz na tej aukcji http://www.allegro.pl/item87275168_hynix_5...00mhz_nowe.html od fokoyamy, pieniadze wplacilem jeszcze tego samego dnia, jednak pamieci do tej pory nie otrzymalem a to juz prawie trzy tygodnie. Sprzedawca caly czas opowiada bajki jakoby to wyslal pamieci poleconym priorytetem i zaginely na poczcie - co wiecej w ramach swojej wspanialomyslcosci podobno wyslal paczke drugi raz i co - znowu zaginela na poczcie !!. Prosilem o skany nadania przesylki poleconej, jednak na ciaglych obietnicach ze jutro, za dwa dni sie konczy. Chcialem zeby fokoyama oddal mi pieniadze - zgodzil sie, mial przelac juz w poniedzialek, jednak jako swiatowy czlowiek biedak ciagle byl sluzbowo to w Szwecji, to w Brnie i nie mial kiedy pieniedzy przelac ... W kocnu wczoraj napisal ze przeleje po poludniu, jednak oczywiscie nadal nic nie mam na koncie ... Co wiecej razem ze mna pamieci zakupil inny czlowiek na tej aukcji jednak on rozsadniej chcial je za pobraniem - i tu ta sama historia - pamieci zaginely na poczcie !!! Chyba poczta nie lubi pana fokoyamy ... Powiem tylko tyle - jestem juz ostro wk.... cala sytuacja dzisiaj dalem mu szanse na przelanie pieniedzy - jesli tego nie uczyni to ide z cala sprawa na policje i walcze z allegro o odszkodowanie. Niestety też miałem styczność z fOKOYAMĄ koleś sprzedaje jakieś trefne, podrobione Hynixy, które rzekomo mają pracować na 500Mhz Bzdura! Pamięci ledwo mnie się udało ustawić na 400Mhz nie mówiąc o FSB 250. Kupowałem poza allegro. Jako, że tak jak ten oszust jestem ze Szczecina to umówiłem się na odbiór osobisty. Kupiłem 2 kości. 2 razy wymieniałem je na inne, jakoże mój znajomy potrzebował ramu to sprzedałem mu jedną kość, ustawiłem je na 333Mhz i był zadowolony. Niestety jeszcze jedna kostka mi została i tu zaczeły się schody... Zadzwoniłem do Fokooszusta i umówiłem się na zwrot gotówki. Następnego dnia koleś dzwoni i mówi, że jutro nie możemy się spotkać, bo jedzie do Niemiec. Taką podróż to chyba się nie planuje 5 godzin przed odjazdem?! Ale cóż, nie śpieszyło się mi, więc postanowiłem poczekać te dwa dni. Po rzekomym powrocie do Polski miał zadzwonić, oczywiście nie zadzwonił. Po tygodniu dzwonię do niego, on się bezczelnie rozłącza... Następnego dnia dzwoni i przeprasza mnie, że nie odbierał, bo był bardzo zajęty... Umówiliśmy się na zwrot gotówki następnego dnia u niego w mieszkaniu. Przychodzę, a tutaj cisza, nikogo nie ma, czekałem na tego krętacza 30minut, po czym spasowałem i poszedłem do domu. Totalnie wyprowadzony z równowagi wystawiłem kość na aukcji, stwierdziłem, że szkoda mojego czasu na tego kolesia. Jakiś kolo kupił ram i był zadowolony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...