studenc1k Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Jeśli wystawiasz aukcje na Allegro, to akceptujesz ich regulamin, a tam wyraźnie jest napisane: Towary, których wystawienie na aukcji wymaga spełnienia dodatkowych warunków. Płyty CD/DVD dołączane do gazet/czasopism. Warunki - Płyta musi być oferowana wraz z gazetą/czasopismem, z jakim została zakupiona Wymagane elementy opisu - Oświadczenie, że płyta oferowana jest razem z numerem gazety/czasopisma. Podanie tytułu i numeru gazety/czasopisma, z jakim sprzedawana jest płyta. Nie ma nic o grach dołączanych do kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 O ile dobrze wiem, to ta gra jako OEM była dołączona do laptopa a nie do karty graficznej. Ja sobie chcecie. Ja tam nie zamierzam się z Wami przekrzykiwac tutaj. To Wy próbujecie sprzedawać OEM i to do Was będą mieli później pretensje nabywcy. Tutaj jest o OEMach: http://www.cezar-plus.pl/index.php?option=...11&Itemid=9 Poczytajcie sobie paragraf o przenoszeniu licencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) no skoro nie masz przepisu to sa tylko twoje domysly -nic wiecej. a o microsoft oemie to po co ink dales? co ona ma wspolnego z grami dolaczanymi do czaspoism i kart graficznych ? to co tam pisze to chyba juz kazdy wie Edytowane 23 Lipca 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) 1. Już raz mówiłem, że gra została dołączona do laptopa jako OEM. 2. Te przepisy tyczą się ogólnie oprogramowania OEM i nie ma znaczenia czy to system operacyjny czy gra. Edytowane 23 Lipca 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Chyba lekki OT sie zrobil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 To skarz do Narcyza, toz to moderator dzialu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=115244789 Przed wylicytowaniem proszę o przesłanie nr VIN (nadwozia) aby uniknąć pomyłek Tylko po co numer nadwozia przy zakupie kołpaków :lol: Adres ma po zakończonej aukcji + VIN - coś tu nie tak :unsure: Edytowane 24 Lipca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Myśle, że po to mu jest potrzebny VIN: http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productaa0130 Dzięki temu sprzedawca ma pewnośc, że sprzedaje właściwe kołpaki. Edytowane 24 Lipca 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 A jakich pomyłek gość chce uniknąć sprzedając do seja kołpaki ?? Średnica 13cali i to tyle. Była róznica w felgach bodajże zmiana z 4 na 4,5 cala szerokości (nie jestem pewny tych szerokości) ale nie wpłynęło to na sposób mocowania kołpaka. Może gość wystawia więcj towaru i nie usunął zapisu w szablonie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Sprawdzcie jego poprzednie aukcje. Zajmuje sie sprzedaza czesci do Fiatow. Moze to jest jakis sklep i VIN sluzy jemu do rejestracji samochodow w bazie. Np: u mnie w serwsie tak jest. Zeby samochody sie nie poplataly w bazie i zeby mozna bylo wyszukiwac czesci w katalogach do konkretnego samochodu. Edit: w kazdej aukcji pyta o numer VIN. Czyli sprawdza przed wyslaniem czy konkretna czesc bedzie pasowala do konkretnego samochodu. Ja bym go zakwalifikowal do uczciwych sprzedawcow a nie do oszustow. Edytowane 24 Lipca 2006 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Dla Seicento z połowy 2000 roku i nowszych był nowy wzór kołpaka. W stare nie pasowaly ze względu na inne umiejscowienie wentyla. Ale o tym przecież powinno wspomnieć się na aukcji - na innych w większości wspomina. Co ciekawe oryginalne kołpaki dla starej wersji to wydatek około 120 zł, a do nowej około 200 zł. W ASO po prostu mówiłem jaki model/wersja i dostawałem odpowiednią część. Ale na początku pytanie o VIN wydało mi się podejrzane. No :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Przykładowo na allegro czasami są dość "ubogo" opisne przedmioty które ktoś sprzedaje i jeżeli zdajemy pytanie sprzedającemu (przez allegro -> "zadaj pytanie sprzedającemu") I przykładowo ktoś udziela nam dodatkowej informacji (takiej o które nie ma nic napisane w aukcji) niestety potem niezgodnej z reliami tzn. sprzedawca zapewniał w dodatkowym prytaniu do akucji że cośtam jest a tego nie ma to sprzedawca ma obowiązek przyjąć twoar i zwrócić mi $ czy poprostu pozostaje bezkarny i przy takim pytaniu może sobie pisać sobie co mu pasuje :question: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jak zachowasz email który dostałeś to teoretycznie możesz dowodzić swojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Emaila mam... a praktycznie idze coś zdziałać czy lepiej sobie odpuścić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) A co wrobił Cię ktoś? Jak co to napisz jemu czego tam się domagasz a jak nie to powiedz jemu że napiszesz do allegro. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 email jest elektroniczna forma zawarcia umowy, a z jej niewywiazania groza konsekwencje! pozostaje zgloszenie do allegro, policja itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Niby jest tak, że jak towar nie zgadza się z opisem to możesz domagać się zwrotu forsy, na mailu to chyba też będzie obowiązywać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Co do gier w wersji oem... Wiem ze spoznilem sie, ale - wystawilem Chaos Tcheory (dostalem z gf6600) i allegro mi zamknelo aukcje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Mam niemaly problem. Sprzedalem na allegro koszyk do mobo. Jak widac sprzet za grosze. Facet prawdopodobnie przelal pieniazki 25lipca. Czemu pradwopodobnie? Otoz nie ma ich na moim koncie do dzis. Przyslal mi screen z e-konta ze pieniazki przelano i przeszedl juz do ataku, straszac mnei allegro, negatywami i waglikiem. Nie bardzo wiem co robic bo nigdy nie mialem problemow z moim bankiem, a watpie zeby komus dla 5zl chcialo sie bawic photoshopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dla mnie sprawa jest prosta: nie masz kasy na koncie = nie wysylasz przedmiotu. Pokaz mu screen z przelewami przychodzacymi na Twoje konto i zaznacz, ze nie ma tam nic od niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dla mnie sprawa jest prosta: nie masz kasy na koncie = nie wysylasz przedmiotu. Pokaz mu screen z przelewami przychodzacymi na Twoje konto i zaznacz, ze nie ma tam nic od niego.Nie mam obslugi konta przez internet. Po za tym kolo juz straszy mnei interwencją u allegro wraz z pisemnym potwierdzeniem z banku, ze przelew zostal wykonany. W sumie dla swietego spokoju moglbym stracic i mu to wyslac, ale niech plynie, mam zasady ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Bank co miesiac przysyla wyciag z operacjami na koncie. Zeskanuj, zrob zdjecie cyfrakiem jak dostaniesz wyciag, ze nie ma operacji wplaty 5 blach od niego. btw: jaki bank? Moze idz do oddzialu, wez dane kolesia i zapytaj o ten przelew. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Bank co miesiac przysyla wyciag z operacjami na koncie. Zeskanuj, zrob zdjecie cyfrakiem jak dostaniesz wyciag, ze nie ma operacji wplaty 5 blach od niego. btw: jaki bank? Moze idz do oddzialu, wez dane kolesia i zapytaj o ten przelew. Bank pocztowy, konto starszych :P Co do wyciagu to doskonale wiem ze wrazie czego moge nim pomachac. W banku juz bylem i nic nie wiedza o tym przelewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 To moze sobie machac papierkami, masz dowody, ze kasa nie wplynela na Twoje Starszych konto ;] Nie wysylaj koszyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ja zawsze wysylam towar po wplynieciu pieniedzy na konto. A co twojego przelewu - co to za bank ktory realizuje przelewy z takim opoznieniem ? Proponowalbym zmienienie na jakis normalny, bo z Poczta to ja mam wylacznie przykre wspomnienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ja zawsze wysylam towar po wplynieciu pieniedzy na konto. A co twojego przelewu - co to za bank ktory realizuje przelewy z takim opoznieniem ? Proponowalbym zmienienie na jakis normalny, bo z Poczta to ja mam wylacznie przykre wspomnienia... Bank jest.....normalny [az ciezko to przez gardlo przechodzi]. :blink: Tzn przelewy zawsze przychodzily max na drugi dzien. Tylko z tym ziomkiem sa jakies problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ziomus cos kreci. Jak robil przelew przez internet to tego samego dnia kasa powinna na koncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Niekoniecznie kreci, choc to bardzo prawdopodobne (o 5 zlociszy to az wstyd krecic ;) ) Ale zdaza sie ze banki cos pokreca i przelew ze tak powiem zaginie. Koles daleko mieszka? Jesli blisko to najlepiej sie spotkac i zalatwiac sprawe normlanie (choc imo o 5,- nie warto ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Niekoniecznie kreci, choc to bardzo prawdopodobne (o 5 zlociszy to az wstyd krecic ;) ) Ale zdaza sie ze banki cos pokreca i przelew ze tak powiem zaginie. Koles daleko mieszka? Jesli blisko to najlepiej sie spotkac i zalatwiac sprawe normlanie (choc imo o 5,- nie warto ;) ) Do mnie jeden przelew i jedna paczka z poczty szly 3 tygodnie,wiec mozliwe ze to jak zwykle wina poczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 kręcić może ale dla świętego spokoju wyślij mu tą paczke - stracisz pare złoty a nie dostaniesz negatywa a ten negatyw może kiedyś zaważyć na tym czy ktoś kupi od Ciebie coś za niezłą sumke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...