Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 kręcić może ale dla świętego spokoju wyślij mu tą paczke - stracisz pare złoty a nie dostaniesz negatywa a ten negatyw może kiedyś zaważyć na tym czy ktoś kupi od Ciebie coś za niezłą sumkeNapisalem mu ze jezeli dostane skan potwierdzenia z jego banku ze przelew nadal, to wysle paczke dla swietego spokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ziomus cos kreci. Jak robil przelew przez internet to tego samego dnia kasa powinna na koncie. Taaa ? A wiesz ze banki maja ustalone godziny zatwierdzania transakcji (tzw. transze czy jak im tam...). Jak wyslesz kase po 15 to nie bedzie w tym samym dniu pieniedzy na koncie (wyjatkiem sa operacje wewnatrz tego samego banku, wtedy kase mozna przelac nawet o 3 w nocy). Kiedys przelew "pelzl" mi 3 dni, chociaz do tamtej pory byly zawsze na 2 dzien. Jak dla mnie to gosc albo pomylil numer konta, albo cofneli mu przelew i o tym nie wie. Niech sprawdzi czy napewno przelew zostal dokonany na poprawny numer konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Tak jest jak idziesz do okienka i sie witasz z pania kasjerka. Przez neta robilem przelewy o roznych godzinach do roznych bankow i godzina, dwie ludzie zglaszali ze juz maja kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Twiggy696 - to ty jakis cudowny bank masz albo status VIP'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Twiggy696 - to ty jakis cudowny bank masz albo status VIP'a :D dokladnie. ja usiebie w BPH jak przelewam miedzy zwyklym kontem a karta kredytowa to musze czekac tak jakbym robil przelew do innego banku. w ramach multibanku jak robie przelewy to kasa jest natychmiast, ale juz na przelew z mbanku do mnie do multi tez trzeba swoje odczekac mimo iz oba banki sa wlasnoscia BRE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) No widocznie cudowny :D PKO BP Przeciez wiem skoro robilem przelewy. Btw: chyba maly offtopic robimy ;) Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 przelew między bankowy idzie w 99% przypadków dzień chociaż mbank->inteligo/PKOBP dochodzi w ten sam dzień jeśli do około 11:30 wyśle się przelew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Bank to powazna instytucja - nie moze sobie pozwolic, zeby przelew "zginął". No chyba, ze dziala jakas zorganizowana grupa (ostatnio to ujawniali, jakas kobita od obslugiwania kont VIP'ow kradla im kase), ale nie beda sie bawic w 5zl <lol>. Gosciu albo sciemnia, albo pomylił nr konta. Ostatnio mialem taka sytuacje, ze gosciu sie rypnal w adresie (zamiast Miejska napisał Wiejska) i machał mi takim potwierdzeniem nadania, ze niby z jego strony wszystko ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam mam problem. Mianowicie kupilem pc dla siostry do neta itp z tej aukcji Klik !! pytalem sie przed zalicytowaniem czy jest w stojacej obudowie napisal tak i wstawil w aukcje te fotki co sa. Przelalem kase paczka przyszla. I co sie okazalo obudowa jest lezaca !! ja takiej nie chce bo nie mam jak pc upchnac na biurku siostry. Pisze do niego ze taka sytuacja wyszla to on stwierdzil "rzeczywiscie" po rozmowie wyszlo na to ze mam mu odeslac tego pc a on mmi wysle dobrego. W poniedzialek wyslalem pc w srode sie zapytalem czy doszedl, potwierdzil ze przyszedl w wtorek i napisal ze wysyla juz tego dobrego z licytacji. Dzisiaj napisalem do niego z zapytaniem czym on to wyslal bo paczki nie ma. On stwierdzil ze ta paczka ktora wyslalem w poniedzialek nie doszla do niego. Potem cos tam sprawdzal chcail jeszce raz moje dane skad wyslalem pc itp. i na tym sie rozmowa zakonczyla narazie nic nei odpisuje. Jak sadzicie co teraz mam zrobic pisac do allegro czy czekac "moze" wysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Twardo do goscia. Zadzwon i powiedz, ze jezeli komputer taki jak wylicytowales nie dojdzie do Ciebie w ciagu np. tygodnia to sprawa nie skonczy sie tylko na negatywnym komentarzu, bedzie zgloszenie do Allegro i na policje o oszustwo. Tylko twardo. Zapisz na dysku strone z ta aukcja i zachowaj swistek ze wyslales jemu paczke. Mialem podobnie z jedna firma na Allegro. Dwa tygodnie czekalem na karte graficzna. Wkoncu sie wkurzylem, powiedzialem kolesiowi co mysle o ich podejsciu do klienta, dalem tydzien, zeby karta doszla, albo nastepna rozmowa bedzie przez policje w sprawie oszustwa. Tego samego dnia wyslali karte :) Uzytkownik pollena1. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Kasa dotarla....przelew sie jakos zawieruszyl i dzis dobil na konto. Bueh, jeden problem mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aisH Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Ja mam podobny problem, mam konto w Dominecie ale to tak jako ciekawostka. Koleś wpłacił kase za sprzęt w poniedziałek, 450zł. Poniedziałek... nie ma. Wtorek... nie ma. Do dziś pieniędzy nie ma. W czwartek wysłał mi potwierdzenie przelewu. Hmm, wygląda ok ;] Tylko od kiedy przelewy chodzą tydzień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Ja mam podobny problem, mam konto w Dominecie ale to tak jako ciekawostka. Koleś wpłacił kase za sprzęt w poniedziałek, 450zł. Poniedziałek... nie ma. Wtorek... nie ma. Do dziś pieniędzy nie ma. W czwartek wysłał mi potwierdzenie przelewu. Hmm, wygląda ok ;] Tylko od kiedy przelewy chodzą tydzień... Jakas plaga....Mam nadzieje ze Ty nie bedziesz sie meczyl 2 tygodnie jak ja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Miałem ostatnio podobny przypadek. Raifeisen Bank - przelew szedł od nich 9 dni na moje konto w BPH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Mam następujący problem z kupującym: Sprzedałem sprawny procesor, testowany na dwóch płytach. Wg. mnie wszystko było ok. Wczoraj dostaje wiadomość na gg, że procek jest niesprawny(komputer niby był zaniesiony do serwisu i tam stwierdzili uszkodzenie). Kurcze mam wrażenie, że trafiłem na naciągacza :angry: . Co o tym sądzicie? Mam obowiązek zwrotu kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Niech ci odesle procka i ty go przetestujesz. Bedziesz mial mozliwosc oceny czy nie jest fizycznie uszkodzony. I niech koles zrobi jakies foty przed wysylka, zeby nie bylo, ze podcas transportu zostal uszkodzony (w sumie to jego bylaby wina) albo przez ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Dokladnie tak jak radzi torwald. Ja mialem podobna sytuacje po sprzedazy mojego radka 9800 pro. Na drugi dzien dostalem maila ze sa problemy z karta, ze nie odpala, cos sie czepia odn. kabelka zasilajacego. Ale na szczescie to zasilka nie wyrabiala ;) Od tej pory bede dawal 3 dni gwarancji rozruchowej. Jakis problem? Prosze odeslac. (Mam nadzieje ze nikomu nie bedzie sie kalkulowalo kupowanie, psucie i odsylanie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Co sadzicie o tym uzytkowniku? http://www.allegro.pl/item122597196_pamieci_hynix_256_.html Troche niskie ceny pamieci jak i dyskow...... :> hm Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobster Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Co sadzicie o tym uzytkowniku? http://www.allegro.pl/item122597196_pamieci_hynix_256_.html Troche niskie ceny pamieci jak i dyskow...... :> hm moze byc przekret, dla przykladu zdjecie wziete z tej aukcji http://www.allegro.pl/item119324754__hynix...owe_256_mb.html myslalem ze to ten sam koles, ale lokalizacja no i cena po ktorej udawalo mu sie sprzedac nie zgadza sie (po co obnizac z 69 na 50 jak sie sprzedaje) wiec lepiej uwazac na niego i czekac na pierwsze komentarze Edit. Ciekawe czemu zwinął sprzęt Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez bobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Wszystko jasne: Nie możesz zobaczyć strony tego Użytkownika, jego konto zostało zawieszone http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1322289 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 cudow nie ma, jak cos jest "za tanie" to jest kradzione/felerne/to przekret* (niepotrzebne skreslic) jest jeszcze opcja ze sprzedajacy to filantrop albo zglupial, ale to raczej malo prawdopodobne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) cudow nie ma, jak cos jest "za tanie" to jest kradzione/felerne/to przekret* (niepotrzebne skreslic) jest jeszcze opcja ze sprzedajacy to filantrop albo zglupial, ale to raczej malo prawdopodobne :P Kto to wie. Użytkowni cy często piszą: "Oszalałem!!! Najtańszy ....." :lol: Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Moze to nie oszustwo ale napewno odradzam kolesia ;] ZAWSZE SŁUŻYMY POMOCĄ , JEŚLI MASZ JAKI KOLWIEK PROBLEMIK Z WYBOREM itd dareK: (12:23) witam (12:24) ma Pan moze w swojej ofercie jeszcze jakies lapcie niz te ibm'y ? 2734912: (12:33) witam nie scigamny tylko IBM delle dareK: (12:34) z tego co wiem to dell to odzielna firma xxx: (12:34) wiec nasialem ci ze scigamy tylko IBM i DELLe dareK: (12:34) tak (12:35) czyli delli na chwile terazniejsza Pan nie ma ? xxx: (12:35) nie mam poniewaz nie ma u mojego kotrachenta kupujemy to co jest na miejscu dareK: (12:37) jest mozliwosc zmiany configu ? xxx: (12:37) tzn dareK: (12:37) IBM ThinkPad T23/ PIII-1/256MB/20GB/COMBO/klasaA dysk 40 xxx: (12:38) za dysk doplata 80 zl NOWKA 3 lata gwarancji lub 35 zl za uzywany z 6 m-czna gwarancjia dareK: (12:38) real foto mozna dostac ? xxx: (12:39) przeciesz sa real foto ! na aukcji (12:40) te same fotki mam w @ wiec nic nie zmini sie no moze wieksza rodzilczosc dareK: (12:40) strasznie ubogie :/ xxx: (12:40) hmmmmmm jak by bylo za free na allegro to by bylo wiecej fotek dareK: (12:40) mozna za free przeciez xxx: (12:41) gdzie dareK: (12:41) imageshack.us ? wystawia Pan tam fote a potem w szablonie allegro tylko link xxx: (12:42) wiem o tym nie mam czsu bawic sie w to , a po za tym to nie ubranie czy jakis przedbiot do ktorego liczy sa ksztalty to laptop dareK: (12:42) ale liczy sie wyglad xxx: (12:42) tzn dareK: (12:42) a u Pana brakuje fotki klawy wraz z okolicami fotki klawy i matrycy (12:43) boku lapa z wyjsciami xxx: (12:43) PISZE JASNO ZE TO KLASA A jesytes z bailegosotku zapraszam jutro do firmy od 14 do 18 sam sie przekonasz dareK: (12:43) nie jestem i w tym jest problem (12:44) milego dnia xxx: (12:45) sluchaj ja spedaje ok 99 % laptopow po za allegro , mi nie oplaca sie oszkiwac itd bo polowa laptopow sprzedaje poczta pantoflowa i taka reklama jest najlepsza , nie mam czasu na robienie fotek itd bo jak kazdamy bym wysylal to bym tylko wysylal fotki a nie sprzedawal ! tacy jak ty , to 80 % nie kupuja tylko marudza dareK: (12:45) light wlasnie podoba mi sie takie podejscie moze dlatego ze wiem czego szukam (12:46) a na fotach wyraznie widac ze okolice klawy sa wytarte czasami takie cos moze powstac z refeksu swiatal dlatego chcialem zobaczyc jeszcze jedna fotke no ale nic trudno xxx: (12:46) to sa stare zdjecia , ja kupuje ok 40 laptopow miesiecznie i co myslisz ze kazdego bede robil fotki dareK: (13:21) 1) Pytam sie o real foto dostaje info ze sa na aukcji a potem mowi mi Pan ze ma czasu robic fotek (wyraznie fotki na 3 aukcjach sa takie same) - zaprzecza Pan sam sobie, nie mozna bylo od razu napisac ze nie ma mozliwosci real foto ? 2) Uwagi na "Ty" prosze kierowac do osob w odpowiednich okolicznosciach mimowszystko pewna kultura obowiazuje kazdego. 3) Jesli nie chce Pan sprzedawac na allegro to po co aukcja przeciez to strata Panskiego cennego czasu ;] po tym kolo dostal cichego ignora w konnekcie z odpowiedzia : Przykro mi zapewne poziom kultury osobistej badz Twojego jezyka nie pozwala mi na dalsze rozmowy z Toba :) //by konnekt :) Chyba sie zorientowal ze wiadomosci do mnie nie dochodza wiec wyslal mi z innego konta wiazanke ktora sie nie nadaje na publikacje :) Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 http://allegro.pl/item124045188_tanie_ramy_512mb.html komentar po paru min od konca aukcji -pewnie szykuje sie do jakiegos wiekszego walka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Może mieszkali obok siebie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item124045188_tanie_ramy_512mb.html komentar po paru min od konca aukcji -pewnie szykuje sie do jakiegos wiekszego walka Tia, szczególnie fragment komentarza szkoda ze sprzedajacy nie ma takich tanich prockow bo bym napewno kupil i wszystko wiadomo... edit: Choć z drugiej strony.. Oboje w Koszalinie mieszkają :) Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez studenc1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Choć z drugiej strony.. Oboje w Koszalinie mieszkają :) No chyba logiczne, ze jak oszustwo to raczej nie w pojedynke :wink: A mieszkanie z tym samym miescie zapewnia szybki kontakt obydwu delikwentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3436023 Co myslicie? Komentarze lekko podejrzane, w sumie 68oo mnie interesuje, ale mam watpliwosci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3436023 Co myslicie? Komentarze lekko podejrzane, w sumie 68oo mnie interesuje, ale mam watpliwosci.... Często ich aukcje widze na stronie głównej i najczęściej są to "leżaki magazynowe"...hmmm http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3268909 tu mają wiecej komentarzy... i do tego duzo negatywów... pewnie dlatego załozyli nowe konto... Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No w sumie tak, ale te komentarze wydaja sie byc lekko podejrzane... No nic , poczekam i zobacze az ktos kupi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...