romek-o Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 miało być "kasy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 miało być "kasy" heh... no przeciez - ze tez sie nie domyslilem ;) ale to bylo jeszcze przed poranna kawa i co? kupujesz ta karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 witam, kupilem na aukcji http://allegro.pl/item130971157_radeon_950...8mb_warto_.html .... Gość znów wystawił tą kartę: http://allegro.pl/item130974857_radeon_950...8mb_warto_.html Opisu oczywista nie zmienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Gość znów wystawił tą kartę: http://allegro.pl/item130974857_radeon_950...8mb_warto_.html Opisu oczywista nie zmienił. Za to zmienil zdjecie na takie, na ktorym nie widac ile jest kostek pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Ale widać z "prawej strony" karty 4 kości pamięci. Poprzednio były zdjęcia z dwiema kośćmi na jednej stronie. Edit: jak sie przyjrzeć, to widać 4 kości, ja widze :P Edit2: http://www.allegro.pl/item123795312_rad_95..._za_199zl_.html Identyczne. Edytowane 29 Września 2006 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Ale widać z "prawej strony" karty 4 kości pamięci. Poprzednio były zdjęcia z dwiema kośćmi na jednej stronie. Edit: jak sie przyjrzeć, to widać 4 kości, ja widze :P Gdzie Ty wiszisz te 4 kosci? Ja widze tylko 2! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Jakby nie było tam kości to byłoby widać czerwień laminatu. luki2: racja. Edytowane 29 Września 2006 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 witam, kupilem na aukcji http://allegro.pl/item130971157_radeon_950...8mb_warto_.html radka , na aukcji napisane było że karta ma 128 mb pamieci (logi z aidy i 3dmarka), jednak wnioskuję ze zdjęcia że karta ma tylko 64 mb (na karcie zamiast 8 kostek pamięci jest ich tylko 4) Musi Ci przyslac 128mb i nie ma nic do gadania. Nie wazne czy przysle z dwoma kostkami czy z ze stoma wazne, zeby byla wersja 128mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Jakby nie było tam kości to byłoby widać czerwień laminatu. nooo... na pewno - przy tym oswietleniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Serio nie widzisz? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 gościu mi odpisał witam, ma Pan racje, że coś tu nie gra! Wystawiałem późno aukcje i chyba ze zmeczenia nie wkleiłem właściwych zdjęć. Karta sprzedana ma 128MB pamięci, już wysyłam właściwe zdjęcie. PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY! Pozdrawiam a ja mu odpisałem tak witam, mój nick na allegro to romek-o, kupiłem od Pana kartę na aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=130971157 , zamierzam wpłacić Panu pieniądze (poniedziałek max wtorek), na aukcji napiane było że karta ma 8 potoków pikseli i szynę pamięci 256 bit, proszę o wysyłkę (po zaksięgowaniu pieniędzy) na adres z allego. http://img520.imageshack.us/img520/6278/9500qv8.jpg tutaj jest screen z aukcji na którym widać że karta ma szynę 256 bit i 8 potoków pikseli. Proszę o wysłanie takiej karty jaka była opisana na aukcji (nie chciałbym dostać karty z 8 potokami i z szyną 128 bit ani karty z z 4 potokami i szyną 256 bit, chciałbym po prostu dostać radeona 9500 z 8 potokami i szyną 256 bit) licze ze wysle mi 9500 z szyną 256 i sprawnymi 8 potokami, bo tak było napisane na aukcji i tego się bede trzymał, jak nie wysle takiej to zaczniemy zabawę z allegro (niedotrzymanie warunków umowy jaką jest bez wątpienia aukcja na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 To chyba nie obedzie sie bez problemow. ZOBACZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 R9500 z ośmioma potokami i 256bitową magistralą nie istnieje (nie wliczam tu ofkoz soft-moda- nie było o tym chyba w opisie aukcji)- takie parametry ma R9700 a na to chyba liczyć nie możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 no dobra, ale jeśli w wynikach 3dmarka w treści aukcji było napisane że ma 8 potoków i 256 bit (pewnie robił soft-moda omegami) to powinienem się chyba spodziewać wersji z 8 potokami i 256bit. Napisałem mu że jeśli ta karta nie ma sprawnych 8 potoków to raczej jej od niego nie wezme, bo za 125 nie opłaca sie brac niemodowalnego potokowca (kupowałem go z zamiarem późniejszej sprzedaży) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 http://allegro.pl/item130667991_radeon_980...d_1zl_bcm_.html To się kupujący zdziwi jeśli wydajność tej "bestii" będzie na poziomie R9500PRO. Szyna pamięci licytowanej karty ma szerokość 128bitów o czym ani producent ani sprzedawca nie wspomina. A te 256bit w tytule to chodzi o GPU ofkoz... ale kto by tam na to zwracał uwagę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 A pamięci to naname 4ns, czyli te 500 taktowania to max- kolega dał się naciągnąc na podobną... zero oc, a i wydajność nędzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Szkoda gościa- 310zł za ten sprzęt... Za 250zł są R9800 128MB 256bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 mam małe pytanie: jak załatwia się kupno przedmiotu na aukcjach grzecznościowych? dowiedziałem się, że: "Aukcja, na której sprzedawany przedmiot nie jest własnością osoby wystawiającej. Taka osoba jedynie pośredniczy w sprzedaży. Aukcja niezgodna z regulaminem Allegro." Tak więc w razie jakichkolwiek problemów nie można nic zdziałać w Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Osobiście omijam takie aukcje szerokim łukiem. Sprzedający nie jest pewien sprawności wystawionego sprzętu i w razie problemów odeśle Cię do właściciela umywając ręce a zasłaniał się będzie dopiskiem "aukcja grzecznościowa". Bywa że w ten sposób sprzedawane są sprzęty totalnie uwalone a sprzedawca wymyśla sobie wirtualnego przyjaciela który jest właścicielem takiego sprzętu- wychodzi na to, że powierzony sprzęt miał być sprawny o czym zapewniał "przyjaciel" i to on jest ten ZŁY a nie miły sprzedawca, który miał dobre serce i zrobił przyjacielowe "przysługę" (ach gdyby wiedział nie naraził by Cię na takie problemy... YHY). To oczywista czarne scenariusze. Edytowane 11 Października 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 No właśnie koleś ma dośc ciekawą cene za telefon, który mnie interesuje - na maila odpisal, że z tel nie ma żadnych problemów itp no ale mam podobne obawy co mechl!n ..... gdyby nie to, że mam daleko do warszawy to bym z gościem sie umówił na odbiór osobisty i od razu sprawdził czy wszystko gra.... jestem w kropce nie wiem co robić .... shit! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam wszystkich :) Chcę tylko ogłosić, żebyście nie kupowali od "poyebów" kryjących się za "firmą" HerculesComputer" na allegro. Dostałem od nich dwa negatywy, za to że po pierwsze- dostałem towar nie zgodny z opisem (kupowałem od nich) i za to że ze swojej strony się wywiązałem profesjonalnie :/ http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3427511 - to są negatywy. Ja im za CPU wystawiłem pozytywa, ale za MOBO już nie, bo przyszło VSTA, a nie DUAL SATAII :/ Mogę jakoś się odwołać do allegro apropo tych neg.? Brzydko wyglądają wśród tych pozytywów i jednego nega (na który zasłużyłem zresztą) ?? Pozdrawiam i ostrzegam- UWAŻAJCIE NA HERCULESCOMPUTER!!! [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam wszystkich :) Chcę tylko ogłosić, żebyście nie kupowali od "poyebów" kryjących się za "firmą" HerculesComputer" na allegro. Dostałem od nich dwa negatywy, za to że po pierwsze- dostałem towar nie zgodny z opisem (kupowałem od nich) i za to że ze swojej strony się wywiązałem profesjonalnie :/ http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3427511 - to są negatywy. Ja im za CPU wystawiłem pozytywa, ale za MOBO już nie, bo przyszło VSTA, a nie DUAL SATAII :/ Mogę jakoś się odwołać do allegro apropo tych neg.? Brzydko wyglądają wśród tych pozytywów i jednego nega (na który zasłużyłem zresztą) ?? Pozdrawiam i ostrzegam- UWAŻAJCIE NA HERCULESCOMPUTER!!! [; Ta sama sytuacja. Dostalem zla plyte i zla gwarancje. Nie zostalem w ogole o tym poinformowany przed wysylka. O nowa gwarancje musialem prosic sie telefonicznie. Faktura przyszla po miesiacu - musialem ich przyciskac zeby przyslali. W mailach ciagle mnie oklamywano, a telefonow nie odbierali. W komentarzu napisali, ze dlugo czekali na kase, a wyslalem ja przelewem na drugi dzien po wygraniu aukcji. Poza tym pan przez telefon probowal mi wcisnac jakies niestworzone historie o plycie ktora mi wyslano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 też z herculesem? :/ Już wysłałem @ do kogoś kto już dostał nega za nega(właśnie za płytkę) i sądze że trza im trochę naprzykrzyć życie[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) W sumie ten Dual Vsta to niby ulepszona wersja dual sata II wiec po co sie klocic? Teraz sie kapnalem ze kumplwoi kupywalem od niego tez tego asrocka a tez dostalem dual vste... ale jemu to obojetnie wiec luz, ale jednak nie powinien koles rzucac sie ze ludzie maja problem... Drunk_ZoZol (6) (Kupujący) Negatywny nie 08 paź 2006 21:52:28 CEST 124355210 NEGATYW - Płyta przyszła nie ta, którą wystawiał (dual sata II, a przyszła dual vsta, wiem że sie niczym nie różnią, ale dla mnie to miało znaczenie) NEGATYW, sprzedał co innego niż oferował! Uważajcie na płyty od niego! [Odpowiedź z:pon 09 paź 2006 07:17:09 CEST] Bez komentarza .!!!!!!!!!!!!!!! Co za bezczelna odpowiedz... by sie przyznal do winy b.urak jeden. Edytowane 12 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 też z herculesem? :/ Już wysłałem @ do kogoś kto już dostał nega za nega(właśnie za płytkę) i sądze że trza im trochę naprzykrzyć życie[;zastanawialem sie nad kupnem od nick procesora, ale zoabczylem w komentarzach ze przyslali koelsiowi vste zamiast saty i jeszcze nie mial jak odpisac i napisal 'bez komentarza' odrazu zrezygnoelwem, pewnie dostalbym winchestera a nie venice, i widze ze to Ty byles tym pechowcem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) W sumie ten Dual Vsta to niby ulepszona wersja dual sata II wiec po co sie klocic? Teraz sie kapnalem ze kumplwoi kupywalem od niego tez tego asrocka a tez dostalem dual vste... ale jemu to obojetnie wiec luz, ale jednak nie powinien koles rzucac sie ze ludzie maja problem... Jeżeli licytuję fioletową lampkę i są do niej zdjęcia to powinienem otrzymać fioletową, a nie w paski. Poza tym wysyłają złą gwarancję (jest wystawiona na dual sata2). To tak jakby wystawił venicea 3000+ E3, a wysyłał E6 - niby ten sam procesor, ale dla kogoś to może mieć znaczenie. Mam nadzieję, że ludzie wyciągną wnioski z negatywów i z tego jak oni na nie odpisują. Poza tym z komentarzy wynika, ze wystawiają towar, którego fizycznie nie posiadają. Edytowane 13 Października 2006 przez got3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 powinno sie tepic takie buractwo, siedza plaki w sklepie i wysylaja co im sie zywnie podoba majac w glebokim powazaniu klienta. masakra, jeszcze pozniej sie z nimi dochodzic, dzwonic/mailowac zeby dostac swoje. swoja droga to przeciez mozesz chyba to zglosic ludziom z allegro, w koncu dostales przedmiot ktory sie rozni z tym co bylo na aukcji. sprobuj, moze wywalczysz tez zdjecie tego bezsensownego negatywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) procesor możesz od nich wziąć akurat dobre są... tylko akurat mi na dual SATA II zależyło, bo to qltowa płyta i el0 pr0 by wyglądała przez moje okno ;) A gościowi, który mu wystawił nega za to samo co ja jemu, odpowiedział że się baran nie zna i narzeka na to że lepszą płyte wysłali :/ ehh... eee... co do procka... własnie się zastanawiam czy mi wysłał dobrego xD EDIT: Oto komentarz: Brak rzetelności i profesjonalizmu. Długi czas oczekiwania na wysyłkę. Przedmiot niezgodny z opisem aukcji (inny model płyty+zła gwarancja na nią). Kłamliwe zapewnienia pani obsługującej pocztę firmy. Trudny kontakt telefoniczny. [Odpowiedź z:śro 11 paź 2006 08:05:21 CEST] I nastepny baran .Dostal plyte wyzszej jakosci i ma problemy .To tylko swiadczy o znajomosci tematu w dziedzinie koputerow.Czas oczekiwania jest podany i zostalo wyslane zgodnie z terminem .4 komentarze ? Jak widac kazdy moze napisac co chce !!!!!!!! Edytowane 13 Października 2006 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 procesor możesz od nich wziąć akurat dobre są... tylko akurat mi na dual SATA II zależyło, bo to qltowa płyta i el0 pr0 by wyglądała przez moje okno ;) A gościowi, który mu wystawił nega za to samo co ja jemu, odpowiedział że się baran nie zna i narzeka na to że lepszą płyte wysłali :/ ehh... eee... co do procka... własnie się zastanawiam czy mi wysłał dobrego xD EDIT: Oto komentarz: Brak rzetelności i profesjonalizmu. Długi czas oczekiwania na wysyłkę. Przedmiot niezgodny z opisem aukcji (inny model płyty+zła gwarancja na nią). Kłamliwe zapewnienia pani obsługującej pocztę firmy. Trudny kontakt telefoniczny. [Odpowiedź z:śro 11 paź 2006 08:05:21 CEST] I nastepny baran .Dostal plyte wyzszej jakosci i ma problemy .To tylko swiadczy o znajomosci tematu w dziedzinie koputerow.Czas oczekiwania jest podany i zostalo wyslane zgodnie z terminem .4 komentarze ? Jak widac kazdy moze napisac co chce !!!!!!!! To moj komentarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ano [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...