TrueVanDal Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Zbierzmy wszystko do kupy ;). Rooz przekopiował tekst z aukcji i NIGDZIE NIE MA TAM NAPISANE ŻE KARTA JEST USZKODZONA!!! Chyba że ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem a napisane było WYRAŹNIE: (...)a teraz nie mam gdzie jej sprawdzić sprzedaję jako niesprawdzoną(...) To chyba nie jest jednoznaczne z uszkodzoną (Wiem że większość obytych Allegrowiczy nie zwraca uwagi na takie rzeczy i dla nich niesprawdzona=uszkodzona ale to nie zmienia faktu że tak nie jest więc nie wprowadzajcie w błąd nikogo ;) ). Kolega Rooz miał prawo zaryzykować choć mógł lepiej przemyśleć sprawę. Dla mnie to ukrywanie prawdy i sprzedawanie niejako już nie tego samego produktu. Gościu napisał że wcześniej działała ale po wyjąciu grafy po prostu nie miał jak jej znowu sprawdzić i tu też podpowiedź, sokro przed wyjeciem działała to teraz też powinna a nie działa i do tego koleś jeszcze wspomina o tym żeby sobie alibi zrobić (marne zresztą), wniosek-> kant na całego. Trzeba coś z tym zrobić i już (co dokładnie nie wiem bo sam z Allegro mam małą styczność, nie ufam takim aukcjom i wolę kupić coś co jest "pewne" ale to moja sprawa, dobrze byłoby gdyby ktoś kto miał już taki problem powiedział co zrobił). No i ta inna jego wypowiedź do której Rooz dotarł, to już IMO mocny dowód. Powodzenia! Edytowane 5 Maja 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 oczywiscie ROOZ został nabity w butelkę i teraz powinien domagac się swoich praw (niezależnie od tego czy jest frajerem czy nie przysługują mu one ) w programie ochrony itd. donieś na oszusta-paskudne bydle wystaw mu stosowny komentarz (żebym przypadkkiem ja u niego nic nie kupiłw międzyczasie) niech mu zawieszą konto, jak idziesz na policje przygotuj sie solidnie bo będą patrzeć na ciebie jak na kosmite tzn "kupuje Pan na Allegro i dziwi się Pan, że został oszukany- czy Pan jest poważny :lol2: " wiem przeszedłem tą drogę nie wiem czy kasa przyjdzie ale rozpatrzyli moją reklamację pozytywnie tylko że to było 130 zł i sprawa była ewidentna towar po prostu nigdy nie istniał ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Z opisu aukcji wynika jasno ze sprzet był niesprawdzony=niesprawny nie pozostaje nic innego jak wystwic pozytywa i dac sobie spokoj za błedy sie płaci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 a jezeli napisal prawde? jezeli rzeczywiscie nie mial jak sprawdzic tej karty a nie chcial nikomu wysylac uszkodzonej jako sprawnej wolal napisac niesprawdzona, ablo postaw sie w jego miejscu karta jest sprawna nie masz jej jak sprawdzic i wystawiasz jako uszkodzona bo chcesz byc fair w stosunku do kupujacych hmmm.... chyba natym pozadnie stracisz :) dlatego nawet jezeli wiesz ze cos jest zepsute lepiej napisac "niesprawdzone". Sprawa na polocji nic nie da, wysmieja cie tam, powiedza to samo co tutaj. WITAMY W PRAWDZIWYM SWIECIE :) niestety taki jest marketing gdy w temacie aukcji jest chociazby slowko "niesprawdzone" to nawet tej aukcji nie otwieram bo nie chce zostac oszukany. zreszta w 99% przypadkow kiedy jest slowo "niesprawdzone" jest to kant. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 to co powiecie na to AUKCJA SEMPRONA 754 sprzedaje koles z forum zdejmowal czapke , uwalil rdzen na 100% proc padniety tu caly opis na 2-3 ostatnich stronach http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161592&st=450 jak widac juz wszyscy kreca -tylko dziwie sie tym wszystkim ktorzy to kupuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 a jaki nick u nas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 a jaki nick u nas? http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=22009 gadaliśmy o tym w temacie o sempronie, poczytaj (link podany wyżej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 a jaki nick u nas? Powiem ze jestem mile rozczarowany jak zobaczyłem dzisiaj moją aukcje, licytują chyba jacys kolekcjonerzy, albo ci co im zalezy na ciekawym berloku ;D http://www.allegro.pl/item102003610_raczej...0_s754_box.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Co do rooz'a -->>Klik1<<-- -->>Klik2<<-- -->>Klik3<<-- -->>Klik4<<-- Zobacz na przykładzie tej karty. Ta sama karta sprzedana 3x i kolejny raz jest sprzedawana :). Nawet ludzie opisu nie zmieniają :lol: :lol: :lol: Widzisz gdzieś Tu negatyw???? Więc tak jak Mac4 napisał "A co możesz zrobić sprzedającemu? Wystawić ładny pozytywny komentarz ;]" A najlepsze jest to że koleś kupił uwaloną za 172,50 a sprzedał 2x :lol: :lol: za 200 i za 195 yhhyhyhyhyhhy. Czyli jeszcze na tym zarobił :). Ma koleśł głowe do robienia interesów :D Na Twoim miejscu wystawil bym Tą karte na allegro :). I jeszcze zarobisz :) Edytowane 9 Maja 2006 przez Son-Goku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Na Twoim miejscu wystawil bym Tą karte na allegro :) . I jeszcze zarobisz :)Rozumiem ze to byl zart :huh: Przeciez tak byc nie moze. Takich trzeba tepic na allegro za wszelka cene. Przeciez za niedlugo, wedle takiego toku myslenia, wszyscy beda tak robic i nie bedzie sie dalo nic normalnie kupic w tym serwisie. Paranoja... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Rozumiem ze to byl zart :huh: Przeciez tak byc nie moze. Takich trzeba tepic na allegro za wszelka cene. Przeciez za niedlugo, wedle takiego toku myslenia, wszyscy beda tak robic i nie bedzie sie dalo nic normalnie kupic w tym serwisie. Paranoja... <_< Tak jest przeważnie, że jak ktoś się naciął, zrobi to samo by się szmelcu pozbyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 tak nie powinno być i całkeim łatwo to wytępić zaczynając od siebie -> zostałeś nabity w butelke daj nega, coś ci się nie podobało w transakcji -> daj nega ( i tak byś dostał odwetowego przerabioalem juz to ) jak bedziesz miał 30% negów to może cfaniaczki będą cię wycofywać ze swoich aukcji i sam ich unikniesz :lol2: Śpiesze donieść że w ewidentnych przypadkach program ochrony kupujących działa ALE z poślizgiem 3-miesięcznym :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Śpiesze donieść że w ewidentnych przypadkach program ochrony kupujących działa ALE z poślizgiem 3-miesięcznym :mur:Czy to prawda ze z programu ochrony mozna skorzystac tylko raz? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tak to prawda :) można poczytać o tym w regulaminie allegro :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tak to prawda :) można poczytać o tym w regulaminie allegro :]Własnie czytałem gdzies o tym i teraz mi sie przypomniało...pewnie było to wlasnie w regulaminie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czy to prawda ze z programu ochrony mozna skorzystac tylko raz? :blink: Program Ochrony Kupujących nie obejmuje następujących sytuacji: ..... - Kupujący już dwukrotnie otrzymał środki z Programu. Z tego wynika, że można dwa razy skorzystać z programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Wprawdzie dawałem już linka w allegroLOLach ale może nie być śmiesznie (dla tych co kupią i wpłacą): http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1551591 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hmmm sprzedalem karte graficzna. Kupil ja gosc i wyslalem mu nr konta itp. Wczoraj pisal ze przelal kase a do dzisaij jej nie ma. A i kazal wysalc grafe na inny adres niz jest w allegro, i wczoraj pisal ze wplacil kase i ze mam wysalc juz karte bo chcialby ja miec na weekend. Jak sadzicie walek czy czekac.. Gosc ma 14 komentazy http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2774670 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czekaj. Platne z gory to platne z gory. Nie ma nawet mowy o niczym innym. Nie ryzykuj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hmmm sprzedalem karte graficzna. Kupil ja gosc i wyslalem mu nr konta itp. Wczoraj pisal ze przelal kase a do dzisaij jej nie ma. A i kazal wysalc grafe na inny adres niz jest w allegro, i wczoraj pisal ze wplacil kase i ze mam wysalc juz karte bo chcialby ja miec na weekend. Jak sadzicie walek czy czekac.. Gosc ma 14 komentazy http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2774670 No pewnie, że czekać. Będzie kasa na koncie, wtedy wysyłasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hehe cos dzisaij milczy... Mam nadzieje ze po prostu przelew dlugo idzie. A wlasnie ile czasu idze przelew? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hehe cos dzisaij milczy... Mam nadzieje ze po prostu przelew dlugo idzie. A wlasnie ile czasu idze przelew? Bakowy: na drugi dzien kasa na koncie. Pocztowy: kilka dluzszych dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hehe cos dzisaij milczy... Mam nadzieje ze po prostu przelew dlugo idzie. A wlasnie ile czasu idze przelew? Jeśli mu tak bardzo zależy na czasie, to niech chociaż pokaże Ci potwierdzenie wykonania przelewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A wlasnie ile czasu idze przelew?W moim przypadku przelew w wykonaniu Poczty Polskiej trwał 3-4 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Cala poczta polska to w ogole porazka. Tez zlecalem tam przelew i lecial 4 dni. Masakra. Polecone nigdy nie sa na drugi dzien. A bankowe przelewy sa na drugi dzien, a jesli to wewnetrzny to w pare chwil jest realizowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf49 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) witam przestrzegam was przed rapsodią ja kupiłem tam athlona2400 bo potrzebowałem do zestawu do klienta i do dzis go nie mam przysłali mi walnięty proc więc go odesłałem uznano reklamację i przysłano mi ten sam proc mimo tego że pisałem spisałem numery odesłałem go póżniej obiecano mi bartona 2500 poczta ze 3 razy go zgubiła potem 2800 mobilka i tym razem kurier 2 firmy nie dojechały a teraz handlowiec dzwonił do mnie z dworca w gdyni i że będzie za 7 h w wa-wie na szkoleniu i się spotkamy i zaginą byłem bardzo cierpliwy bo aukcja skończyła się 6 marca ja kasę wpłaciłem chyba 8 bo grozili ze jak nie wpłacę w ciągu 3 dni to negatyw dziś na telefonie handlowca odezwała się właścicielka z pretensją że dzonię o 22 ale cały dzień był telefon wyłączony a pzreciez handlowieć miał telefon wsiadając do pociągu więc od dziś wysyłam wszystkim klientom rapsodii taką wiadomość witam przestrzegam przed urzytkownikiem ja zakończyłem aukcję 6 marca i do tej pory nie mam proca a tu link do aukcji http://www.allegro.pl/item90113102_amd_ath..._od_115_zl.html towar zgina juz na poczcie juz ze 4 razy dwie firmy kurierskie też nie dowiozły a teraz nowy handlowiec miał byc w warszawie i odbiór osobisty i też niestety nie dojechał mimo iz właścicielka twierdzi że jest w warszawie wczoraj handlowiec dzwonił z dworca że juz wsiada do pociągu i będzie za 7 h w warszawie większość komentarzy pozytywnych to drobiazgi proponuje obejrzeć negatywy i neutrale pozdrawiam mogę przesłać korespondencję z net trade dla pewności że nie kłamie .pozdrawiwam raf49 jednym słowem wał ale jutro składampapiery na policje i zwrot z alegro a ja byłem 2 aukcją użytkownika a juz ma 160 komentarzy pozytywy w 80 % drobiazg typu zalman negatywy i neutrale tranzakcje od 200pln.pozdrawiam i przestrzegam [+] zauważyliście taktowanie proca w opisie wałek na starcie Edytowane 11 Maja 2006 przez raf49 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Czy Tak Koszulka Jest Oryginalna? Klik. szukam jakiejś koszulki a nie chcę się wpakować w bubla. Edytowane 14 Maja 2006 przez -=virus=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) do "-=virus=-" Niby same pozytywy, ale czy oryginał ??? Dzisiaj podróby są czasem lepsze od oryginału. Ale ci którzy kupili są zadowoleni, więc chyba możesz kupić u tego sprzedawcy. Do "raf49" Jak dla mnie wałek.Nie to taktowanie od razu wpadło mi w oczy. Poza tym chyba nigdy się nie zdecyduję na kupno od kogoś, kto ma 0 komentarzy. A już na pewno nie procesor. Edytowane 14 Maja 2006 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Z tymi podrobami lepszymi od oryginalu to troche przegiales. A co do koszulek to trudno powiedziec. Niby komenty ok ale jaka mamy pewnosc ze kupujacy rzeczywiscie potrafili sie poznac na ciuchu. A druga sprawa jest taka ze podroba sie znosi po 2 miechach a koment juz siedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Oryginał koszulki nie powinien mieć czasami metki z prawej strony koszulki z wierzchu? Na aukcji nie widzę w tym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...