mastertab Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgadzam się z przedmówcą, ale muszę przyznać że mojego kumpla (a głupia bestia nie jest) koleś oszukał na 700zł przy kupnie grafy, co by niebyło typ miał ponad 50 pozytywów i żadnego negatywa, do tego sprzedał już wcześniej sporo tych kart graficznych i cena była taka jak u innych na allegro. Ja sam nigdy nie padłem ofiarą oszusta i mam nadzieje że nie padnę, ale staram się zachować zawsze środki bezpieczeństwa przedewszystkim staram się kupować za pobraniem wtedy mam możliwość przynajmniej sprawdzenia co jest w paczce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Mam pytanko ;) Jak to jest: Kupiłem u sprzedawcy towar, wpłaciłem $, 13 czerwca paczka została wysłana do dziś nic nie ma u mnie. Sprzedawca powiedział bym zapytał się o paczkę na poczcie, byłe i nie ma nic. Numeru paczki nie mam bo on dostaje jakieś zbiorowe z poczty. Czy jeśli paczka zaginęła na poczcie to ja jestem stratny czy sprzedawca ? Na aukcji kupiłem tylko ze względu na opis w stylu "błyskawiczna wysyłka". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 jezeli on ma papierek że wysłał to ty jesteś stratny. ja zawsze w aukcji zaznaczam że o formie wysyłki cedyduje kupujący, czy paczka ma być ubezpieczona czy nie. chce normalna a towar zaginie jeg strata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) jezeli on ma papierek że wysłał to ty jesteś stratny. ja zawsze w aukcji zaznaczam że o formie wysyłki cedyduje kupujący, czy paczka ma być ubezpieczona czy nie. chce normalna a towar zaginie jeg strataJak była nieubezpieczona to też mozna odszkodowanie uzyskać, ale maleńkie chyba 50 PLN jedynie :( A i odskodowanie dostaje nadawca, wszak tylko on ma jakiekolwiek potwierdzenie, że przesyłka została rzeczywiście nadana. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Bodajże jest tak że jeśli paczka nie została ubezpieczona to odszkodowanie wylicza się na podstawie ciężaru paczki. EDIT: Taka mała anegdotka stary mi opowiadał, że ze 2-3 lata temu drukarnia w której pracuje wysłała paletę (prawie 2 tony) książek. Po około 4 dniach dzwoni odbiorca i mówi że książki nie dotarły. Co się okazało poczta polska zgubiła 2 tony ksiązek :lol2: po interwencji mojego starego poczta zaczęła szukać i znalazła książki w tydzień gdzieś na magazynie. Osobiście nie wiem jak można zgubić 2 tony książek to potrafi chyba tylko poczta polska. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 jezeli on ma papierek że wysłał to ty jesteś stratny. ja zawsze w aukcji zaznaczam że o formie wysyłki cedyduje kupujący, czy paczka ma być ubezpieczona czy nie. chce normalna a towar zaginie jeg strataCzemu to ja mam byc startny ? Mogłem tylko wybrac paczkę ze pobraniem lub z przedpłatą, poszedłem na rękę sprzedawcy ;] i jeszcze mam przez to tracic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Czemu to ja mam byc startny ? Mogłem tylko wybrac paczkę ze pobraniem lub z przedpłatą, poszedłem na rękę sprzedawcy ;] i jeszcze mam przez to tracic ?No bo to ty masz byc stratny bo to ty nie ubezpieczyłes paczki na swoj koszt jesli sprzedawca ma potwierdzenie nadania to wywiazal sie z zwojej roli i nie mozesz mu miec nic do zarzucenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Misiu15go ma racje. Jesli masz miec do kogos pretensje to tym kims jest nasza kochana Poczta Polska.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 No bo to ty masz byc stratny bo to ty nie ubezpieczyłes paczki na swoj koszt jesli sprzedawca ma potwierdzenie nadania to wywiazal sie z zwojej roli i nie mozesz mu miec nic do zarzuceniaa zostałem powiadomiony o takiej opcji ;] ? z tego co wiem to nie ;) numeru paczki nie dostałem bo jest na jakimś nadaniu zbiorczym ;d to jak ja mam tej paczki szukać ;> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 heh , czemu mial cie informowac ? watpie czy nawet gdyby ci to zaproponowal to bys chcial doplacac kase za to, wiec pretensje mozesz miec tylko do siebie . ja jak wysylam poczta cos drozszego to zawsze ubezpieczam na kwote 200zl , takie paczki sa zupelnie inaczej traktowane i za taka paczka pracownicy poczty odpowiadaja immienie , wiec wiadomo gdzie sie zagubila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 a zostałem powiadomiony o takiej opcji ;] ? z tego co wiem to nie ;) numeru paczki nie dostałem bo jest na jakimś nadaniu zbiorczym ;d to jak ja mam tej paczki szukać ;> ?Nie musiałes zostac powiadomiony bo to twoj interes zapewne jesli napisał byś do sprzedawcy ze chcesz ubezpieczona paczke nie odmowił by Skontaktuj sie z nim popros o skan nadania czy cos podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 na penwo jakby napisał że chce ubezpieczoną a byłby to jakiś "super sprzedawca" któy codziennie wysyła mase paczek to zapewne i tak wysłałby normalną bo by zapomniał :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 na penwo jakby napisał że chce ubezpieczoną a byłby to jakiś "super sprzedawca" któy codziennie wysyła mase paczek to zapewne i tak wysłałby normalną bo by zapomniał :]Tak ale jesli paczka by zagineła miał by podstawy do odszkodowania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 no niby tak ale ile to pisania tłumaczenia itp. dla tego ja kupuję tylko mało kosztowne rzeczy. a jak coś doroższego to odbiór osobisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 a zostałem powiadomiony o takiej opcji ;] ? z tego co wiem to nie ;) numeru paczki nie dostałem bo jest na jakimś nadaniu zbiorczym ;d to jak ja mam tej paczki szukać ;> ? Napiszesz co to za allegrowicz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Napiszesz co to za allegrowicz?Jeśli nie dostanę w końcu od niego numeru paczki lub paczki ;d to napisze :) Edytowane 26 Czerwca 2006 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zapłaciłeś za towar i przesyłkę reszta należy do sprzedawcy. Ty tylko czekasz na towar i nie ważne czy zaginął na poczcie czy gdzieś indziej. A gadki w stylu powinieneś zapytać o ubezpieczoną mnie rozwalają. Przesyłka została opłacona w cenie ustalonej przez sprzedawcę tym samym zobowiązał się on do dostarczenia towaru do klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 chyba sie mylisz. ciekawe jak to ty byś sprzedawał np telefon i by zaginął :] ciekawe jaki był byś odważny wtedy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zapłaciłeś za towar i przesyłkę reszta należy do sprzedawcy. Ty tylko czekasz na towar i nie ważne czy zaginął na poczcie czy gdzieś indziej. A gadki w stylu powinieneś zapytać o ubezpieczoną mnie rozwalają. Przesyłka została opłacona w cenie ustalonej przez sprzedawcę tym samym zobowiązał się on do dostarczenia towaru do klienta.Jesli sprzedawca ma potwierdzenie nadania to jest czysty. Wine ponosi Poczta Polska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 chyba sie mylisz. ciekawe jak to ty byś sprzedawał np telefon i by zaginął :] ciekawe jaki był byś odważny wtedy :] Miałem już taką sytuację sprzedając płytę główną i nie trzeba tu odwagi tylko uczciwości. Oddałem kasę kupującemu ale dopiero po zakończeniu procedury reklamacyjnej na poczcie. Jesli sprzedawca ma potwierdzenie nadania to jest czysty. Wine ponosi Poczta Polska. Przede wszystkim jeżeli ktokolwiek zawierał umowę z pocztą to sprzedający a nie kupujący. A tak przymierzając się do tematu z drugiej strony - wysłałbyś mi towar gdybym zrobił przelew na Twoje konto a okazałoby się że bank coś pogmatwał i pieniędzy nie ma na koncie mimo potwierdzenia przelewu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jesli sprzedaje w ten sposob to zawsze pisze ze wysylam towar po zaksiegowaniu wplaty na moim koncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 To oczywista sprawa, ja nie mam prawa wymagać towaru od Ciebie i położyć lachę na transakcji bo pieniądze przelałem. Tak samo sprzedający nie powinien położyć lachy na transakcji bo towar wysłał chociaż efektu nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jasne ze nie, powinni sie kulturalnie dogadac i razem rozwiazac sprawe. Ale jesli od kochanej Poczty Polskiej nic nie wyskuraja to nie mozna obwiniac o to sprzedawcy ktory wywiazal sie z umowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Nie wiem czy był już ten koleś tutaj ale dam link LOL 6800GT jest jego zdaniem słabsza od 5950 ultra zt (co za nazwa) a zobatrzcie inne jego aukcje........ehhhh taki kit :lol: Pewnie jest szybsza ( 5950 ) .... w 320x240 i low detail :] Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opis podpadziocha -> KLIK. "Sprzedaj poniewaz kupiłem mocniejszą 6800 GT Ge forca. Nie mam pewności czyu grafa jest sprawna poniewaz posiadam PCI-ex dlatego sprzedaje jak uszkodzoną." Niby jedno nie wyklucza drugiego ale co ma piernik do wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opis podpadziocha -> KLIK. "Sprzedaj poniewaz kupiłem mocniejszą 6800 GT Ge forca. Nie mam pewności czyu grafa jest sprawna poniewaz posiadam PCI-ex dlatego sprzedaje jak uszkodzoną." Niby jedno nie wyklucza drugiego ale co ma piernik do wiatraka. no jak na uszkodzoną - cena szokuje na Tweaku też znalazło by się paru "rzetelnych inaczej" w interesach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 tylko paru ? ja bym powiedzial ze sporo wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) prosze o to przyklad nastepnego oszusta na forum -khamilek wszystko tutaj jest http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205924 sprzedaje na bank walnieta plyte jako sprzet ktory dostal od kolegi , a wczesniej procka ktoremu sam ulamal nozki .... Edytowane 8 Lipca 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 to akurat wałek ten khamilek ale nie możesz powiedzieć, że kazdy kto sprzedaje niesprawdzone rzeczy to oszust Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 tylko zobacz co jest w tym topicu -na pclabie pisal ze oddal plyte do seriwsu i mu powiedzieli ze spalony mostek poludniowy ma i jest nie do odzyskania ...jak to nie walek to co nim jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...