Paul_ Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Zamieram kupic sobie Arctic Silver... Czytalem kilka poradnikow nakladania past i wszedzie pisze, zeby nie nakladac zbyt duzo pasty. Pytam sie wiec ile? Na ile starcza jedno opakowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Odrobine , rozsmaruj na rdzeniu. Po prostu zeby cienka warstwa przykryla rdzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 na kilkanascie a nawet kilkadziesiat nalozen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 eeeee... mi do jednego umycia zebow wystarczylo ;P tak ja napisal misiom1 na kilkanascie razy powinno starczyc spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogiel Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 [OT] A czy oplaca sie kupowac ta srebrna paste, czy Ceramique starczy? Bo roznica w cenie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 A co z A64? Tam powierzchnia do pokrycia jest troche wieksza niż w innych prockach :| A rozbierać go to nie bardzo, ze względu na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 z a64 to samo co z p4... nalozyc paste wielkosci ziarenka piasku na srodku i nalozyc chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 z a64 to samo co z p4... nalozyc paste wielkosci ziarenka piasku na srodku i nalozyc chlodzenie 1446771[/snapback] Lol, nie wiem jaki jest piasek w twoich okolicach ale u mnie zdecydowanie za maly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Nie wiem czy coś tak małego jak ziarnko piasku uda mi się wycisnąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 na bardzo dużo nałożen starczy nawet nie zdażyć zuzyć a wyjdzie coś o wiele lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Było na ten temat tyle kapke pasty najlepiej rozprowadzic na procach z HeatSpreaderami P4 -A64 za pomocą żyletki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul_ Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ja wlasnie zamierzam to wsadzic na Athlona 64 bez odkrytego rdzenia :). Zastanawiam sie tez czy jest sens wsadzac to pod Zalmana na chipset i na Gainwarda 6600GT, ale jesli to starcza na tyle to chyba tak zrobie. Tam sa odkryte rdzenie i jesli dobrze wiem to nalezy rozprowadzic cienka warstwe po calym zyletka :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=229 http://www.sirius.pl/art.php?id=145&typ=test&aid=113 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ja wlasnie zamierzam to wsadzic na Athlona 64 bez odkrytego rdzenia :). Zastanawiam sie tez czy jest sens wsadzac to pod Zalmana na chipset i na Gainwarda 6600GT, ale jesli to starcza na tyle to chyba tak zrobie. Tam sa odkryte rdzenie i jesli dobrze wiem to nalezy rozprowadzic cienka warstwe po calym zyletka :)? 1447084[/snapback] Bez odkrytego rdzenia=wlasnie z heatspeederem :) Pasty ci na pewno starczy na 10 takich operacji. zalezy od wielkosci. Jak malutki rdzen to kapke na srodek i nalozyc radiator (rozprowadzi sie idealnie). A jak duzy to rozsmarowac, ale trzeba uwazac zeby sie powietrze miedzy rdzen a radiator nie dostalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul_ Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Bez odkrytego rdzenia=wlasnie z heatspeederem :) Wiem co to HeatSpreader, po prostu nie uzylem tego slowa :) Dzieki za taki odzew ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Zawsze sie czlowiek czegos nauczy, HeatSpREAder, zapamiętać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Jedna tubka wystarczy na jedną stronę zalmana ZM80D-HP ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Jedna tubka wystarczy na jedną stronę zalmana ZM80D-HP ;-) 1451508[/snapback] Prawda, święta prawda, ja zużyłem ich dwie na to chłodzenie ale za to cisza i chłód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Jedna tubka wystarczy na jedną stronę zalmana ZM80D-HP ;-) 1451508[/snapback] Jeśli chodzi o proce to wystarcza naprawde na bardzo długo.Kupiłem Ceramique jakieś 8 miesięcy temu i dalej mam ponad pół tubki(a smaruje dość często bo często wymieniam chłodzenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...