Skocz do zawartości
dARUDee

Neo128 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem neostrady 128. I mam związany z nią ciekawy problem. Tyczy się on tego że czasami o niespodziewanej porze pingi skaczą z normalnego - 60 do ok 150~200 w porywach do 300. Trwa to jakieś pare h i przestaje....

nie piszcie tylko że to po południu to zapchane itp bo byłem świadkiem ( na własnej skórze) jak o 7 rano tak zaczęło się dziać...

Strony otwierają się tak samo tylko transfer jest nieunormowany (czyli skacze od 5 do 15 kb w jednej sesji ściągania), i pingi w cs'ie tak jak wyżej...

Czym to może być spowodowane ? dzwoniłem do tepsy ale powiedzieli mi tyle że przyjdzie do mnie gościu przełączyć mnie na inny węzeł.

połączenie mam przez router pentagram adsl ale testowałem na zwykłym sagemie 800 więc wina nie leży po mojej stronie. Windows 3 x przeinstalowywałem i to samo ...

Pozdrawiam

Edytowane przez dARUDee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchom--> cmd

Wpisz---> netstat -a

jak masz wiecej niz 30 watkow razem to znaczy ze antywirek lub firewall sie przyda lub takie tam bajerki.

Jezeli nie to czekaj na montera.

PS Nie musisz skladac reklamacji do tepsy i tak nie uznaja :(

Edytowane przez keller107

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi