zanetkaaa Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Witam mam ogromny problem (szukałam na forum - bezskutecznie :( ) Jakis czas temu odlaczylam drukarke (odinstalowałam ) bo skonczyl mi sie tusz a nie mialam czasu jechac po nowy a tak mi miejsce na biurku zawalała ;) Teraz tata kupil mi tusz wiec postanowiłam ja podłaczyc Mam HP deskjet 656c i tu sie zaczynaja schody... 1.Podlaczylam drukarke i na kompie mi sie pokazalo 'deskjet 656c czekaj...' chwile czekam po czym pojawia mi sie NALOZONE na siebie 2 okienka ze znaleziona drukarka ktore SZALEJA (dosłownie) czyli caly czas migocza :( 2. nie mozna nic zrobic - biore na anuluj... wkladam plytke ze sterownikami (orginalna of corse :) ) laduja sie pliki...czekam zaczyna sie instalowanko robie wszystko zgodnie z instrukcja podlaczam kabelki itp. po czym wyskakuje ze drukarka nie jest podloczona do kompa :( a jest normalnie mozna ja wlaczyc tylko komp jej nie wykrywa (albo wykrywa [pokazuje sie 656c deskjet] a zaraz zmienia zdanie i znowu nie wykrywa :( ) 3.probowalam WSZYSTKIEGO zmienialam USB (wczesniej byl na drugim a potem na 1-> podlaczylam tam gdzie mam modem od neo+ ) 4.sprawdzilam na innym kabelku od usb czy ten nie jest przypadkiem uszkodzony, 5.sciagnelam nowe sterowniki wlaczalam wylaczalam instalowalam odinstalowywalam, 6. byl kolega (mozg ;) ) zalamal sie i poddal bo nie ma pojecia co to moze byc :( niby drukarka jest dobra ale zainstalowac jej nie mozna - probowalam przez 7.wykryj drukarke chwile wykrywa a potem ze cos ze sterownikami jest (??) ale mam sciagniete jeszcze raz nowe i to samo :( Przedtem mi dziala (nie byla podlaczona ok 5 miesiecy) i wszystko bylo ok, zainstalowana na sterownikach z plytki orginalnej :( wtedy na systemie 2000 Potem mialam XP ale teraz znowu mam 2000 :( nie mam narazie kasy na nowa drukarke :( wiec musze zrobic wszystko co w mojej mocy zeby przywrocic zycie tej ;) BLAGAM POMOCY!!!!!!!! NIE WIEM JUZ CO ROBIC !!! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...