liberator Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Jestem użytkownikiem neostrady 640. Już jakiś czas temu TP zwiększyła prędkość łącza z 512kb/s na 640kb/s. Tylko, że nadal mam 512kb/s. 640 : 8 = 80 a jak dotej pory nie osiągnełem nawet 70KB/s(chyba że chwilowo) nawet jak sciągam coś ze strony neostrada.pl to mój transfer wynosi ok 64KB/s. Proszę o wypowiedzi innych użytkowników neostrady 640 czy u nich jest podobna sytuacja. A jeżeli tylko u mnie jest coś nie tak to co powinienem zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Nie sciagaj z zadnej kijowej neostrada.pl tylko z czegos co daje naprawde dobre transfery np. torrent albo jakis plik ze wspomaganiem sciagania (dzieleniem na kilka) np. Download Accelerator Plus. Ja na 640 mam srednio 80kb/s ale sie waha 75-90 zazwyczaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberator Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Sęk w tym, że jakieś 4 godziny temu ściągałem demo ze stronki neostrada właśnie przy użyciu download accelerator premium i on dzieli na 10 pliki. Mój transfer wynosił ok 64KB/s. Dodam że ściągał nie tylko z tp bo jeszcze z jakiś zagraniczynch stron. Korzystając z okazjii chciałbym się zapytać od jakiego parametru łącza ping zależy? Od samego dl czy również ul lub od czego jeszcze i co ma największy wpływ na ping poza obciązeniem serwera itd. Edytowane 14 Maja 2005 przez liberator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Mam takie samo łącze i maksymalnie wyciągam 74kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 a mi zawsze idzie 80, czasem nawet 100 wyciagnie, ale na 10 sek max. Łącze łączu nierowne - to przeciez tepsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 LOL ja mam od dzis 512, pisze mi ze mam 640 a sciagam max 96KB/s :| jak to wytlumaczycie ? :blink: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 LOL ja mam od dzis 512, pisze mi ze mam 640 a sciagam max 96KB/s :| jak to wytlumaczycie ? :blink: :lol: :lol: 1448814[/snapback] No to nie placz z tego powodu tylko sie ciesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 LOL ja mam od dzis 512, pisze mi ze mam 640 a sciagam max 96KB/s :| jak to wytlumaczycie ? :blink: :lol: :lol: 1448814[/snapback] a staly jest ten transfer ?? utrzymuje sie przynajmniej przez np 5 min ?? oczywiscie mam nadzieje ze nie podajesz wartosci z zapisz jako... tylko mierzysz np DUmeter.... a mozesz uzywasz DC++ ( ktore pobiera pliki z kompresja gzip ) i na moim neo640 faki filmow ( puste pliki ) mi leca nawet 10 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mi na 640 wyciaga max 78kB/s wiec raczej tobie zapomnieli przelaczyc :D Idz reklamowac i sie modl o szybkie zalatwienie sprawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 A mi sie laczy 768 Kb a leci 640 Kb. Ciekawe czemu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_w Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ludzie dajcie spokoj, juz chyba z tysiac razy to bylo wyjasniane... czy wy naprawde jestescie tacy ograniczeni? bartek wez sie ogarnij i poczytaj posty innych bardziej kumatych kolegow, niby masz 20 lat a jak dziecko bedziesz sie dopatrywal dotatkowych 128 kbitow? (ktorych de facto nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 A mi sie laczy 768 Kb a leci 640 Kb. Ciekawe czemu ?? 1462223[/snapback] 768 to predkosc z jaka ty laczysz sie z modemem na cetrali DSLAN czy jakos tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...