aL1En Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Witam. Ostatnio kupilem sobie ten zestaw - Creativ'e GigaWorks S750 7.1 + Dekoder Creativ'a DDTS-100 i nie wiem czy dobrze miksuje dzwiek jak ogladam filmy w roznych sciezkach dzwiekowych ;/ jezeli ktos sie orientuje to niech doradzi Wiec tak z tylu Dekodera na stale robie miksowanie w gore z 6.1>7.1 na panelu sterujacym z glosnikow mam Upmix mam tam do wyboru 5.1>7.1 i 6.1>7.1 i teraz jak mam miksowac dzwiek jak ogladam film w: Dolby Digital & DTS - upmix 5.1>7.1 ? Dolby Digital EX - upmix 5.1>7.1 ? DTS ES Matrix & DTS ES Discrete - upmix 6.1>7.1 ? Dolby Pro Logic II - upmix ? DTS Neo6 - upmix ? Dzieki za pomoc! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Dolby Digital i DTS są oryginalnie 5.1 więc upmix do 7.1 głośników. Dolby Digital EX to 5.1 + kanał tylni w technologii matrix (więc prawie 6.1) - myślę że może być upmix 5.1 >7.1 ew 6.1 >7.1. DTS ES Matrix & DTS ES Discrete - upmix 6.1>7.1 Tak tak Dolby Pro logic to są jakieś dziwnie spreparowane stereo żeby brzmiały jak np. 5.1 - więc pobaw się bo i tak nie będzie dobrej separacji. DTS NEO 6 jest chyba 5.1 ale nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 acha dzięki tak też myślałem ale chcialem sie upewnic, a z DTS ES Matrix napewno 6.1>7.1 ? tam także jest ta technologia matrix i to nie jest full 6.1 jak Discrete, na bank DTS ES Matrix to 6.1 ? czy jest to samo co DD EX ? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...