grogi Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Tajemnicą poliszynela staje się wiedza o pamięciach TwinMOS 1A4T i AA4T - winbondy UTT - kilka wątków obecnych na forum. Ja mam jednak inne pytanie - jak udało się wam wykręcić inne twinmosy? Chodzi mi o 100% stabilne ustawienia. Kto ma, niech pisze: - częstotliwość - timingi - napięcie - seria (CADT/AADT i inne.) - konfiguracja (1x512, 2x256 etc) - jakie to kości (MTec/TwinMOS) - chociaż to mniej istotne... Teoretycznie kości TwinMos powinny być nieco lepsze, ale czy tak jest - zobaczymy. I niech każdy wynik będzie skomentowany, czy to maks kości, czegoś innego czy po prostu ustawienie codzienne, bez żyłowania sprzętu. Przypominam - nie opisujcie AA4T i 1A4T - do tego są inne wątki. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 no to u mnie - FSB 239 - taimingi 2,5-3-3-11 ; ważne Alpha Timing 5-5-5-5-2-5-5 - napięcie 3v - seria (podam jutro) - 1x512 + 1x256 - dual - 512 mtech ; 256 Twinmos - reszta konfigu w podpisie Najważniejsz w moich ustawieniach to Alpha Timing. Bez ich zmainy szło tylko na FSB 220. Dokładnie opisałem to tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113760&st=30 Narazie te 239 to max stable. Powyżej tego błedy w Prime95. Jutro robie mod vdimm na 3.3v więc zobaczymy czy moje kostki na coś więcej jeszcze stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...