Skocz do zawartości
grogi

Twinmos Cadt/aadt I Inne

Rekomendowane odpowiedzi

Tajemnicą poliszynela staje się wiedza o pamięciach TwinMOS 1A4T i AA4T - winbondy UTT - kilka wątków obecnych na forum.

Ja mam jednak inne pytanie - jak udało się wam wykręcić inne twinmosy? Chodzi mi o 100% stabilne ustawienia.

Kto ma, niech pisze:

- częstotliwość

- timingi

- napięcie

- seria (CADT/AADT i inne.)

- konfiguracja (1x512, 2x256 etc)

- jakie to kości (MTec/TwinMOS) - chociaż to mniej istotne... Teoretycznie kości TwinMos powinny być nieco lepsze, ale czy tak jest - zobaczymy.

I niech każdy wynik będzie skomentowany, czy to maks kości, czegoś innego czy po prostu ustawienie codzienne, bez żyłowania sprzętu.

Przypominam - nie opisujcie AA4T i 1A4T - do tego są inne wątki.

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to u mnie

- FSB 239

- taimingi 2,5-3-3-11 ; ważne Alpha Timing 5-5-5-5-2-5-5

- napięcie 3v

- seria (podam jutro)

- 1x512 + 1x256 - dual

- 512 mtech ; 256 Twinmos

- reszta konfigu w podpisie

Najważniejsz w moich ustawieniach to Alpha Timing. Bez ich zmainy szło tylko na FSB 220. Dokładnie opisałem to tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113760&st=30

Narazie te 239 to max stable. Powyżej tego błedy w Prime95. Jutro robie mod vdimm na 3.3v więc zobaczymy czy moje kostki na coś więcej jeszcze stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi