Skocz do zawartości
ADAM5000

Nie Można Załadować Wdm Ipx/spx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę ECS K7S5A PRO BIOS TYP AMI DATA BIOSU 08/11/03 NAZWA FIRMY AMERICAN MEGATRENDS INC SYSTEM XP .Problem polega na tym że gdy uruchamiam aminf341.exe to wyskakuje mi NIE MOŻNA ZAŁADOWAĆ OBSŁUGI WDM IPX/SPX.Co mam zrobić. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam płytę ECS K7S5A PRO BIOS TYP AMI DATA BIOSU 08/11/03 NAZWA FIRMY AMERICAN MEGATRENDS INC SYSTEM XP .Problem polega na tym że gdy uruchamiam aminf341.exe to wyskakuje mi  NIE MOŻNA ZAŁADOWAĆ OBSŁUGI WDM IPX/SPX.Co mam zrobić. :mur:

1445876[/snapback]

CZY KTOŚ DZIAŁA NA TYM FORUM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh, po co wgrywasz ten bios skoro nie masz o tym pojecia? Chcesz koniecznie zepsuc? Wystarczylo zebys poszukal chwile i znalazl bys opis jak wgrac bios oraz wiedzialbys, ze robi sie pod dosem, a nie pod windows.

Tu masz opis co i jak zrobic:

http://www.ecsusa.com/downloads/flashAMI.html

Bios tez znajdziesz na stronie ECS'a tylko sprawdz czy napewno sciagasz bios do swojej wersji plyty bo bylo duzo K7S5A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec to robisz zle:

Zamiast poczytac, poszukac to klikasz w ciemno, a pozniej bedzie placz, ze plyta sie nie uruchamia...

Wszedzie jest pelno opisow po polsku wystarczy chwile poszukac czego tez oczywiscie nie zrobiles bo po co.

Masz poczytaj sobie:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=aktualizacja+bios&lr=

I juz Ci napisalem co robisz zle, tego tez nie zobaczyles? Masz uruchomic flasher z dyskietki bootowalnej pod dosem i wgrac bios.

PS. A i lekcje angielskiego Ci nie zaszkodza.

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy 16 tys stron poswieconych tej plycie w jezyku polskim Ci wystarczy?

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=K7S5A+...ukaj&lr=lang_pl

Juz w pierwszym linku masz podane co trzeba, nie wiem jak mozna miec problem ze znalezieniem czegos do K7S5A o tej plycie zostalo juz tyle napisane, ze trzeba byc skrajnie leniwym zeby nie znalezc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz mi pomóc jeszcze.Więc tak ściągłem bios HX1209.ROM i AMINF340.EXE zroibiłem dyskietkę z pod systemu xp wgrałem bios i amina uruchomiłem kompa z dyskietki gdy wyskoczyło a: wpisałem aminf340.exe i wyskoczyło mi cos takiego : CHIPSET TYPE-SIS SIS/SB nast. linijka FLASH PART-WINBOND 49F002V_V3 nast.linijka ERROR 2-FILE DOES NOT EXIST . I NATYM KONIEC ZRESETOWAŁEM KOMPA MOŻE NIE TEN BIOS BYŁ TAM W PLIKU JESZCZE JEDEN OC 1209B ALE CHYBA TO NIE CHODZI O BIOS TYLKO PROGRAM SIĘ NIE URUCHOMIŁ.MYŚLĘ ŻE Z TWOJĄ POMOCĄ DAM RADE NARA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi