ADAM5000 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Mam płytę ECS K7S5A PRO BIOS TYP AMI DATA BIOSU 08/11/03 NAZWA FIRMY AMERICAN MEGATRENDS INC SYSTEM XP .Problem polega na tym że gdy uruchamiam aminf341.exe to wyskakuje mi NIE MOŻNA ZAŁADOWAĆ OBSŁUGI WDM IPX/SPX.Co mam zrobić. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM5000 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Mam płytę ECS K7S5A PRO BIOS TYP AMI DATA BIOSU 08/11/03 NAZWA FIRMY AMERICAN MEGATRENDS INC SYSTEM XP .Problem polega na tym że gdy uruchamiam aminf341.exe to wyskakuje mi NIE MOŻNA ZAŁADOWAĆ OBSŁUGI WDM IPX/SPX.Co mam zrobić. :mur: 1445876[/snapback] CZY KTOŚ DZIAŁA NA TYM FORUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 eh, po co wgrywasz ten bios skoro nie masz o tym pojecia? Chcesz koniecznie zepsuc? Wystarczylo zebys poszukal chwile i znalazl bys opis jak wgrac bios oraz wiedzialbys, ze robi sie pod dosem, a nie pod windows. Tu masz opis co i jak zrobic: http://www.ecsusa.com/downloads/flashAMI.html Bios tez znajdziesz na stronie ECS'a tylko sprawdz czy napewno sciagasz bios do swojej wersji plyty bo bylo duzo K7S5A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM5000 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 STARY ALE MI POMOGŁEŚ ZARAZ WYŁĄCZĘ KOMPA I PÓJDĘ NA LEKCJĘ ANG. MAM OPIS A JEŚLI ROBIĘ COŚ NIE TAK TO NAPISZ CO . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Wiec to robisz zle: Zamiast poczytac, poszukac to klikasz w ciemno, a pozniej bedzie placz, ze plyta sie nie uruchamia... Wszedzie jest pelno opisow po polsku wystarczy chwile poszukac czego tez oczywiscie nie zrobiles bo po co. Masz poczytaj sobie: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=aktualizacja+bios&lr= I juz Ci napisalem co robisz zle, tego tez nie zobaczyles? Masz uruchomic flasher z dyskietki bootowalnej pod dosem i wgrac bios. PS. A i lekcje angielskiego Ci nie zaszkodza. Edytowane 15 Maja 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM5000 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ciężko mi idzie z tym angielskim czy ktoś może podesłać jakiś link z aktualnym biosem do tej płyty było by super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Czy 16 tys stron poswieconych tej plycie w jezyku polskim Ci wystarczy? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=K7S5A+...ukaj&lr=lang_pl Juz w pierwszym linku masz podane co trzeba, nie wiem jak mozna miec problem ze znalezieniem czegos do K7S5A o tej plycie zostalo juz tyle napisane, ze trzeba byc skrajnie leniwym zeby nie znalezc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM5000 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 możesz mi pomóc jeszcze.Więc tak ściągłem bios HX1209.ROM i AMINF340.EXE zroibiłem dyskietkę z pod systemu xp wgrałem bios i amina uruchomiłem kompa z dyskietki gdy wyskoczyło a: wpisałem aminf340.exe i wyskoczyło mi cos takiego : CHIPSET TYPE-SIS SIS/SB nast. linijka FLASH PART-WINBOND 49F002V_V3 nast.linijka ERROR 2-FILE DOES NOT EXIST . I NATYM KONIEC ZRESETOWAŁEM KOMPA MOŻE NIE TEN BIOS BYŁ TAM W PLIKU JESZCZE JEDEN OC 1209B ALE CHYBA TO NIE CHODZI O BIOS TYLKO PROGRAM SIĘ NIE URUCHOMIŁ.MYŚLĘ ŻE Z TWOJĄ POMOCĄ DAM RADE NARA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Wpisz tak: aminf340.exe HX1209.ROM Albo zmien nazwe pliku HX1209.ROM na amiboot.rom nagraj go na dyskietke i nacisnij ctrl+home podczas startu systemu i tez powinno sie wgrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...