Gość marcin198787 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Mam pytanie, jak sprawdzić czy w moim procku jest odblokowany mnożnik? Mam płytę ECS'a a w niej nie ma opcji zmiany mnożnika więc w ten sposób nie sprawdzę. Parametry mojego proca to: Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ Nazwa kodowa Thoroughbred-B Seria B0 Zbiór instrukcji x86, MMX, 3DNow!, SSE Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed) od szybkości procesora) Maksymalna moc 48.5 - 74.3 W (zależna od szybkości procesora) Pole Wartość Właściwości CPUID CPUID: producent AuthenticAMD CPUID: nazwa procesora AMD Athlon XP 2000+ CPUID: nr wydania 00000681h CPUID: Rozszerzony nr wydania 00000781h ID platformy CBh (Socket A) Numer seryjny procesora IA Nieznane Układy HTT / CMP 0 / 0 Jest on odblokowany czy nie, jak nie to czy poleci na fsb 166? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 zdejmoj cooler i podaj serie to sie przekonasz czy zablokowany czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 "zdejmoj cooler i podaj serie to sie przekonasz czy zablokowany czy nie" chętnie, ale gwarancja :? Nie można jakoś inaczej sprawdzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 mozna w biosie zmienic mnoznik i zobaczec czy sie faktycznie zmienil , innej metody nie ma no ale ty nie zmienisz mnoznika bo masz stikery pewnie na coolerku , wiec nie sprawdisz , a program ktory zczytuje serie z cpu to mozna se o kant tylka rozbic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stingerek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 chętnie, ale gwarancja Gwarancja ??? Czym ty się przejmujesz ? Zerwij plomby bo jak znam życie to i tak gwarancja ci sie do niczego nie przyda bo pewnie to juz ostatnie pare miesiecy tej gwarancji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Nie pamiętam teraz, jak nazywa się ten prog, ale sprawdzę i napiszę ci jutro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 a może CBid? pamiętam że tam coś pisało, chociaż pewny nie jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ten program to Barton CRC http://cbid.amdclub.ru/files/BCRC14.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ten program to Barton CRC 1452632[/snapback] Daj sobie spokój z tym programem. Twierdzi że mam zablokowany mnożnik :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...