Skocz do zawartości
westsajd

Podłączenie Video Do Kompa,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Pytanko: Jak podłączyć wideo do kompa, tak żeby można było przechwycić obraz. Mam windowsa 2000, wideo Panasonica NV-SD407EE i grafike Radeona 9800 PRO. Wideo podłączyłem kablem S-Video przejściówką EURO. Jak to podłączyć zeby dzialalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy zwrócic uwagę na kabelek - w magnetowidzie niech będzie euro a z niego do kompa s-vido, tyle żeby ten kabel s-vido był jako VIDO-OUT! Nie wiem jak jest ze sterami vivo do radeona, ale jeżeli są wydawane osobno to należy je zainstalować, a później odpowiedni program (Unlead Video Producer albo inny taki) i jedziesz! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko mam podpięte tak jak napisales ale nadal nie dziala <_< W Adobe Premiere nie widzi wogole tego urządzenia, a w ustawieniach jak wejde w ekrany to wyswietla mi jako telewizor ale zadnych danych, nic, po prostu nieznany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adobe mam razem z książką... jak zrobic film krok po kroku itp. A poza tym w Adobe Premiere juz troche robie filmy z kamerki...

@Dziuby z kamery umiem zgrywać i wiem jak kompresowac film zeby zmiescil sie na plytke CD, ale nie widze tam nic co by mnie zainteresowalo (jak cos przeoczylem to poprawcie :D)

Zdaje mi sie ze potrzebna jest jakas przejsciowka S-Video > FireWire zeby to jakos zrzucic... Nie wiem poprawcie mnie jakby co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Pytanko: Jak podłączyć wideo do kompa, tak żeby można było przechwycić obraz.

1446113[/snapback]

Chcesz nagrać film odtwarzany na kompie na kasetę?

Podłączenie jest poprawne, problem może być tylko z wejściem na magnetwid - ten model nie ma wejścia S-video i trzeba stosować "przejściówkę" na composit video.

Włączasz nagrywanie z wejścia AV i sprawdzasz na telewizorze czy jest obraz, to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje mi sie ze potrzebna jest jakas przejsciowka S-Video > FireWire zeby to jakos zrzucic... Nie wiem poprawcie mnie jakby co

1448700[/snapback]

Ja bym baaardzo chciał taka przejściówke... ale raczej potrzebne byłoby całe urzadzenie, żeby zamienić analogowy na cyfrowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Barthezzo

Czy tą księżniczkę do AdobePremiere masz może w pdfie, no i po polsku ?

Nie ukrywam, ze chętnie wszedłbym w jej posiadanie  :twisted2:

1452757[/snapback]

Ta księżniczka znajduje się w księgarni, oczywiście jest po polsku i kosztuje ponad 100 zł

@IchBinIdiot

Właśnie na odwrót. Chce zgrać film z kasety VHS np. jakis ślub, komunie czy cos na kompa i przegrac na plytke czy cuś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@IchBinIdiot

Właśnie na odwrót. Chce zgrać film z kasety VHS np. jakis ślub, komunie czy cos na kompa i przegrac na plytke czy cuś.

1453566[/snapback]

Rozumiem że karta jest w wersji ViVo i masz oprogramowanie producenta do przechwytywania video? może pomyliłeś gniazdka, kabel (przejściówka) vivo ma dwa identyczne gniazdka - użyj tego opisanego "video in"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi