alek777 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 może nie do końca jest to odpowiednie forum na takie pytanie ale mam problem z świetlówką a konkretnie jak podłączyć startr i napięcie a także czy jest potrzebne coś takiego jak dławik i jak to podłączyć, jak ktoś w temacie albo zna jakiegos linka to prosze o pomoc, konkretnie chodzi o 22w ultrafiolet, z góry dzięki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ten ultrafilet to se muszę do kompa wpakować :-)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ja mam taki schemacik, co prawda do swietlowki 8W ale to chyba niema zmaczenia!!!! :):) swietlowka działa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ciekawe ile Twoje oczka wytrzymaja w tym ultrafiolecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Świetlówka z każdej strony ma 2 zaciski, są to wyprowadzenia tzw. skrętek które są podgrzewane aby nastąpił zapłon lampy. Świetlówkę należy podłączyć do ~220V (przepraszam, ~230V) przez szeregowy dławik prawidłowo dobrany do mocy świetlówki, należy podłaczyć po jednym wyprowadzeniu z każdej strony lampy. Do pozostałych 2 wolnych wyprowadzeń z każdej strony należy podłączyć zapłonnik (starter). Po włączeniu zasilania lampa powinna się po chwili zapalić. Jeśli coś jest jeszcze mało jasne to zapraszam na np. tą stronkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 powiem wam tak, lepszym rozwiazaniem jest biała pomalowana farbkami do malowania po szybie, niz ultrafiolet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek777 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 było na FORUM zobacz ULTRA TANIE PODŚWIETLANIE mój post tam masz coś takiego w co włożysz twojego UV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...