matej Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 witajcie mam problem z drukarka canon pixma ip2000 , a mianowicie drukarka drukowala dotychczas normalnie, a ostatnio zaczela "przenosic" text. po ustawieniu jakosci na najlepsza wydruk jest niewyrazny. a tak wyglada wydruk w trybie domyslym (normalym) http://img151.echo.cx/img151/1999/img00089ko.jpg prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Orginalne tusze? TAK/NIE Nie kombinowalem ja i nikt inny przy glowicy - TAK/NIE Zapewniam, że nie spowodowalem by "comi przyschło" - TAK/NIE Jak dla mnie 3xTAK=serwis lub wymiana głowicy... niestety :? Edytowane 16 Maja 2005 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matej Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 dzieki ale juz rozwiazalem problem tzn zabrudzony byl enkoder :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinzg Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Podlacze sie do tego tematu. Mam problem z pixma 2000. Drukuje tak http://img481.imageshack.us/my.php?image=sscn05191xn.jpg Kolory sa ok, ale wydruk taki w poziome pasy. Tusze nieorginale, wczesniej ok. Z czarnym kolorem nie mam problemu. Wydruk znakomity. Czyszenie zwykle i dokladne nie poprawily sytuacji. Raczej nie mogla glowica kolorowa zaschnac. Regularnie raz w tygodniu cos w kolorze drukowalem. Padła glowica ? Mozna ja jakos czystą wodą wyczyscic? Drukarka nie juz niestety na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Być może fatalny kolorowy zamiennik. Głowicy nie czyść wodą! Kranówka ma w sobie zawsze jakieś zanieczyszczenia i poza tym odkłada się z niej kamień. Do czyszczenia głowic służą specjalne płyny. Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) a jak sie czysci glowice? trzeba ja wyciagac / cos demontowac? gdzie jest ten enkoder? bo mam zapchane dysze i czyszczenie nic nie daje(dawno nic nie bylo drukowane) Edytowane 6 Maja 2006 przez kordek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...