fsl Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Zastanawiam się jaki są odpowiednie temperatury pracy celerona ? i czy moje mieszczą się w granicach tolerancji ? :) Mam celeronka D 320 2.4; płyta Gigabyte GA-8IPE1000-G... Temperaturki w/g programu Everest 2.0 Płyta główna : 38 C Procek : 48/50 C; gdy go troche pocisne to rośnie do 60/61 C Może ktoś wie co to jest za temperatura oznaczona w evereście jako AUX a w speedfanie jako Remote 2 ? - bo oba programy pokazują 1 C i nigdy się nie zmienia... Z góry dzięki za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Nie znam zasad jakim kieruje sie ta plyta glowna przy pomiarze temp, ale tak czy siak temp sa w porzadku mysle. A ta temp aux co sie nie zmienia to pewnie nie ma czujnika i brak pomiaru poprostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ja mam Celerona D 330 seria C0 Temp idle: 38-42 Temp stres: 48-52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 dla box cooler to norma bezpieczne to 67C a max to 72 jak wiekszosc prescotow a celerony grzeja sie bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rc!N Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Temperatury które podał "Zawadaki" są dla procesorów Pentium 4 powyżej 3,4GHz; celeron według specyfikacji powinien mieć max 67,7*C (84W) Odsyłam do specyfikacji: ftp://download.intel.com/design/celeron/d...ts/30409203.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Temperatury które podał "Zawadaki" są dla procesorów Pentium 4 powyżej 3,4GHz; celeron według specyfikacji powinien mieć max 67,7*C (84W) Odsyłam do specyfikacji: 1453911[/snapback] Chej człowieku ty głupi jestes czy nie umiesz czytac przeciez napiałem i dopisałem to o czym ty najwyrazniej nie wiesz ze jest jeszcze jedna wartosc po porzekroczenieu ktorej zniszczenie układu jest bardzo prawdopodobne, wiec zachowaj takie komentaze dla siebie i ten link nie działa :mur: tu jest cos co działa: Edytowane 21 Maja 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rc!N Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Przepraszam masz racje. Poprawiony link: http://www.intel.com/design/celeron/datashts/30409203.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...