AK47 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam! Mam niespotykany problem z klawiaturką w tej nokii. Klawa standardowa działa najzupełniej normalnie. Ale pełna ma poprzekręcane klawisze. Chodzi o to, że - najwyższa linia klawiszy (1,2,3,4,5,6,7,8,9,0) dziala trochę na opak - mianowicie cyfry wyświetlają się odpowiednie, ale jeżeli chcę wybrać znak(wtedy klawisz numeryczny+shift), to np pod: -jedynką mam @ zamiast " -dwójką mam € zamiast # -trójką mam $ zamiast @ -czwórką mam % zamiast € - piątką mam / zamiast % - szóstką mam (jakiś dziwny znaczek, jak B z niepełnym brzuszkiem) zamiast & - siódemką mam * zamiast / - ósemką mam ( - i tu jest dobrze -dziewiątką mam ) i też jest dobrze - zerem = i także ok. Także klawisz oznaczony " * + " nie działa do końca ok, bo zamiast * mam # a klawisz '_ ma funkcję controla(czyli ogonki i kreseczki nad ó,ą,ę) O co może chodzić?? Nie jest to szczególnie uciążliwe, ale trochę wkurza. Mam telefonik dopiero od wczoraj(kupiony w komisie - zamieniłem nokie 6610, w której niekontaktowały klawisze, traciła zasięg i sama się wyłączała na 6800 z dopłatą 120zł). Soft to: V 3.14 08-04-03 NHL-6 © NMP Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 na poczatek zrob format (ustawienia fabryczne) *#7370#, jak nie znasz kodu to przez program system tools. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 no ściągnąłem system tools, wersja 1.31. Wpisałem nr IMEI i wygenerowałem kodzik, ale nie pasuje. Imei na pewno prawidłowy. Może ten program nie suportuje 6800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 sorry zle zobaczylem model telefonu myslalem ze masz 6600, ten program nie bedzie dzialac z twoim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...