Skocz do zawartości
raven246

Płyta I Pamiątki Pod A64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nadzieje że mi pomożecie przy tym wyborze. Szukam wydajnej i stabilnej mobo, a także 1gb pamięci do zestawu. Chciałbym ustawić proca na 2500mhz, więcej mi nie potrzeba :D

Która płyta mi to umożliwi? (oczywiście zakładając że proc będzie OK)

Czy pamięci grają dużą rolę? (dobrze zrozumiałem że jest taki tryb asynchro?)

Na zestaw płyta+pamięci mam ok.1000zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie ma sprawa z MSI K8N Neo4 Platinum? Bo w sklepie gdzie kupuje nie ma DFI. Nie ma tez tych ramów, czy zestaw Kingstone 2x512 będzie dobrym wyborem? Jak to jest z tym trybem asynchro?

Twinmosy które podałeś kosztują ok.350zł...

Edytowane przez raven246

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli pamięci muszą iść tyle co proc. Nie moge ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> części z innego sklepu bo w tym mam duuuży rabat :D

A więc - czy ta MSI będzie ok?

Jakie inne pamięci możecie polecić?

Chyba czegoś nie rozumiem, jeśli nie ma asynchro to jak póściłeś proc na 305, a pamięci na 253?

Edytowane przez raven246

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze rob jak mowi VerB. Jak plyta ma byc pod pcie to tylko dfi ultra-d i pamieci twinmos speedpremium. Sprawdz sklep www.pcprojekt.pl i zobacz czy nie bedzie przypadkiem taniej niz razem z rabatem w Twoim sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy A64 są tzw. dzielniki do ramu - pamięć pracuje z dzielnikiem np 9:10 w stosunku do HTT.

Co do MSI - jest temat o płytach do A64, wymienione wady i zalety. Moim zdaniem ujdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w msi nie da rady ustawic na memki napiecie powyzej 2.9V podajze , w dfi masz plynna regulacje w dwoch zakresach , od 2.5V do 3.2V (linia 3.3V) potem przestawiasz zworke i masz od 3.2V do 4V (linia 5V)

dlaczego o tym wspomnialem ?? a no dlatego ze twinmos speed premium jest na chipach winbonda ktore slyna z dobrego OC kiedy im sie da powyzej 3V i wtedy pokazuja swoja nature i do czego sa stwozone , jesli chcesz w msi takie V na memki to musisz robic moda na Vdim i ciac na mobo sciezki , DFI jest Oveckloker Friendly i zrobila takiego moda juz w fabryce :)

jesli ma byc pci-e to jak najbardziej bierz DFI , co do dzielnikow dla mem DFI ma ich najwiecej , 100/125/133/143/150/166/180/200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi