Rezker Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) witam!!! Otoz mam taki problem na mandrake`u 10 zainstalowalem firefoxa 1 .0.4 i jave w wesji 1.5.0_02 i co ?i nie dziala :mur: :mur: :mur: A oto sczególy: firefox zainstalowany w katalogu /usr/src/, Java tez jest zainstalowana w tym katalogu.Zrobiłem dowiązanie z katalogu usr/src/jre1.5.0_02/plugin/i386/ns7 do katalogu /usr/src/firefox-installer/plugins i java nie dziala. Co u diabła?mozecie coś poradzic?robilem to zgodnie z instrukcjami i nic :mur: :mur: Edytowane 15 Maja 2005 przez Rezker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 jaka masz wersje gcc ? hmmm sa rozne wersje javy te dla gcc => 3.3 i te dla < 3.2 poza tym wpisz about:plugins w oknie przegladarki i sprawdz, moze jest tam java ;) java 1.5 kurcze ale ten czas leci ;), ja dalej uzywam 1.4 wiec wpisz gcc --version, a potem sprawdz czy na pewno masz dobra jave poza tym jestes pewien ze dobrze linkujesz ? o ile wiem sa 2 biblioteki .so, jedna dla mozilli, a druga dla Internet Explorera /zart ;D/ dla netszkapy sprawdz tez prawa do tej biblioteki wiecej mi nie przychodzi na mysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogiel Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 jaka masz wersje gcc ? hmmm sa rozne wersje javy te dla gcc => 3.3 i te dla < 3.2 poza tym wpisz about:plugins w oknie przegladarki i sprawdz, moze jest tam java ;) java 1.5 kurcze ale ten czas leci ;), ja dalej uzywam 1.4 wiec wpisz gcc --version, a potem sprawdz czy na pewno masz dobra jave poza tym jestes pewien ze dobrze linkujesz ? o ile wiem sa 2 biblioteki .so, jedna dla mozilli, a druga dla Internet Explorera /zart ;D/ dla netszkapy sprawdz tez prawa do tej biblioteki wiecej mi nie przychodzi na mysl 1446942[/snapback] A co to za roznica jakie ma gcc? Przeciez nie kompiluje recznie ani FF ani Javy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 1. /usr/src to niezbyt dobre miejsce dla firefoxa i javy - sugeruję /usr/local. W teorii nic to nie zmienia, ale burzy pewien porządek i logikę struktury katalogów. 2. Podlinkowany ma byc pliczek libjavaplugin_oji.so, tzn. po wylistowaniu firefoxowego katalogu plugins ma się pojawić link do tego pliku. Przykład: CrayYMP:/usr/lib/mozilla-firefox/plugins# ls -altotal 12drwxr-xr-x 2 root root 4096 Apr 5 17:53 .drwxr-xr-x 11 root root 4096 May 16 16:34 ..lrwxrwxrwx 1 root root 73 Apr 5 17:53 libjavaplugin_oji.so -> /usr/local/java/j2re1.4.2_08/plugin/i386/ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Dzieki wielki za pamoc! Przejrzałem jeszcze raz dokladnie ścieżke do której robiłem dowiązanie i okzało się,że ją pomyliłem(czytałem kilka instrukcji naraz i moze dlatego)wpisałem poprawną i już wszystko gra :D Jescze raz dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) wersja gcc ma wplyw, a przynajmniej miala kiedys na jave byly javy pod rozne gcc, zreszta pewnie jeszcze sa na ftpach polookaj na blackdown dodane: chociazby na tym ftpie ftp://ftp.uk.linux.org/pub/linux/java/JDK-1.4.2/i386/rc1/ pomylilem sie co prawda co do wersji bo rozne sa na 2.95 i na 3.2, ale jest roznica :D Edytowane 16 Maja 2005 przez dondexterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...