Skocz do zawartości
Grzechu Sin

Czy Komuś Udało Się Dobić Do Fsb200mhz Na Dothanie

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie

Widziałem ,że pentium M na płycie P4P800 z CT-479 w stosunku cena/wydajność bije na głowe dużo mocniejsze proce

Chciałbym zobaczyć wyniki dothana na O/C FSB 200 - ciekawey jestem jakby chodził:)

Jeśli ktos ma inf to proszę o link

Może Berkut coś będzie wiedział , bo udzielał się na xtremesystems

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobry stosunek moc/cena to ma... ale w porównaniu z p4ee i a64 fx, bo tak to sam procek 1,6GHz to 1k PLN, do tego przejsciowka ~400PLN

ps. a takie fsb pewine by wyciagnal, i mniej sie przy tym pocił niz prescott na standardowych ustawieniach

edit: dzieki szaraczek

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem ,że CT-479 można będzie kupić za około 50$ (dokładając podatki i różne vat-y ,i inne tego typu) to chyba max 100$ w polsce. A niestety dothan kolo 1tys zł kosztuje (jak piszesz :/) troche taniej w stanach - kolo 700zł Zresztą zależy jeszcze jaki model :-)

Dziś wygrzebałem niezłego linka

hehe jestem bez słów jak patrze na wyniki (np HL2)

http://www.gamepc.com/labs/print_content.asp?id=770ct479

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

a jaka by to mialo wydajnosc np na celkach M ?

takie celki maja 512k lub 1m cache L2, kosztuja 350-500zl chyba nie ma takich roznic miedzy mobilnymi pentiumami i celeronami?

http://www.pctuning.cz/titulnistrana/testy...258&ChapID=7960

Edytowane przez Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jakis dobry laptop jak mozna w nim proca krecic :P -ciekawe co na to baterie :mrgreen:

cos dziwne te wyniki w grach - nagle z mocy zegar w zegar (a64 troszke z przodu) przeobraza sie w pogromce

nawet jezeli to prawda to dobrze ze FX-55 robi 3000MHz od niechcenia :D -przeciez AMD nie moze upuscic palmy pierwszenstwa :twisted:

Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jakis dobry laptop jak mozna w nim proca krecic :P -ciekawe co na to baterie :mrgreen:

dobry do podkrecania? wystrczy ze mozna go upgraedowac na sodome...

wtedy na mobo jest przelacznik fsb 400-533 - procek ładnie sie kreci w ten sposob

ps. na przejsciowce asusa tez jest taki pipsztyczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi