Skocz do zawartości
loco_pl

Syfy Na Ryju

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem jakies syfy na ryju pare miechow temu, pani dermatolog przepisala jakis badziew za 5 dyszek ktory troooszke pomogl, dobra w koncu jakos sie ich pozbylem ale zostaly mi po nich blizny pani przepisala jakis cepan i cos innego ale po prostu nie widac efektow stosowania tego, wole wiec zapytac na forum zanim wydam kolejne 2 dychy na cos co mi nie pomoze ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie rzeczy zazwyczaj usówa sie laserwo

jesli chodzi o problemy z trądzikiem moge wam dac pełen wykład (ale sam nie mialem z tym nigdy problemow ;naszczescie')

1446961[/snapback]

gdzie ten wykład <_< <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm idz do apteki i powiedz ze gozdzikowa ci mowila o masci na blizny tylko ze nie pamietasz jakiej ;] cos ci dadza. ja nie ufam lekaza zwlasza prywatnym :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to głupio zabrzmi ale idź do kosmetyczki.Naprawdę zapłacisz koło 100 ale masz spokój.Skóra będzie Ci schodziła płatami przez 2 dni a potem gładziutka jak pupa niemowlaka.

serio, bedzie schodzic?

Jak sie jeszcze ma pare tych syfow to co zrobic,aby sie ich pozbyc i zeby jzu nie wyskakiwaly...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial wiedziec czemu wyskakuja do kur** nedzy... Ja stosuje brevoxyl i schodzi, czesto plucze twarz woda... ale jak widze ze nastepnego dnia pojawia sie inny to mnie krew zalewa :mad: co do blizn ja jako takich nie mam staram sie tego nie zdrapywac "na chmca"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial wiedziec czemu wyskakuja do kur** nedzy... Ja stosuje brevoxyl i schodzi, czesto plucze twarz woda... ale jak widze ze nastepnego dnia pojawia sie inny to mnie krew zalewa  :mad: co do blizn ja jako takich nie mam staram sie tego nie zdrapywac "na chmca"

1447407[/snapback]

Mozze masz skóre tłusta? Smaruj cos na noc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi [ciach!]a nic nigdy nie wyskakiwalo :) , teraz juz jestem za stary , ale za to mi syfy na nogach sie od zawsze pojawiaja. ale ryj jak u niemowlaka a to jest wazne jak laskie bajerzysz bo nug nie widzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jak ktoś ma pare syfów na krzyż to po co od razu do kosmetyczki lecieć? Jeszcze żeby mało brała, a 100zł to sporo kasy. W takim razie co jest najlepsze do smarowania/mycia cery pół tłustej? I właśnie jak to jest z tym benzacne? Reklamują się jak mogą, ale czy to jest coś warte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja skromna rada...jesli nie jest tego jakos mega duzo to nie ruszac i tyle, umyc buzie 2 razy dziennie jakims zelem (np. crelasil) . swego czasu na bajery typu toniki,kremy itp. szło z mojej kieszonki z 50 zl miesiecznie i nic nie dawalo, to poprostu trzeba przezyc. Do kosmetyczki isc mozna, w sumie moze troszke pomaga , ale drogo. Ja w tej chwili uzywam tylko żelu i od czasu do czasu maseczka z drożdży + raz na iles tam czasu takie kupne maseczki w saszetkach np. ogórkowa i peeling enzymatyczny ( co do peelingow jesli macie na buzi pryszcze to pod zadnym pozorem jakis taki zwykly, bo sobie blizn narobicie, tylko enzymatyczne). Maseczka z drozdży mi bardzo pomaga wiec polecam ( troche drozdzy rozmieszac z mlekiem na taka papke,ja jeszcze wkrapiam troche cytryny, powstanie sobie taka gesta maz i to na buzie, zbyc po 15 min) . Benzacne bardzo wysusza skóre zawiera jakis tam nadtlenek benzoilu czy jak to sie tam zwie:P ale moze pomoze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem zauważyć także, że nie można przesadzać ze stosowaniem tych, że cudowności.

Według badań co za dużo to niezdrowo :D

Ja tam syfów w zasadzie nie mam, jeżeli już są to maleńkie, a niczego nie używam, no może oprócz H2O :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myślicie o benzacne czy jakoś tak :?:

1447571[/snapback]

stosuje toto od lat yyyy....no kilku.... ;]

naszczescie mnei nigdy soecjalnei nei syfilo, ale jak jzu cos wyskoczy...wieczorkiem benzacne i jzu po nocy widac rezultat...potem jeszcze na druga noc walisz kolejny raz i z ranca cera gites ;]

przynajmniej tak bylo u mnie....

zeby jednak uswiadomic jak wolno toto schodzi (znaczy jak malo sie uzwya benzacne), to dodam, ze mam ta sama tubke od chyba 2,5 roku :P

a i jeszcze dostalem keidys od lekarki akneroxid L ...nei wiem ile to ksoztuje, ale sporo drozsze od benzacne, a oparte na tym samym (ja odstalem toto gratis, bo mailem fart, ze wszedlem zaraz po wyjsciu przedstawiciela firmy meczycznej ;p )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi benzacne stosowałem i nie było widac skutków :/

Dopiero Davercin mnie zadowolił :D od tego czasu go uzywam i spokój ;]

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi