Skocz do zawartości
gorky1000

Czy Ujda Takie Napiecia?

Rekomendowane odpowiedzi

Masz w mierniku 2 druty, bierzesz molexa, czarny drut wtykasz do ktorejs z 2 srodkowych, czarnych wtyczek (masa), a kolorowy do czerwonej (mierzysz 5V) albo zoltej (mierzysz 12V).

Molex to ta wtyczka ktora sie podlacza do zasilania dysku ATA i napędów.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz w mierniku 2 druty, bierzesz molexa, czarny drut wtykasz do ktorejs z 2 srodkowych, czarnych wtyczek (masa), a kolorowy do czerwonej (mierzysz 5V) albo zoltej (mierzysz 12V).

Molex to ta wtyczka ktora sie podlacza do zasilania dysku ATA i napędów.

1447097[/snapback]

dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze lepiej napisz co chcesz wsadzic do tej dwuprocesorowej plyty, bo z codegenem to ludzie boja sie ryzykowac na jednoprocesorowych a Ty chcesz sie zabierac za dwuprocesorowki.....tak w ogole to ciekawe ile ten Codegen ma mocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli uda ci sie wsadzic wtyczke (bedzie pasowac) i mobo wstanie to znaczy ze mozna :P a tak szczerze to te wersje roznia sie CHYBA tylko iloscia pinow we wtycze ATX ...

1448971[/snapback]

troche jestem zawiedziony bo wrzucilem dzisiaj zasilke chiefteca hpc 410-212 i co?

napiecia takie same jak na syfiastym codegenie:

12,524-12,585 !!!

5,026 - 5,053

3,36-3,37

pozdrawiam

Edytowane przez gorky1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z biosu czy miernika??

1450050[/snapback]

dalej z asus probe

mam pytanie jeszcze kupilem tego chiefteca w sklepie www.arest.pl - w ich ofercie jest ten zacilacz oznaczony jako HPC 410-212 a jak go rozpakowalem to na tabliczce znamionowej jest ylko ATX 410-212, z tego co sie orientuje jak jakis zasilacz szefa ma HPC to jest to napisane na tabliczce znamionowej - przynajmniej tak bylo w przypadku mojego szefa 360w

w karola mnie zrobili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ze te z asus probe to mozesz se wsadzic :) ja jak mialem enermaxa na pokladzie to wszytskie progsy wskazywaly identyczne napiecia jak na codegenie wiec to o czyms swiadczy.... jak miernik bedziesz mial to wtedy porownuj napiecia :) a te HPC to poprostu czasem dodawany przedrostek :) napewno cie nie wykolowali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ze te z asus probe to mozesz se wsadzic :) ja jak mialem enermaxa na pokladzie to wszytskie progsy wskazywaly identyczne napiecia jak na codegenie wiec to o czyms swiadczy.... jak miernik bedziesz mial to wtedy porownuj napiecia :) a te HPC to poprostu czasem dodawany przedrostek :) napewno cie nie wykolowali :)

1450155[/snapback]

wlasnie ze mnie wykolowali !!!

na swojej stronie daje tkie specyfikacje tego zasilacza:

Obciążenie dla linii +3.3V i +5V 130W

Obciążenie dla linii +12V 288W

a na moim jest napisane odpowiednio

180w

240w

zlodziejstwo w bialy dzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi