maziq Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 a wiec robilem w szystko tak jak w opisie na http://www.lms.rulez.pl/doc/index.html , zakladajac ze mysql,apache i php dzialaja razem ladnie . mysql -u[tutaj wpisz użytkownika z pełnym dostępem do bazy] -p Enter password:[podaj hasło] mysql> create database lms; mysql> grant usage on lms.* to lms@localhost; mysql> grant select,insert,update,delete,create,alter on lms.* to lms@localhost identified by 'haslo'; mysql> flush privileges; mysql> use lms; mysql> source doc/lms.mysql; i przy tym do konca nie idzie mi jak z opisu create robi ok i pisze ze 1 Row sie zmienil ale juz 2 komenda,3, nie ida,niby ok ale nic nie zmienia w bazie a blad mam zawsze ten sam Napotkano Błedy w bazie danych! Zapytanie: SELECT keyvalue FROM dbinfo WHERE keytype = 'dbversion' Bład: No database selected Zapytanie: SELECT section, var, value FROM uiconfig WHERE disabled=0 Bład: No database selected Zapytanie: SELECT id FROM sessions WHERE id = '8a3ff73a7c4030e7a763e2e0e2565f4804287ac9c05f9bb4' Bład:: No database selected Zapytanie: INSERT INTO sessions (id, ctime, mtime, atime, vdata, content) VALUES ('378d048fe7348a2ab913ea49494df8d304287aefa0527a4b', UNIX_TIMESTAMP(), UNIX_TIMESTAMP(), UNIX_TIMESTAMP(), 'a:4:{s:11:"REMOTE_ADDR";s:12:"192.168.1.13";s:15:"HTTP_USER_AGENT";s:74:"Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)";s:11:"SERVER_NAME";s:11:"192.168.1.1";s:11:"SERVER_PORT";s:2:"80";}', 'a:0:{}') Bład: No database selected Zapytanie: SELECT COUNT(id) FROM admins Bład: No database selected Zapytanie: SELECT rights FROM admins WHERE id=NULL Bład: No database selected mzoe ktos wie o co chodzi. wie ze troche chaotycznie ale tyle sie bawie zeby to odpalic i nic:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 A ten blad to kiedy sie pojawia? Problem jest jeden: nie zostala wybrana baza danych i nie wiadomo, gdzie wysylac zapytania SQL - no database selected. Moze w konfiguracji czegos nie ustawiles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) tzn ten blad po wlacznieu lms sie wlacza.no wlasnie wiem ale tyle razy przerabialem konfiga:/przy tworzeniu tej bazy cos juz nie idzie... mysql> grant usage on lms.* to lms@localhost; Query OK, 0 rows affected (0.00 sec) tak mam przy wszystkich komendach oprocz create database to mi robi dobrze,i use lms reszta jest ok ale nie zmienia nic z bazie;/ moze cos drobnego przegapilem? :mur: Edytowane 16 Maja 2005 przez maziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...