Skocz do zawartości
Mumin1

Dlaczego Nie Moge Usunąc Pliku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem ponieważ nie mogę usunąc wybranego pliku (nie jednego a kilkanasice mp3 i teledyski) a chciałbym je usunąć bo zaśmiecają mi dysk tylko i dając usun wyskakuje takie cos”Bład usuwanie pliku lub folderu>>> Nie można usunąc (…nazwa pliku…..):odmowa dostępu >>>> Sprawdz czy dysk nie jest zapelniony lub chroniony przed zapisem oraz czy plik nie jest aktualnie uzywany.

Wszystko co jest w tym problemie zawarte sprawdziłem plik ten nie jest uzywany z tym chroniony zapisem to nie wiem. Próbowałem zmienic atrybut pliku żeby nie był tylko do odczytu to wyskakuje takie cos „Blad podczas stosowania atrubutow >>> Wystąpił blad podczas stosowania atrybutow do pliku: (…tu jest sciezka …) >> Odmowa dostępu a na dolej jest ignoruj , ignoruj wszystkie , ponow probe , anuluj. Klikajac ignoruj i ignoruj wszystkie znika to okno ale jak wejde znowu w właściwośći to dalej jest atrybut tylko do odczytu. Czym to jest spowodowane jak mogę to naprawic ?? Dodam jeszcze ze formatowałem komputer nic nie dalo. Próbowałem total commanderem nic. Mam dysk Seagate 120 i 80 GB z systemem Win xp. Pozdrowienia i dzieki z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ja mam podobny problem z tymi plikami zaszyfrowanymi:

na dysku zaszyfrowały mmi sie pliki( podpis pliku stał się zielony) tylko teraz nie mam do nich dostepu bo płyta główna mi siadła i podpiołem pod innego kompa dysk i niestety nie moge tych z podpisem zielonym przenieść z dysku C ani ich odtworzyć a nie chce ich utracic bo bede formatował dysk ce na tym dysku. czy mozna jakoś odszyfrowac te pliki? są to głównie zdjęcia

dodam ze tamtem windows gdzie mam zaszyfrowane pliki to WINDOWS XP SPEED 2 sp3.

Edytowane przez ADIOo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi