docxxx Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam Kupilem ostatnio laptopa w ktorym siedzi w/w czytnik. Mam jednak z nim same problemy. Odczytuje, ale nie nagrywa CDRW. Nie czyta plyt DVD-RW (czyta tylko 'minusy'; nie obsluguje '+'). CDR nagrywa bez problemu. Czy jest na to rada, zeby nagrywal dobrze w/w plytki? :mur: A moze ktos ma ten naped i spotkal sie z tym problemem? A jesli macie ten naped i Wam nagrywa, to jakich uzywacie nosnikow? Ja probowalem na RW Omega i DVD-RW Platinium i lipa. Pzdr, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rys_ds Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Witam Kupilem ostatnio laptopa w ktorym siedzi w/w czytnik. Mam jednak z nim same problemy. Odczytuje, ale nie nagrywa CDRW. Nie czyta plyt DVD-RW (czyta tylko 'minusy'; nie obsluguje '+'). CDR nagrywa bez problemu. Czy jest na to rada, zeby nagrywal dobrze w/w plytki? :mur: A moze ktos ma ten naped i spotkal sie z tym problemem? A jesli macie ten naped i Wam nagrywa, to jakich uzywacie nosnikow? Ja probowalem na RW Omega i DVD-RW Platinium i lipa. Pzdr, Wojtek 1447353[/snapback] Z tego co czytalem na innych Forach to Qsi to SYF Mam QSI SDW-082 I mam t same problemy co ty... W przyszlym tyg jade do serwisu i niech naprawiaja ten ŚMIEĆ Ale z tego co wiem to duzo ludzi mialo problem taki jak my. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gskaruz Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Mam taką samą nagrywarkę, ten sam problem z wolnym czytanie i nagrywanie. W końcu udało mi się rozwiązać problem. Ponieważ napęd miał automatycznie ustawiony tryb na PIO, a nie UDMA, usunłem dany kontroler i zresetowałem kompa. Po resecie kontroler zainstalował się na nowo, ustawiając napęd na UDMA tryb 2. Teraz bez problemów można ogląać filmy DVD, a transfer podczas kopiowania wynosi 6MB, a nie 1MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...