Skocz do zawartości
zameczki

Gainward Gf 6600 Gt Mało Fps..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piszę z takim problemem. Posiadam kartę "Gainward PowerPack! Ultra/1960 XP TV-DVI-DVI" i podczas gry w Counter Strike Source mam strasznie mało fps, 20 - 30, gdziena radeonie 9500 128 miałem więcej... a kolega na gigabyte GF 6600 GT 128 posiada 60 fps.

Moja resztą sprzętu wygląda tak:

Celeron 2.4 GHZ D 533 fsb/256 kb l2 cache

2 x 512 DDR / 400MHZ

płyta głowna EPOX 4pla3i

Zasilacz ATX 350 WAT

Dysk Twardy Samsung 80 GB 8 mb c / 7200

Windowsik po formacie z najnowszymi sterami z nvidia.com Win XP prof sp2.

Czego może byc to wina, bo kumpel ma atlona 1700+ i 512 DDR / 233 tyle że zasilacz 400 WAT...

Czy jest to zależne od zasilacza ??

(btw: przy okazji karta jest podłączona bezposrednio z zasilaczem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

jaki ten zasilacz noname?

jeśli tak to wina zasilacza, ponieważ nie dostarcza odpowiedniego napięcia przy 'stresie' karty i to powoduje mniejsza wydajnosc

1447646[/snapback]

Gdyby zasilacz nie dostarczal wystarczajacej ilosci pradu do karty to poprostu byly by zwiechy lub resety a nie mniejsza wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby zasilacz nie dostarczal wystarczajacej ilosci pradu do karty to poprostu byly by zwiechy lub resety a nie  mniejsza wydajnosc.

1447841[/snapback]

może i tak, ale na zasilaczu Megabajt na swoim radku miałem czasami w grach przycinki i to niezłe. Po wymianie na Chiefteca te problemy znikneły.

Ten problem z FPS'ami występuje tylko w CSie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn Medal of Honor PA teraz pięknie chodzi na najwyższych, a w CS:S jakoś super wielkiego wzrostu niema.

Eh a myslałem że juz ten GF 6600 to jest jakies dobre cus... :(

Teraz posiadam:

Zasilacz COLORIST 480W 12cm FAN, SATA

i niema wzrostu !!

Edytowane przez zameczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj na firmowym zasilaczu ja mam FX5700U Gainwarda tez zasilana bezposrednio i po wymianiejest lepiej ale nie wydaje mi sie ze to jest jakas konkretnie tego wina moze stery zle wspoldzialaja z gra sprobuj inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taka sama karte. gram w HL-2 i mam fpsy miedzy 40-160 - zalezy co i gdzie.

teraz mam zasilacz enermaxa 435W, wczesniej mialem chiefteca 360W i na obu nie bylo/nie ma problemow z fpsami. chyba jednak zmien na firmowy zasilacz. 480W to za duzo, wcale tyle nie potrzebujesz.

poza tym pewnie zadbales o to zeby miec ustawione maxfps w CS2 powyzej 30? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glowna przyczyna jest procesor. Hl2 lubi dobre proce i czasem nawet bardzo mocna karta nie pomaga tak jakbysmy chcieli. Z tego co czytalem/slyszalem juz radek 9800Pro + wysoko puszczony a64, memki potrafi bardzo ladne wyniki dac w hl2. Napewno lepsze niz np ja mam na 6800, bo sama roznica miedzy bartonem a a64 w hl2 jest duza. (a twoj celeron jest gorszy od barona).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U cosik nie tak!! Ja tesh pogrywam w CSS ale nie mam takich problemów na wysłużonym GF 5600XT (shit) :-D. Może podkręć proca, albo daj grafe na mniejszą!! Polecam to naprawde!! tak gra dużo ludu np. JA!! :-D. W CSS najważniejsze są fps'y :-D

PoZdRo 6o0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba powrucę do doom'a 1 :)

Ten silnik hl2 jest z fupy :D, doom'3 na ultra high nieprzycina jest ok zajeb..., medalec na najwyższych tak samo, a hl2 chodzi do du.. !!

ok tak do tematu, jak myslicie podkrecanie narazie na tym zasilaczu jest bezpieczne :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...