Skocz do zawartości
Pixelik

Ktory Abit? Is7,e,ai7,ic7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

ktorego abita polecacie kupic ?? is7,e,ai7,ic7 do OC oczywiscie:D ja rozwarzam najbardziej ai7 i ic7 bardziej by mi pasila tansza:) ale co sadzicie? czy jest az taka wielka roznica miedzy ic7 a ai7? zeby kupic drozsza?? (pod celkaD)

jakie macie zdanie na ten tem?!

dzieki pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktorego abita polecacie kupic ?? is7,e,ai7,ic7  do OC oczywiscie:D  ja rozwarzam najbardziej ai7 i ic7  bardziej by mi pasila tansza:) ale co sadzicie? czy jest az taka wielka roznica miedzy ic7 a ai7? zeby kupic drozsza?? (pod celkaD)

jakie macie zdanie na ten tem?!

dzieki pozdro

1447406[/snapback]

Witam !

Kupuj ABITA IC7 :) SUPER PŁYTKA :-P wszystko sie podkręca pięknie ,bardzo stabilna no i ten i875P :-P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli plytka ma byc do extreme OC to zalezy. AI7 jest porownywalna, a nawet troche lepsza od IC7, jesli plytki sa niemodowane. Po modach (ktore notabene nie sa latwe na IC7) IC7 jest lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli plytka ma byc do extreme OC to zalezy. AI7 jest porownywalna, a nawet troche lepsza od IC7, jesli plytki sa niemodowane. Po modach (ktore notabene nie sa latwe na IC7) IC7 jest lepsze.

1447640[/snapback]

sorki, ale jesteś w błędzie.

AI7 oparte jest na 865PE, natomiast IC7 na 875P i oferuje większą wydajność i możliwość podkręcenia 1:1.

AI7 oferuje uGuru, który umożliwa kręcenie spod Windowsa. Dobry bajer dla tych co nie chcą ustawiać wszystko w BIOSie. Dodatkowo AI7 ma POST, czyli powiadamianie o błedzie przy starcie. AI7 ma jeszcze jeden minus, socket jest obrócony o 90 stopni, co uniemożliwia zamontowanie niektórych coolerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki, ale jesteś w błędzie.

AI7 oparte jest na 865PE, natomiast IC7 na 875P i oferuje większą wydajność i możliwość podkręcenia 1:1.

AI7 oferuje uGuru, który umożliwa kręcenie spod Windowsa. Dobry bajer dla tych co nie chcą ustawiać wszystko w BIOSie. Dodatkowo AI7 ma POST, czyli powiadamianie o błedzie przy starcie. AI7 ma jeszcze jeden minus, socket jest obrócony o 90 stopni, co uniemożliwia zamontowanie niektórych coolerów.

1447793[/snapback]

chwila na ai7 tez krece przy 1:1 mojego celka d do 3,9ghz z 2,4ghz wiec nie bardzo rozumiem co tu napisales...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwila na ai7 tez krece przy 1:1 mojego celka d do 3,9ghz z 2,4ghz wiec nie bardzo rozumiem co tu napisales...

1447965[/snapback]

przepraszam, zle to ujalem :)

chodzi mi o to, ze na IC7 wyciagniesz wiecej na dzielniku 1:1 (czyli synchro), niz na Abicie AI7 ;)

Przy takiej samej konfiguracji na IC7 uzyskamy troszke lepsza wydajnosc

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadnicza roznica pomiedzy ai7 i ic7 to chipset co prawda mam ai7 i nie narzekam ale chyba bym wzial ic7 choc jesli ma byc tanio i zalezy ci na 4wejsciach sata to is7 jest dla ciebie

1447558[/snapback]

is7 ma 2 wejscia sata a nie 4 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na intelu nie ma roznicy czy jset 1:1 czy 5:4 np :) z tego co wiem to na amd  synchro jest wydajniejszcze a na intelu raczej bez roznicy:)

ABIT AI7  338.00 

ABIT IC7  407.00

1448404[/snapback]

mylisz sie i to bardzo :P

na 865pe IS7/AI7 tyko w trybie 1:1 dziala GAT :] (czyli intelowski PAT)

dodatkowo pamieci w dualu 1:1 sa wydajniejsze niz 5:4 na takim samym taktowaniu, na tych plytach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na gigabyte 8ipe 1000 nie zauwazylem roznicy miedzy synchro a asynchro jak testowalem:) i duzo ludzi muwi ze to raczej bez roznicy na intelu a na AMD owszem pamieci synchro 1:1 chodza wydajniej. ale jak kupie ktoregos abita to potestuje i potem napisze jak chodza:) pozdro all i THX za odpowiedzi w sprawie mobo!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na intelu nie ma roznicy czy jset 1:1 czy 5:4 np :) z tego co wiem to na amd  synchro jest wydajniejszcze a na intelu raczej bez roznicy:)

ABIT AI7  338.00 

ABIT IC7  407.00

1448404[/snapback]

Gdzie są takie ceny tych płyt? IC7 za 407zł - niezła oferta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi