Skocz do zawartości
kocurek

Monitor Lcd - Jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

muszę na szybko kupić jakiś używany panel (wyjeżdżam z kraju a crt to walizki nie wsadze) i kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę, jest parę fajnych ofert na allegro, tylko nie wiem czy kupno takiego 2-3 letniego monitora to nie wyrzucenie pieniedzy w błoto. zależy mi na obrazie dynamiczym (gry, filmy) jaki powinien mieć czas reakcji żeby było w miarę komfortowo 30-25 ms?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie kupował uzywanego: raz ze mozesz kupic z uszkodzonym pixelem.

Dwa ze stare monitory maja wiekszy czas reakcji, gorsze konty widzenia itp.

Go gier, filmów wystarcza LG 1730P 17" , fajny monitorek, wyglad spox, parametry b.dobre, czas reak. 12. Nie widac zadnego rwania czy smuzenia.

Jednym słowem polecam, a cena jusz 1385zł na www.age.pl

Edytowane przez laza_lukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sądzicie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51623024 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50974938 na 12-16ms mnie nie stać, to ma być wybitnie ekonomiczy zakup, ale jeśli to ma być totalna kaszana to poszukam na miejscu jakiegoś crt

mam laptopa jak w podpisie (99 rok) i muszę przyznać że filmy chodzą bardzo ładnie i grałem też w parę FPP na emulatorze psx i też nie było tragedii, to smużenie przy 25-30ms jest aż tak tragiczne?

Edytowane przez kocurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie do czego przeznaczasz monitor. jeżeli do gier i dynamicznych filmów to nie bez gorszego nas 17 cali. Ważny jest tez czas reakcji matrycy ( nie musze tłymaczyć). Nie schodź poniżej 16 ms(niestety nie wiem jak sie pisze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi