Nyny Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Witam, posiadam Laptopa z dyskiem Samsung MP0402H. Wszedzie pisze ze ów dysk działa w standardzie ATA100 a u mnie XP pokazuje Ultra Dma Mode 4 czyli o ile pamic mnie nie myli jest to ATA66. Probowalem uzyc HUTILA ale wersja ktora mam na Hiren's Cd nie obsluguje tego dysku. Ze strony Samsunga pobralem nowsza i niestety pod Win nie widzi HDD a pod dosem nie mam jak jej uruchomic bo nie mam floopa :) Moze jakies sugestie? Czy ktos posiada taki dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 No to jak dobrzy ludzie nikt nie pomoze. Bo w dziale laptoty nie otrzymalem zadnej odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightClubber Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Poprawka :wink: UDMA2 - ATA33 UDMA4 - ATA66 UDMA5 - ATA100 UDMA6 - ATA133 Faktycznie, pospieszyłem się za bardzo. Zwracam honor Dziwne że jest jednocześnie ATA100 a w win UDMA4. Edytowane 25 Maja 2005 przez NightClubber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Niestety nie moge sie z toba zgodzic bo UDMA 5 to ATA 100 a UDMA 6 to ATA 133. Wiem to z autopsji. A co do tego Samsunga to uruchomilem hutila pod dosa i pisze ze UDMA MODE 5 ATA 100 jest wlaczone. Zainstalowalem najnowsze stery do Intela i teraz Everest tez wykrywa mi ATA 100 ale windowsa dalej UDMA MODE 4 :( Dziwna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 sprawdz sposob z tego tematu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=41708 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...