oszkeey Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Witam ! pytanie moje dotyczy dual channel posiadam płyte główna Abit NF7-S (v2.0) i pamieci Geil 2x512 CL 2.5 DDR400 kości umieścilem poprawnie w gniazdach przeznaczonych do Duala lecz one nie pracuja w tym trybie, co musze zrobic ? napiecie ma kosciach mam 2.8 V pozdrawiam Edytowane 16 Maja 2005 przez oszkeey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondzel Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Witam Czy oby napewno umiesciles kosci w banku dla dual Channel?. Aby kosci pracowaly w dual Channel: 1 kość w Banku nr 1, a druga nr 3, lub bank nr 2 i bank nr 3. Abit ma 3 banki pamieci. Jeżeli umieściles je w gniazdach blisko siebie dzialaja w normalnym trybie, a jezeli tak jak napisalem na wstepnie, to podczas startu systemu wyskoczy napis ze sa w trubie dal channel + napis na jakiej magistrali. Chyba ze mamy tu innego rodzaju problem, ze naprzyklad komp nie wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ja mam NF7 i Geil 2.5-3-3-6 i w dualu nawet na standardowych ustawieniach czyli SPD pracują z błędami GoldMemory wywala błąd na 33% cała reszta śmiga i zero oc.Ale jak je umieszcze w single'u to na napięciu 2.8 robie 232(464) 2.5-3-3-11.Być może trzeba selekcjonować je do pracy dual lub ten model Geil nie będzie pracował poprawnie w dualu z NF7. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...