Skocz do zawartości
oszkeey

Problem Z Dual Channel Geil, Abit Nf7-s (v2.0)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

pytanie moje dotyczy dual channel

posiadam płyte główna Abit NF7-S (v2.0) i pamieci Geil 2x512 CL 2.5 DDR400

kości umieścilem poprawnie w gniazdach przeznaczonych do Duala lecz one nie pracuja w tym trybie, co musze zrobic ? napiecie ma kosciach mam 2.8 V

pozdrawiam

Edytowane przez oszkeey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy oby napewno umiesciles kosci w banku dla dual Channel?. Aby kosci pracowaly w dual Channel: 1 kość w Banku nr 1, a druga nr 3, lub bank nr 2 i bank nr 3. Abit ma 3 banki pamieci. Jeżeli umieściles je w gniazdach blisko siebie dzialaja w normalnym trybie, a jezeli tak jak napisalem na wstepnie, to podczas startu systemu wyskoczy napis ze sa w trubie dal channel + napis na jakiej magistrali.

Chyba ze mamy tu innego rodzaju problem, ze naprzyklad komp nie wstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam NF7 i Geil 2.5-3-3-6 i w dualu nawet na standardowych ustawieniach czyli SPD pracują z błędami GoldMemory wywala błąd na 33% cała reszta śmiga i zero oc.Ale jak je umieszcze w single'u to na napięciu 2.8 robie 232(464) 2.5-3-3-11.Być może trzeba selekcjonować je do pracy dual lub ten model Geil nie będzie pracował poprawnie w dualu z NF7.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi