ptasiek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Witam!! Problem polega na tym, że mam dość duży algorytm stworzony w excelu (ponad 2000 wiersz i kilka kolumn) "opisujący" technologie pewnego procesu, czyli połączone ze sobą formułami komórki, tworzące wiele wzorów opisujących wydajności, koszty i wiele innych rzeczy dotyczących maszyn. Musze teraz pozbyć się niemal połowy tych maszyn z algorytmu. W momencie usunięcia wierszy dotyczących niepotrzebnej maszyny, w komórkach gdzie formuły odnosiły się do komórek, które zmieniły swoją lokalizacjię (czyli są dalej, ale troszkę wyżej) pojawia się błąd #ADR!. Pomoc wyświetla informację, że: "Program Microsoft Excel utrzymuje formuły w stanie aktualności przez korygowanie odwołań do przesuniętych komórek w celu odzwierciedlenia ich nowej lokalizacji. Jednak formuła odwołująca się do usuniętej komórki wyświetli wartość błędu #ADR!." Co zrobić żeby znowu pojawiły się tam wartości odnoszące się do nowych lokalizacji komórek, a nie kod błędu??? Bardzo proszę o pomoc, bo chyba zgłupiałem już kompletnie i nie wiem co z tym zrobić!!!! Pozdrawiam serdecznie Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...