Skocz do zawartości
Trendzik

Okrągłe Kable Do Fdd I Hdd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcem kupić okrągłe kable ATA zamiast tych taśm. Najlepiej UV (niebieski). Gdzie to mogę kupić ??

Muszę tymi kablami podłączyć FDD , HDD i 2x Napęd (DVD i CDRW) ... ile będę musiał takich zakupić ?? ... na płycie głównej widze że 2 wejścia na takie taśmy są :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pieerwszym lepszym komputerowym sklepie powinny byc ! a co do ilości to 3! dwie na napedy i twardy i jedną na dyskietki ! z tego co pamietam to widziałem takie kable po 15zl za sztukę

pozdro

Edytowane przez Jaro830628

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pieerwszym lepszym komputerowym sklepie powinny byc ! a co do ilości to 3! dwie na napedy i twardy i jedną na dyskietki ! z tego co pamietam to widziałem takie kable po 15zl za sztukę

pozdro

1448356[/snapback]

Ok, na FDD kupie takie coś Revoltec

a teraz pytanie, mam obudowe MIDI TOWER, i czy te kable do napędów DVD i Nagrywary wystarczą takie po 48cm ?? czy lepiej kupić 60cm ?? nie chcem plątaniny mieć w kompie ale też nie chcem kupić przez neta, i żeby się okazało że za krotki.

Myśle że takie bym wzioł Revoltec ATA HDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz pytanie, mam obudowe MIDI TOWER, i czy te kable do napędów DVD i Nagrywary wystarczą takie po 48cm ?? czy lepiej kupić 60cm ?? nie chcem plątaniny mieć w kompie ale też nie chcem kupić przez neta, i żeby się okazało że za krotki.

Sorry, że nie na temat, ale mógłbyś pisać poprawnie po polsku a nie jak Wałęsa ("Nie chcem ale muszem").

Pozdro

p.s.:a co do kabli to najlepiej sobie samemu zrobic okrągłe, najtaniej wychodzi i majsterkowania tez troche jest.

Ja sobie przerobilem zwykle tasmy na "okragle", Moze nie wyglada jak UV, ale kosztuje 0zł  B)

Dołączona grafika

No rzeczywiscie, nie wygląda to jak UV, dokładniej mówiąc to wygląda to potwornie. :P

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiece, jesli bym mial okno w budzie to co innego, ale jak buda caly czas zamnkieta to po ch... mi UV ?  :wink:

1449210[/snapback]

Modzik takich kabli bez okna to tylko polepszenie przepływu powietrza. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te kable o długości 45 cm wystarczą ?? czy kupić 60 cm ?? mam obudowe Midi Tower ''Chiefteca'' 1449264[/snapback]

45cm starcza na cala midi/medium/super tower

dlugie pozniej zwisaja i trudno je ukryc, bo tasmy mozna bez problemu zgiac ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi