Robertcik Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 JA już grałem i się wkur...wilem. NA Radeonie 9700Pro chodzi gorzej niż na GF 3 Ti500. Na radku drzewa są jakby z waty (nie idzie ustaiwć trybu 3d dla drzew) a pozatym przy rozdziałce 1600X1200 chodzi płynnie tylko że gra ma przestoje. Myślałem, że system nie wyrabia. Wrobocie zapóściłem RSC na GF3 Ti500 i .......................chodzi lepiej niż na R9700pro drzewa 3d i nawet tak nie skacze. Czyszby N'Vidia podpisała umowe z Microszmatą(MS) że nie będzie MS wszpierał ATI??????? aha giera zajmuje 3CD i jest naprawde superrrrrrr 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Skąd ją masz???????????? Ja czekam na nią od momentu wyjścia na X-Boxa. Podobno premiera ma być 26listopada - www.gryonline.pl Stuknij na priva jakieś namiary, PLEASE Troszkę mnie zmartwiłeś tymi wymaganiami, ale ja mam GF3@GFTi500 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 NIe czytasz uwaznie. Napisalem ze na GFTi500 chodzi lepiej niz u mnie na R9700Pro (ale to pewnie kwestia sterownikow ATI). NA swoim konfigu pograsz w 1200x1024 z max detalami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Chlopie skad to juz masz jak jestes taki dobry a wierze w to, to daj jakis cynk :), jak sie gra :?: rozczarowuje, czy powala , jaka fizyka i zachowanie sie samochodow, da sie uszkodzic fure i nie dojecac do konca odcinka :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Właśnie. Jak tam z fizyką, porównywalna ze starym dobrym Colinem 2? Chyba nie można otłuc wuzków? Skrobnij nieco więcej. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 JUż mówie: gra ma małe wymagania (grałem na AMD XP 1,8 GF3Ti500) w 1200x1024 detale na max i było ok, w 1600x1200 nieznacznie chaczyło (prawie niezaóważalnie. Ati potrzebuje do tego najnowszych driverów (poniżej 6166 chidzi z bugami - min. drzewa zanikają) Co do samochodów to wyglądają superr (prawie jak GT3 a może i tak samo), : karoserie można powyginać, szyby potłuc ale fizyka jazdy jest do [gluteus maximus]. (oprócz tras na lodzie tam sie fajnie jeździ). np. trasa w deszczu (dźungla) poślizgom dorównuje trasom w śniegu (totalna poraszka)., szczególnie gdy się samochód rozpędzi i jest górka wtedy nie można nad nim zapanować- poślizg gwarantowany (i full contact z drzewm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 zatem kolejna fajnie wyglądająca giera o niedopracowanym modelu jazdy :cry: Szkoda, ale wypełni czas oczekiwania na króla Colina 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 adnet - jeżeli szukasz dopracowanego modelu jazdy i mówisz o Colinie 3 to chyba zartujesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Mam nadzieje ze nie ma tam samochodów batmana i latajacych mobili.... Ale giera podobno jest cool.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 adnet - jeżeli szukasz dopracowanego modelu jazdy i mówisz o Colinie 3 to chyba zartujesz Nie napisałem że Colin 3 ma najlepszą fizykę, jednak całościowo rozkłada wszystkie inne tego typu produkcje na łopatki. Model jazdy z wszystkich gierek (nie biorę pod uwagę serii Grand Prix i F1 bo to troszkę inne giery) jest najlepszy, choć faktycznie do realizmu jeszcze daleka droga, ale to właśnie seria Colin wytyczyła nowy kierunek ścigałek na pieca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 zakupilem ta gierke wczoraj, wiec moze dodam cos od siebie...grafa jest ofkoz wypasiona, nie ma sie co za bardzo nad tym rozwodzic (chociaz teksturki podloza moglyby byc w nieco wyzszej rozdzialce, ale moze za duzo gralem ostatnio w ut2003..;). dzwiek juz nie jest az taki piekny: nie bardzo slychac takie 'szuuuu' jak sie puszcza gaz w samochodach z turbo doladowaniem :lol: :lol: (tam chyba tylko takie sa swoja droga..:), a poza tym pilot za pozno wypowiada swoje kwestie, tzn. jak mowi np. 'don't cut, rocks inside' to ja juz zwykle frune po odbiciu od tych skalek..:/ moze za szybko jade..;) w kwestii samochodow: niby oki, ale czemu, do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y nedzy, subaru impreza jest w wersji wrx a nie wrc i ma chyba 248KM??? tym bardziej ze pomalowany jest jak zwykla rajdufka...ale jest pare rodzynkow: saabik, suzuki escudo (kto gral w gt2 ten wie...) i pare innych ciekawostek. trasy: niestety, nie sa to istniejace os'y, tylko wymysl autorow. ale nie sa zle. tylko moze troche za krotkie (4-5 km). ale ta gierka to nie tylko rajdy: sa wyscigi na lodzie, 'wspinaczka' na gore, cos jakby rallycross - ogolnie nie jest nudno. model jazdy: hmm, troche 'plywajacy', ale trasy sa glowne na sniegu, piachu, blocie, itp, wiec musi troche rzucac. malo jest niestety tras asfaltowych (brakuje waskich uliczek monte carlo...), wiec trudno dokladnie powiedziec. najwiekszy kfas to uproszczone na maxa ustawienia samochodow...wlasciwie to mozna ustawic tylko przelozenia (ale bynajmniej nie dokladnie kazdy bieg, tylko sa trzy opcje: short, medium, long. supah :/ ), twardosc zawieszenia, opony i pare innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>lek (ale nie mozna ustawic np. rozkladu sily hamowania). hmm, no mogloby sie wydawac ze jest raczej slabo, ale gierka jednak mnie wciongla: mozna pograc w oczekiwaniu na colina3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 erm, kilka poprawek: mozna jednak zmieniac rozklad sily hamowania i ukladu napedowego (ale tylko tak '3 stopniowo', cos jak przy przelozeniach), jest sporo tras asfaltowych (ale nie za waskich;). sory, ale gralem kilka godzin dopiero, a poza tym jestem po 'ostrej' imprezce ;). kupilem pirata na stadionie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 adnet - jeżeli szukasz dopracowanego modelu jazdy i mówisz o Colinie 3 to chyba zartujesz :PHmmm a znasz jakąś gre która ma na maxa dopracowany model jazdy na szutry oraz na maxa ma dopracowany model zniszczeń ( chodzi mi o jakąś pozycje gdzie zalicza sie OS'y ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 adnet - jeżeli szukasz dopracowanego modelu jazdy i mówisz o Colinie 3 to chyba zartujesz :PHmmm a znasz jakąś gre która ma na maxa dopracowany model jazdy na szutry oraz na maxa ma dopracowany model zniszczeń ( chodzi mi o jakąś pozycje gdzie zalicza sie OS'y ).Najnowsza TOCA na PS2 lub WRC II również na PS2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Jasne - TOCA i realizm :wink: Nie wiem jak to WRC II, ale też pewnie zapiepsza od tego arkadą :D Ja bardzo lubie jeździc w Rally Trophy mimo, że zniszczenia są słabo odwzorowane. Za to model jazdy jest przedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Jasne - TOCA i realizm :wink: Nie wiem jak to WRC II, ale też pewnie zapiepsza od tego arkadą :D Ja bardzo lubie jeździc w Rally Trophy mimo, że zniszczenia są słabo odwzorowane. Za to model jazdy jest przedni.A grales w najnowsza TOCE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Jezeli chodzi o odpowiedz na temat to z pewnoscia jest to wina optymalizacji gry pod NV - microsoft + NV :) Jezeli chodzi o sama gre i moje spostrzezenia to: - grafika piekna - szczegolnie shadery na lodzie i trawie, - fizyka gry jest zepsuta na maxa, nie wiadomo jak sie samochod zachowa, - subaru impreza tylko w wersji WRX - padaka, moje najlepsze auto w takiej wersji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja bardzo lubie jeździc w Rally Trophy mimo, że zniszczenia są słabo odwzorowane. Za to model jazdy jest przedni.Model jest owszem b dobry, szczególnie odczucie prdkosci 8) Jednak bez kiery nie ma co podchodzic do tylnonapedowych 200 konnych monstrow. Teraz dorwalem Logiteca GP wiec cza to sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Robertcik jakbys nie zachwalal TOCI, ale nie wmówisz mi, że Codemasters jest w stanie zrobić symulacje. Race driver jest fajny, widać postęp w stosunku do poprzednich wersji, ale i tak to nie jest jeszcze to czego bym oczekiwał. Powiesz mi może, że wiatr ma wpływ na prowadzenie samochodu?? :D Oczywiście bede "grał" w TOCE bo zawsze wyścigu samochodów turystycznych mnie interesowały, ale jak zwykle pozostanie pewien niedosyt :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Robertcik jakbys nie zachwalal TOCI, ale nie wmówisz mi, że Codemasters jest w stanie zrobić symulacje. Race driver jest fajny, widać postęp w stosunku do poprzednich wersji, ale i tak to nie jest jeszcze to czego bym oczekiwał. Powiesz mi może, że wiatr ma wpływ na prowadzenie samochodu?? :D Oczywiście bede "grał" w TOCE bo zawsze wyścigu samochodów turystycznych mnie interesowały, ale jak zwykle pozostanie pewien niedosyt :(Takiego realistycznego symulatora samochodu jeszcze nie widziałem żeby wiatr miał wpływ na jazde :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 To pograj np. w Nascar 2002 :) Tam wszystko ma wpływ na jazdę łącznie z nawet małymi różnicami temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Widzisz Robertcik bo Ty nie widziales jeszcze SYMULATORA samochodu tak na prawde!!! Kup sobie kiere wlacz nascar 2002 lub GPL i zobaczysz co to jest symulator. To samo radze innym ktorzy za szczyt symulacjii uwazaja CMR2 , NFS porsche , RM i inne GRY!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 To pograj np. w Nascar 2002 :) Tam wszystko ma wpływ na jazdę łącznie z nawet małymi różnicami temperatury...niE MAM nascara 2002 MAM NASCARA 2003 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ale od kogo? Od EA ? To nie jest prawdziwy Nascar. To jest gra :wink: Załatw sobie 2002, ale od Papyrus/Sierra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Od EA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ten od EA to takie troche lepsze arcade.. Nascar Racing 2002 od papy to jest TO!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 mam pytanko czy ktos wie gdzie sa save-y tej gierki ,bo ja niemam pojecia :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Kilka nowych (GTA 3, Max Payne) gier wrzuca savy do folderu Moje Dokumenty. Być może tak samo jest też z Rallysport :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 wlasnie tam niema :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Może gra ma autosave i pamięta jaki traski skończyłeś i jakie furki są odblokowane :? Tak z innej beczki to na razie dossałem demko, i ... straszna arkadówa. Stary Colin2 jest pod tym względem znacznie lepszy, no i te wymagania sprzetowe do najmniejszych nie należą. Musiałem poobcinać 3D drzewa i detale przeciwników bo w 1024x768 nie było najszybciej :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...