Skocz do zawartości
Shiz

Mam 1600 zl co kupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupna karty narazie nie przewiduje wole troszke poczekac az weja

jakies nowe i sapdna ceny obecnie dostepnych na rynku.

Prawie zdecydowalem sie na procka.

Athlon 2000 + i Pamieci Kinsone 256 ddr (Winbond) tylko nie wiem co do plyty . Najlepiej zeby sie dobrze procek krencil.

No i przerobie akwarium braciaka na cooler ( 200 l ) tylko musze sobie zamuwic blok i pompe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupna karty narazie nie przewiduje wole troszke poczekac az weja  

jakies nowe i sapdna ceny obecnie dostepnych na rynku.

Prawie zdecydowalem sie na procka.

Athlon 2000 + i Pamieci Kinsone 256 ddr (Winbond) tylko nie wiem co do plyty . Najlepiej zeby sie dobrze procek krencil.

No i przerobie akwarium braciaka na cooler ( 200 l ) tylko musze sobie zamuwic blok i pompe.

ja bym sie upieral jednak przy 1600-1700+, puscisz na WC spokojnie na ,magistrali 166 bez odblokowania mnoznika i bedziesz mial 2200+ a do tego 512Mb ddr333 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiątki polecam Samsunga PC333, ale możesz też kupić PC266 - ja w tej chwili mam takie jako zastępcze za 333MHZ, których nie było w sklepie - i chodzą na CL2 na FSB 166MHz bez zwiększania napięcia. Kup koniecznie 512MB nawet kosztem słabszego proca - ja się przesiadłem z 512SDR na 256DDR i musze powiedzieć, że zaczął mi mielic dysk (częstsze użycie wirtualnej pamięci). Płytkę, to może Asus A7V8X - w komputroniku są po 550zł i masz tam zintegrowany lan 1Gbit, albo A7V333 jak ci wcześniej radzili. Procek wystarczy 1600, bo możesz go w pszyszłości podkręcić.

Ja mam 1800+ i tak jest za mocny do mojej grafy (o/c nie zwiększa wydajności w grach).

Muszę jednak zauważyć, że możesz kupić proca P3 1GHz/933MHz i do tego GF4 4600 - myślę, że to dało by większy przyrost wydajności, ale to twoja sprawa i zależy to też jaka masz obecnie grafę, bo jeśli coś koło TNT/TNT2, to zmiana sprzętu niewiele ci da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AXP 1600+AGOIA@2100+ 300pln

512DDR333 Nanya lub Samsung z koncowka 3 na kosciach 700pln

Abit KX7-333 450pln

Watercooler ten z cpc silniejszy 120pln

Nie pakuj sie w silniejszy pocek i mniej ramu...jesli spytasz dlaczego wlacz doom3...przestaniesz pytac.

Niestety przy polityce cenowej intela na 1,8A ci nie starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze masz P 4 1.8 jakie masz temp na takiej czestotliwosci no i czy da sie wytrzymać w pokoju z powodu chalasu. Jezeli p4 sie tak kreca to moze warto by bylo wziąsc to p4 1.8

Mam 1.8@2.8 GHz, napiecie 1.650V, chlodzenie Volcano 7+ ustawione przez Speed Fan na 40% (2400-2500) obrotow, tak aby wiatrak byl zupelnie nieslyszalny. Zwyczajowa praca w win 30-35 stopni, po godzinie gry w ut2003 jest 43 stopnie. Uzywajac jakiegos programu do wygrzewania procesora maksymalna temperatura 47 stopni. Do tego mam w obudowie 2 wiatraki 80x80 podlaczone do regulatora obrotow od V7+ i ustawione na medium :)

Ogolnie jest chlodno, cicho i wydajnie :)

hehe lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje typy:

Athlon 2000+ - 470zł

Płyta główna MSI KT3Ultra2 (jak nie potrzebujesz RAID, LAN i dźwięku, to nie ma co przepłacać) za 430zł

512 DDR 333 noname 600zł, lub lepsze za 750zł.

Razem : 1500zł + 100zł na cooler/różnice w cenie w Twoim sklepie/inną płyte głowną czy piwo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

godne UWAGI może być:

- płyta Gigabyte GA-7VAX Via KT400

- procesor AMD Athlon XP 2000+

- pamięć Corsair DDR XMS3200 256MB Cl2

W sumie bedzie kosztowalo ok. 1630 zł :)

Myśle że jest to już niezła konfiguracja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...