Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Znalazlem kupca na mojego ECS'a k7s5a i na dniach kupuje MSI kt3 ultra2 za dobra cenke (403,65 PLN :) ) Myslicie,ze na tej plytce wycisne cos konkretnego z mojego Durnia 1000? I jeszcze jedno.. Moze jakies porady co do tego MoBo? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Znalazlem kupca na mojego ECS'a k7s5a i na dniach kupuje MSI kt3 ultra2 za dobra cenke (403,65 PLN :) ) Myslicie,ze na tej plytce wycisne cos konkretnego z mojego Durnia 1000? I jeszcze jedno.. Moze jakies porady co do tego MoBo? Pozdrawiam kup ddr333, obniz mnoznik np na x8 i fsb na 166 i ciesz sie z synchronicznego taktowania :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Chetnie bym to zrobil,ale narazie nie mam kasy na ten ramik. Odblokowalbym bardzo chetnie mnoznik w tym duronku,ale raz,ze nie wiem za bardzo jak to zrobic,a dwa,ze niechcialbym czegos zjebac,bo kasiorki narazie malo :( Odblokowywanie mnoznika slyszalem,ze jest bezpieczne.. Coz sam nie wiem co zrobic. Pozdrawiam Rosio - ta plytka to glownie dzieki Tobie,dzieki za wszystkie rady itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Chetnie bym to zrobil,ale narazie nie mam kasy na ten ramik. Odblokowalbym bardzo chetnie mnoznik w tym duronku,ale raz,ze nie wiem za bardzo jak to zrobic,a dwa,ze niechcialbym czegos zjebac,bo kasiorki narazie malo :( Odblokowywanie mnoznika slyszalem,ze jest bezpieczne.. Coz sam nie wiem co zrobic. Pozdrawiam Rosio - ta plytka to glownie dzieki Tobie,dzieki za wszystkie rady itp. no problemos :P powiem tylko tyle ze wczoraj puscilem swego antka na 166fsb bez odblokowania mnoznka i komp sie uruchomil i wykryl mi go jako 2200+ ale w oknie powitalnym windy nastapil zwis ale to wina najprawdopodobnie temp podchodzilo po 60* i po czesci penie ramu (mam ddr266) ale w sobote pozyczam od kumpla ddr333, wietrze porzadnie pokoj i zobaczymy czy bedzie full stabilnie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Czekam na wyniki i zycze powodzenia.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ja kupiłem sobie taką płytkę kręci się dobrze mój Athlon XP 1700 AGOYA chodził sobie przez kilka minut na 1826 (11*166) windoza się nawet uruchomiła a potem zwis stabilnie 1705 (11*155) natomiast co do płyty to jest stabilna jak skała :D, super dodatki, dźwięk wielokanałowy na realteku niezachwyca ale jest OK :) i jeszcze jakość wykonania :D i ten wściekle czerwony kolor :twisted: spoko można polecić tą płytę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ja mam to co w podpisie i sobie chwale... bardzo fajna plyta! a poza tym nie za droga i fajnie sie na niej kreci... poza tym fsb co jedno oczko. BTW nowy bios powoduje, ze bios nie wykrywa podkreconych prockow przy uruchamianiu kompa!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Nie liczy sie ilosc tylko jakosc.. Nie musze widziec przy starcie na ile wykrecilem,chce to poprostu czuc :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Dzisiaj na kilka dni pozegnam sie z kompem i forum oczywiscie.. Sprzedaje dziasiaj MoBo,a nowe bede mial dopiero w sobote :( Dostalem dzisiaj paczke z PcCoolera i masm wiatraczek z Led'ami w 3 kolorach..Jest wypasiony. BTW : Pomalowalem obudowe wewnatrz chromem i tak dla test przejechalem paznokciem leciutko i zostala lekka ryska.. Jak rozwiazac ten problem? Psiknac lakierem bezbarwnym? Czy przez to chrom nie zmatowieje? Moze jakies inne pomysly? Poszukalbym tego na forum,ale jak juz mowilem pozbywam sie dzisiaj sprzeta i nie bede mial jak itp. Bylo by fajnie jakbyscie mi pomogli,a jak wejde w sobote bede mial co czytac.. Z gory dzieki,pozdrawiam i do zobaczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Mysle, ze lakier to dobry pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Mam juz plytke i jest bardzo fajna.. Narazie zajmuje sie instalowaniem wszystkiego itp.,bo byl formacik.. Na poczatku przy uruchomieniu pojawilo sie cos takiego "piiii pi pi pi" ktos wie co to? Teraz juz chyba tego nie ma,ale na wszelki wypadek chcialbym wiedziec. Dzieki za wszystko,ide dalej sie bawic moim nowym nabytkiem :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 mapewno wycisniesz z niej wiecej niz z k7s5a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Mam juz plytke i jest bardzo fajna.. Narazie zajmuje sie instalowaniem wszystkiego itp.,bo byl formacik.. Na poczatku przy uruchomieniu pojawilo sie cos takiego "piiii pi pi pi" ktos wie co to? Teraz juz chyba tego nie ma,ale na wszelki wypadek chcialbym wiedziec. Dzieki za wszystko,ide dalej sie bawic moim nowym nabytkiem :) Pozdrawiam no to pochwal sie pozniej jak sie juz nia pobawisz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Dalej jest to smieszne "piii pi pi pi" przy starcie,ktos wie co to jest? Wszystko dziala niby ok,ale nie wiem dlaczego tak pika.. Pomozcie jak umiecie,pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Dalej jest to smieszne "piii pi pi pi" przy starcie,ktos wie co to jest? Wszystko dziala niby ok,ale nie wiem dlaczego tak pika.. Pomozcie jak umiecie,pozdrawiam. sprawdz co pokazuje D-Bracket i zobacz czy dobrze podlaczyles wentyle od cpu, tez na pocztku tak mialem jak podlaczylem wentyla w miejsce gdzie powienien byc podpiety wentyl od mostak polnocnego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 W D-Bracked mam wszystkie lampki zielone.. Zaraz sprawdze wentylek. Ale w PcAlercie pokazuje mi CPU Fan - 5232. Czyli chyba jest podlaczony ok. Ciekawe co to moze byc. Teraz tylko porzadne WC i zacznie sie zabawa :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 W D-Bracked mam wszystkie lampki zielone.. Zaraz sprawdze wentylek. Ale w PcAlercie pokazuje mi CPU Fan - 5232. Czyli chyba jest podlaczony ok. Ciekawe co to moze byc. Teraz tylko porzadne WC i zacznie sie zabawa :) Pozdrawiam Sprawdz czy startujesz z agp czy z pci (i dopasuj do karty). A to twoje voodoo 3 jest agp czy pci (szukam pci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Moje Voodoo jest na Agp. Xon powiedzial mi to sama,wiec zaraz to sprawdze. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ja kupiłem sobie taką płytkę kręci się dobrze mój Athlon XP 1700 AGOYA chodził sobie przez kilka minut na 1826 (11*166) windoza się nawet uruchomiła a potem zwis stabilnie 1705 (11*155) natomiast co do płyty to jest stabilna jak skała :D, super dodatki, dźwięk wielokanałowy na realteku niezachwyca ale jest OK :) i jeszcze jakość wykonania :D i ten wściekle czerwony kolor :twisted: spoko można polecić tą płytę Właśnie rozważam kupno tej płyty. Mam XP 1700+ ale Palamino. Na płycie którą mam po zmianie FSB na 166 mogę zrobić tylko clear cmos. Czy po zmianie płyty mogę liczyć na FSB166 przy WC? (wiem że to troche out of topic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ja kupiłem sobie taką płytkę kręci się dobrze mój Athlon XP 1700 AGOYA chodził sobie przez kilka minut na 1826 (11*166) windoza się nawet uruchomiła a potem zwis stabilnie 1705 (11*155) natomiast co do płyty to jest stabilna jak skała :D, super dodatki, dźwięk wielokanałowy na realteku niezachwyca ale jest OK :) i jeszcze jakość wykonania :D i ten wściekle czerwony kolor :twisted: spoko można polecić tą płytę Właśnie rozważam kupno tej płyty. Mam XP 1700+ ale Palamino. Na płycie którą mam po zmianie FSB na 166 mogę zrobić tylko clear cmos. Czy po zmianie płyty mogę liczyć na FSB166 przy WC? (wiem że to troche out of topic) ja mam to co w podpisie i bez pierdniecia mi chodzi na 166 fsb bez zmiany mnoznika tylko ze wyklada sie w 3dm z powodu albo temp albo pamieci - ddr266 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mam ja dopiero kilkanascie godzin,ale jestem z niej juz bardzo zadowolony.. Co prawda wkurza mnie jakies pikanie na poczatki,ale docisnalem wszystko i jak narazie sie nie pojawia. Ponoc na niej wlacza sie dzielnik 1/5 po fsb 152. Wiele osob ja poleca i teraz razem z nimi ja. Bierz ja. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 ja mam to co w podpisie i bez pierdniecia mi chodzi na 166 fsb bez zmiany mnoznika tylko ze wyklada sie w 3dm z powodu albo temp albo pamieci - ddr266 :? Masz fajnie :wink: Nie wiem czy jak zmienię płytę to wejde na to 166. Jeśli miałbym pewność to bym się nawet nie zastanawiał. Może być taki procek po prostu. Mogą być też pamiątki (266DDR noname niemieckie). Sam nie wiem. Na FSB140 chodzi stabilnie przy pamięciach na 166MHz, a na FSB150 i DDR166 wysypuje się na 3DMarku po 20sekundach. Na FSB166 w ogole nie wstaje. Innych mnożników nie mam :wink: , no cóż na tego ECS'a się nie wybuliłem. Jaka jest prawdobodobna przyczyna, że nie chce wstać na FSB166? Chyba powinien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 ja mam to co w podpisie i bez pierdniecia mi chodzi na 166 fsb bez zmiany mnoznika tylko ze wyklada sie w 3dm z powodu albo temp albo pamieci - ddr266 :? Masz fajnie :wink: Nie wiem czy jak zmienię płytę to wejde na to 166. Jeśli miałbym pewność to bym się nawet nie zastanawiał. Może być taki procek po prostu. Mogą być też pamiątki (266DDR noname niemieckie). Sam nie wiem. Na FSB140 chodzi stabilnie przy pamięciach na 166MHz, a na FSB150 i DDR166 wysypuje się na 3DMarku po 20sekundach. Na FSB166 w ogole nie wstaje. Innych mnożników nie mam :wink: , no cóż na tego ECS'a się nie wybuliłem. Jaka jest prawdobodobna przyczyna, że nie chce wstać na FSB166? Chyba powinien. zeby ograniczyc przyczyny "niedzialania" wywietrz porzdnie pokoj by wyeliminowac wysoka temp i porzycz od kogos ddr 333 by wyeliminowac pamieci i wtedy probuj :P , jak nie wstanie to albo proc slaby albo plyta nie wytrzymuje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ja mam taką płytę i wynik jak w podpisie (płyta u mnie minimalnie zawyża FSB - o ok 0,5 do 1 MHz w zależności od magistrali) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mi PC Alert pokazuje,ze mam napiecie na procku 1.78 i na fsb 115 moj duron nie wstaje.. Podniose ja na 1.80 i zobacze czy pojdzie.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mi PC Alert pokazuje,ze mam napiecie na procku 1.78 i na fsb 115 moj duron nie wstaje.. Podniose ja na 1.80 i zobacze czy pojdzie.. Pozdrawiam dawaj od razu na 133 :!: wtedy bedzie dzielnik 1/4 i powinno hulac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To napiecie chyba mam dac na max,co? Na moim mobo to chyba 1,85.. Ciekawe czy pojdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To napiecie chyba mam dac na max,co? Na moim mobo to chyba 1,85.. Ciekawe czy pojdzie. daj na max i nie pekaj :D ale chyba max dla durona na tej plycie to 1.75V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Patrzylem w biosie i jest 1.850 max jakie moge ustawic.. Teraz na 10x110 mam Auto. Zobacze pozniej na maxa. Jak ustawilem fsb na 115 i napiecie na 1.825 to mi w 3d marku zrestartowalo kompa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Co racja to racja - płyta jest super - stabilna, szybka i ma mozliwości. Aha zwrócić należy uwage czy to jest MSI KT3 ULTRA2 czy MSI KT3 ULTRA >>>> wersja z ULTRA2 ma zamiast mostku 8233 mostek 8235 - taki jaki jest stosowany w płytach z chipsetem KT400 - ma on zwiekszoną przepustowość wewnetrzna przy komunikacją z magistralami systemowymi z 266mb/s do 533mb/s (wpływa znacząco to na wydajność) posiada pozatym zintegrowany kontroler usb 2.0 i ata133. Sam jestem z tej płyty bardzo zadowolony i polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...