Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Aha zwrócić należy uwage czy to jest MSI KT3 ULTRA2 czy MSI KT3 ULTRA >>>> wersja z ULTRA2 ma zamiast mostku 8233 mostek 8235kt3 ultra ma mostek VT 8233a - taki jaki jest stosowany w płytach z chipsetem KT400 - ma on zwiekszoną przepustowość wewnetrzna przy komunikacją z magistralami systemowymi z 266mb/s do 533mb/s (wpływa znacząco to na wydajność)z tym slowem "znaczaco" to bym raczej nie przesadzal :lol: , ja bym powiedzial, ze jezeli juz to minimalnie posiada pozatym zintegrowany kontroler usb 2.0 i ata133. Sam jestem z tej płyty bardzo zadowolony i polecam. zgadza sie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Dalem vcore na 1.850 i fsb na 115 dla testu na poczatek i wywalilo mnie z 3dmark'a :( Chyba z tego durnie wiecej niz 1100 nie wyciagne:( Szkoda. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Dalem vcore na 1.850 i fsb na 115 dla testu na poczatek i wywalilo mnie z 3dmark'a :( Chyba z tego durnie wiecej niz 1100 nie wyciagne:( Szkoda. Pozdrawiam a probowales szyny 133?? bo przy 115 mhz fsb, pci jest ponad 38 mhz wiec moze to ci nie wytrzymuje a nie procek :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Sprobuje tej 133,ale jak cos to gdzie jest ta zworka do kasowania biosu? A przy ilu wlacza sie dzielnik 1/4? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Sprobuje tej 133,ale jak cos to gdzie jest ta zworka do kasowania biosu? A przy ilu wlacza sie dzielnik 1/4? jest kolo baterii (Clear Cmos) sprwadz w manualu, dzielnik prawdopodobnie wlacza sie przy 124 mhz ale nie kombinuj i nastawiaj na 133 mhz :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 troche lipa z tym Durniem. Ja mialem durona 950 k7s5a i sie zastanawialem czy kupic msi, ale balem sie ze duzo niewykrece go i zamiast plyty kupilem xp1,6+ odrazu ustawilem mu fsb 150 i teras zasowa jako 1,9+ oczywisci ena k7s5a i jestem zadowolony ze swojej decyzji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Rosio dajmy na to,ze komp mi nie wstal.. Zworka wiem gdzie jest. I co teraz? Przekladam ja przy wylaczonym kompie, uruchamiam i co dalej? Mam go wylaczyc i przelozyc spowrotem na miejsce? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wyłączasz kompa. Przekładasz zworkę na chwilę do pozycji clear cmos. Wracasz do poprzedniej pozycji zworki. Uruchamiasz kompa i masz już default'owe ustawienia biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Big Thx!! Zaraz wale na 133 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Niestety na 10x133 moj Duron nie poszedl :( Byl czarny ekran i nic sie nie dalo zrobic. Ale biosik wyczyscilem i jest ok :) Dalej jade na 10x110 :) Dobre i to.. Acha mam pytanko uzywa ktos PC Alerta i w nim tego cooler xp? Wlaczylem to dzisiaj tak zeby zobaczyc co to jest i obnizyl mi temp proca z 50*C na 39*C. Fajna sprawa ten programik,ale czy mozna mu wierzyc? Co prawda obudowa u gory zrobila sie letnia,a zawsze byla dosc ciepla,wiec chyba to cos znaczy.. Mam chwilowo porzyczona obudowe z zasilaczem w pionie,dlatego to tak czuc :) Pozdrawiam BTW : Dzieki Oski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Takie male pytanko.. Moze ktos moglby mi przeslac swoje ustawienia w biosie do tej plyty? Chcialbym ustawic jak najlepiej zeby osiagnac jak najlepsza wydajnosc. Co to jest : 'PCI Delay Transaction - wlaczyc to czy wylaczyc? Co poustawiac doradzcie, z gory dzieki. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Jeśli 'przypadkiem' nie masz zaklejonych mostków L1 to połącz je ołówkiem i obniż mnożnik i magistrala na 133 - spokojnie powinien iść na 9x133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Juz o tym myslalem,ale mam zaklejone. Narazie zalezy mi na ustawieniach biosu. LOBO jesli mozesz to podeslij mi swoje. Z gory dzieki,pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...