Skocz do zawartości
Gość

No i zdecydowalem..

Rekomendowane odpowiedzi

Aha zwrócić należy uwage czy to jest MSI KT3 ULTRA2 czy MSI KT3 ULTRA >>>> wersja z ULTRA2 ma zamiast mostku 8233 mostek 8235

kt3 ultra ma mostek VT 8233a

- taki jaki jest stosowany w płytach z chipsetem KT400 - ma on zwiekszoną przepustowość wewnetrzna przy komunikacją z magistralami systemowymi z 266mb/s do 533mb/s (wpływa znacząco to na wydajność)

z tym slowem "znaczaco" to bym raczej nie przesadzal :lol: , ja bym powiedzial, ze jezeli juz to minimalnie

posiada pozatym zintegrowany kontroler usb 2.0 i ata133.

Sam jestem z tej płyty bardzo zadowolony i polecam.

zgadza sie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalem vcore na 1.850 i fsb na 115 dla testu na poczatek i wywalilo mnie z 3dmark'a :( Chyba z tego durnie wiecej niz 1100 nie wyciagne:( Szkoda.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalem vcore na 1.850 i fsb na 115 dla testu na poczatek i wywalilo mnie z 3dmark'a :( Chyba z tego durnie wiecej niz 1100 nie wyciagne:( Szkoda. 

Pozdrawiam

a probowales szyny 133?? bo przy 115 mhz fsb, pci jest ponad 38 mhz wiec moze to ci nie wytrzymuje a nie procek :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuje tej 133,ale jak cos to gdzie jest ta zworka do kasowania biosu? A przy ilu wlacza sie dzielnik 1/4?

jest kolo baterii (Clear Cmos) sprwadz w manualu, dzielnik prawdopodobnie wlacza sie przy 124 mhz ale nie kombinuj i nastawiaj na 133 mhz :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche lipa z tym Durniem.

Ja mialem durona 950 k7s5a i sie zastanawialem czy kupic msi, ale balem sie ze duzo niewykrece go i zamiast plyty kupilem xp1,6+ odrazu ustawilem mu fsb 150 i teras zasowa jako 1,9+ oczywisci ena k7s5a i jestem zadowolony ze swojej decyzji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosio dajmy na to,ze komp mi nie wstal.. Zworka wiem gdzie jest.

I co teraz? Przekladam ja przy wylaczonym kompie, uruchamiam i co dalej? Mam go wylaczyc i przelozyc spowrotem na miejsce?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na 10x133 moj Duron nie poszedl :( Byl czarny ekran i nic sie nie dalo zrobic. Ale biosik wyczyscilem i jest ok :) Dalej jade na 10x110 :) Dobre i to.. Acha mam pytanko uzywa ktos PC Alerta i w nim tego cooler xp? Wlaczylem to dzisiaj tak zeby zobaczyc co to jest i obnizyl mi temp proca z 50*C na 39*C.

Fajna sprawa ten programik,ale czy mozna mu wierzyc?

Co prawda obudowa u gory zrobila sie letnia,a zawsze byla dosc ciepla,wiec chyba to cos znaczy..

Mam chwilowo porzyczona obudowe z zasilaczem w pionie,dlatego to tak czuc :)

Pozdrawiam

BTW : Dzieki Oski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male pytanko.. Moze ktos moglby mi przeslac swoje ustawienia w biosie do tej plyty? Chcialbym ustawic jak najlepiej zeby osiagnac jak najlepsza wydajnosc.

Co to jest : 'PCI Delay Transaction - wlaczyc to czy wylaczyc?

Co poustawiac doradzcie, z gory dzieki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...