maevius Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Witam, Mam plyte Gigabyte K8NXP-SLi. AMD 64. Plyta posiada system chlodzenia czipseciku nforce4x oparty na malutkim radiatorze i wpojonym wen wiatraczku, calosc ma wielkosc nieprzekraczajaca 12 mm, poniewaz tuz nad nim znajduje sie karta graficzna. Wiatraczek tak halasuje, ze czlowiek doslownie wysiada.. Przykleilem dwa ponoc wydajne radiatorki (przeznaczenie - pamieci ram) obok siebie na tym czipsecie. jak myslicie, poradza sobie ? czy mam po plycie ? Jakim programem sprawdze temperature na czipsecie ? Niestety dolaczone oprogramowanie gigabyte'a nie ma tej funkcji. i chyba plyty takiej klasy powinny miec jakies mechanizmy zabezpieczajace ? pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jakim programem sprawdze temperature na czipsecie ?Chyba AIDA/Everest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jakim programem sprawdze temperature na czipsecie ?Chyba AIDA/Everest... 1449271[/snapback] ale one Ci prawdy nie powiedzą, ja tam bym polecał sprawdzoną metodę 'na paluszka' - dotykasz radiator i wtedy oceniasz jaki jest ciepły :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...