anx239 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Witam. Niedawno zmieniłem kartę graficzną z GF3 na R9550. Wszystko pięknie i ładnie śmiga. Używam sterowników Omega. Mam problem z rozjaśnianiem SAMYCH filmów (DivX, Xvid itp.). Na karcie GF3 miałem w ustawieniach ekranu "jasność nakładki" (czy jakoś tak). Ruszając tym suwakiem mogłem zmieniać jasnośc samych filmów bez zmiany jasności pulpitu. Czy jest podobna możliwość z R9550 ? Posiadam monitor LCD bez możliwości manualnej zmiany jasności (tylko programowo) i jest dla mnie dosyć uciązliwe zmienianie przed filmem jasności samego monitora. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałośc jeśli temat był jż wałkowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) We Właściwościach Ekranu jest zakładka: Nakładka :wink: i tam można dokonać ragulacji jaskrawości, kontrastu itd. PS. Mam nadzieję, że w Omegach jest tak samo jak w zwykłych sterownikach. Edytowane 16 Maja 2005 przez Atomówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko115 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 mam ten sam problem tylko u mnie te suwaki nie dzialają o co chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Po pierwsze te suwaki działają tylko podczas odtwarzania DivX i podobnych, a po drugie, w sterownikach do Radków trzeba wejść we właściwości pulpitu -> Ustawienia -> zaawansowane -> nakładka, a tam są suwaki, które jak wcześniej wspomniałem działają tylko przy włączonym odtwarzaniu filmów itp. Dla własnej wygody proponuję zainstalować Ati Try Tools, to umożliwi zmianę parametrów z poziomu tray'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...