toto Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Sorry, że nie piszę tego w odpowienim temacie ale jest on tak długi, że pewnie nikt by tego nie przeczytał. Mam problem: gdy dłużej pogram w jakąś grę włącza mi się syrena znana pewnie sporej części posiadaczy nf-7. Procesor ma wówczas temperaturę lekko ponad 60 stopni (najniższy możliwy cpu warning to 75). Nie był nigdy przetaktowywany. Próbowałem w Biosie wyłączyć wszystkie CPU Waring itp. ale to nic nie dało. Dodam tylko, że wiatraczka z płyty się pozbyłem i teraz mam zamiast niego radiator. Mój sprzęt: zasilacz 350w, athlon xp 2800+, radeon 9800se, 256mb ram, abit nf-7. Wiatraczek na procesorze standardowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Owszem przeczytałby w innym tamacie... Te 60 stopni to ciut przy dużo... A najniższy próg to 50 stopni i jest w PC Health w BIOSie nastawiany ręcznie. Gdzie od 60 można już nastawić awaryjne wyłączenie komputera :D I ta temperatura jest mierzona w trakcie gry, czy może później??? Pamiętaj, że to może trwać krótko do wychłodzenia o te kilka stopni... Edytowane 16 Maja 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Jak by tak kazdy postepowal jak ty, to wszyscy zakladali by nowe tematy !! :mur: Co ty ksieciunio jestes ? kasuj ten topic i zapytaj jeszcze raz w temacie o twojej mobo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Temperature mierzyłem zaraz po zresetowaniu komputera (przy syrenie sie wylaczal i nie bylo innej opcji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Zmień w biosie próg przy którym włącza sie zabezpieczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...